Το αφήγημα της εξόδου από τα μνημόνια δεν πείθει κανέναν

Το αφήγημα της κύβερνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είναι πως το καλοκαίρι η χώρα εξέρχεται των μνημονίων και της επιτροπείας και η ανάκαμψη είναι προ των πυλών. Το αφήγημα αυτό φαίνεται πως δεν πείθει κανέναν. Συγκεκριμένα, μέχρι και η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt αφιερώνει άρθρο της που καταρρίπτει το κυβερνητικό αφήγημα:
«Ο Τσίπρας υπόσχεται στους οπαδούς του ότι τον Αύγουστο η χώρα θα σπάσει τα δεσμά από τα προγράμματα λιτότητας και θα εκδιώξει τους μισητούς δανειστές για πάντα από την Αθήνα. Αλλά αυτό είναι αυταπάτη. Γιατί έχει δεσμευτεί απέναντι στους δανειστές και με άλλα μέτρα λιτότητας μέχρι το 2022. Το 80% του ελληνικού κρατικού χρέους βρίσκεται στα χέρια δημοσίων δανειστών. 248 δισ. ευρώ κρατούν Ευρωπαίοι δανειστές, άλλα 13 δισ. ευρώ χρωστά η Ελλάδα στο ΔΝΤ. Άρα η Αθήνα θα παραμείνει υπό την επιτήρηση των δανειστών μέχρι να αποπληρώσει το χρέος της που με τα σημερινά επιτόκια θα διαρκέσει μέχρι το 2059»
Στο DiEM25 δεν τρέφουμε αυταπάτες και γνωρίζουμε πως τα κυβερνητικά αφηγήματα, αλλά και αυτά της μείζονος αντιπολίτευσης, πλέεουν στην ίδια ατέρμονη μνημονιακή πορεία. Πιστεύουμε πως για να σπάσουν τα δεσμά της χρεοδουλοπαροικίας απαιτείται η νομοθέτηση γενναίων τομών χωρίς την έγκριση των δανειστών στο φορολογικό, στην διαχείρηση των κόκκινων δανείων, να μετατραπεί το ΤΑΙΠΕΔ σε αναπττυξιακή Τράπεζα, να δημιουργηθεί Δημόσιο Εξωτραπεζικό Σύστημα Πληρωμών, καθώς και σοβαρή αντιμετώπιση του πυρήνα του προβλήματος που δεν είναι άλλο από το χρέος.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Είμαστε ενάντια στο εμπόριο με τους εποικισμούς – υπογράψτε το ψήφισμα

Απευθύνουμε έκκληση στο κοινό μας και στα μέλη μας να στείλουν ένα μήνυμα ενάντια στο εμπόριο με τους εποικισμούς

Διαβάστε περισσότερα

O Γιάνης Βαρουφάκης, ο Jeremy Corbyn και η Ece Temelkuran παρουσιάζουν τη Διακήρυξη της Αθήνας

Ο Πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας απαιτεί στήριξη των θυμάτων κάθε πολέμου καθώς κι ένα Νέο Κίνημα Αδεσμεύτων

Διαβάστε περισσότερα

Εγκαινιάζουμε το νέο μανιφέστο: Ξημερώνει μια νέα μέρα, με ένα νέο DiEM25

Το κίνημά μας χάραξε νέα πορεία. Πιο ριζοσπαστική, πιο συγκρουσιακή, πιο αποτελεσματική

Διαβάστε περισσότερα

Φώναξε με το DiEM25: Don’t paint it Green!

To DiEM25 ενάντια στον χαρακτηρισμό της πυρηνικής ενέργειας και του φυσικού αερίου ως πράσινων πηγών ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα