Η διεθνική συμμαχία «Ευρωπαϊκή Άνοιξη» παρουσιάζει το πολιτικό της πρόγραμμα και την έναρξη εκστρατείας ενόψει των Ευρωεκλογών

Αυτή την Παρασκευή 25/1/2019 στο Βερολίνο, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Άνοιξης (Διεθνική πολιτική συμμαχία που ιδρύθηκε από κοινού από το ελληνικό κόμμα ΜέΡΑ25, το γερμανικό  Demokratie in Europa, το γαλλικό Génération-s, το πολωνικό Razem, το πορτογαλικό LIVRE, το δανέζικο Alternativet, το ισπανικό Actúa και πολλά άλλα) παρουσιάζει το τελικό σχέδιο του κοινού πολιτικού του προγράμματος  στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον ερχόμενο Μάιο.
Βασισμένο σε ένα κοινό Μανιφέστο το οποίο προσφέρει σε όλους τους Ευρωπαίους μια κοινή Πράσινη Νέα Συμφωνία (Green New Deal) – και ένα δρόμο προς μια δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ένωση – το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Άνοιξης υπογραμμίζει ότι η λύση των κρίσεων στις περιοχές και χώρες μας πρέπει να είναι Ευρωπαϊκή. Ως εκ τούτου, η συμμαχία της Ευρωπαϊκής Άνοιξης επιδιώκει την ενεργοποίηση μιας συνδυασμένης πανευρωπαϊκής, εθνικής και δημοτικής στρατηγικής ώστε να αντιμετωπίσει τις κοινές κρίσεις της Ένωσης: από την κλιματική αλλαγή έως το μεταναστευτικό και προσφυγικό, από την φοροαποφυγή έως το ιδιωτικό και δημόσιο χρέος.
Το τελικό σχέδιο της Νέας Συμφωνίας για την Ευρώπητο κοινό πρόγραμμα της συμμαχίας, θα εγκριθεί κατά την διάρκεια της συνάντησης του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Άνοιξης την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου.
Μια σειρά συζητήσεων σε δημόσιο πάνελ με θέμα «Η κρίση στην ΕΕ, τι ακολουθεί;» θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου  στο Βερολίνο.
Στο πάνελ των συζητήσεων θα συμμετάσχουν οι ακόλουθοι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Άνοιξης:

  • Agnieszka Dziemianowicz-Bąk, αρχηγός του πολωνικού κόμματος Razem
  • Baltasar Garzón, ιδρυτής του ισπανικού κόμματος  Actúa
  • Daniela Platsch, διευθύνων του Αυστριακού κόμματος Der Wandel, επικεφαλής ψηφοδελτίου Ευρωεκλογών  για το Demokratie in Europa
  • David Adler, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του DiEM25 και συντονιστής του κινήματος Προοδευτική  Διεθνής
  • Franka Kretschmer, μέλος του συμβουλίου του γερμανικού κόμματος Demokratie in Bewegung
  • Isabelle Thomas, μέλος του Ευρωκοινοβουλίου για το γαλλικό κόμμα Génération.s
  • Lorenzo Marsili, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του DiEM25 και συν-προεδρεύων της Ευρωπαϊκής  Άνοιξης.
  • Rasmus Nordqvist, μέλος του δανικού κοινοβουλίου για το Alternativet,
  • Rui Tavares, πρώην ευρωβουλευτής, ιδρυτής του πορτογαλικού κόμματος LIVRE,
  • Yanis Varoufakis, συνιδρυτής του DiEM25, επικεφαλής ψηφοδελτίου ευρωεκλογών για το Demokratie in Europa στην Γερμανία για την Ευρωπαϊκή Άνοιξη και αρχηγός του ελληνικού κόμματος ΜέΡΑ25.

Η παρουσίαση του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Άνοιξης σηματοδοτεί την έναρξη  πανευρωπαϊκής εκστρατείας. Τον ερχόμενο Μάιο, τα κόμματα-μέλη της Ευρωπαϊκής Άνοιξης στοχεύουν στο να γίνουν η αξιόπιστη, συνεκτική, ριζική εναλλακτική πρόταση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Προ των συζητήσεων σε πάνελ, καλούνται δημοσιογράφοι σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τα μέλη του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Άνοιξης, ώρα 7μμ και στον ίδιο χώρο εκδήλωσης (Alte Börse).
Σχετικά με την Ευρωπαϊκή Άνοιξη
Η Ευρωπαϊκή Άνοιξη είναι η πρώτη διεθνική ευρωπαϊκή εκλογική λίστα. Ιδρυθείσα από το DiEM25 στην Νάπολη στις 10 Μαρτίου του 2018, είναι μία και μοναδική, ευρεία, δημοκρατική, ριζοσπαστική διεθνική ευρωπαϊκή λίστα, βασισμένη σε ένα και μόνο Μανιφέστο (Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη), η οποία προσφέρει σε όλους τους Ευρωπαίους μία κοινή, πράσινη, προοδευτική ατζέντα- ένα δρόμο προς μία δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ένωση. Η διεθνική εκλογική προσπάθεια συναποτελείται από πολιτικά κινήματα, ανθρώπους της διανόησης και πολιτικούς ακτιβιστές από κάθε γωνιά της Ευρώπης, συμπεριλαμβάνοντας το γαλλικό Génération-s, το πολωνικό κόμμα Razem, το ελληνικό MέΡΑ25, το δανικό Alternativet, το πορτογαλικό LIVRE, το ισπανικό Actúa και πολλά ακόμα κόμματα και κινήματα.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Ο κίνδυνος του πολέμου με ευθύνη του ΝΑΤΟ αυξάνεται – Μπορούμε να τους σταματήσουμε

Τα γεράκια του Ευρωατλαντισμού και του πολέμου θέτουν πλέον ανοιχτά την προοπτική μιας γενικευμένης πολεμικής σύρραξης στην Ευρώπη

Διαβάστε περισσότερα

Το DiEM25 στην Κύπρο χτίζει ένα αντικαπιταλιστικό μέτωπο

Για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενες-οι δεν έχουν υποψήφιους που να εκφράζουν τις δικές τους ανάγκες και δικαιώματα

Διαβάστε περισσότερα

Είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε την Ευρώπη για την υπεράσπιση της ειρήνης, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας

Οι υποψήφιοι των κομμάτων MέΡΑ25 στη Γερμανία, την Ελλάδα και την Ιταλία σκοπεύουν να μεταμορφώσουν τη φωνή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση Γιάνη Βαρουφάκη για τους συλληφθέντες της Νομικής

Με αφορμή τον εγκλεισμό σε κέντρα κράτησης και τη σχεδιαζόμενη απέλαση Ευρωπαίων πολιτών από την Ελλάδα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και υποψήφιος ...

Διαβάστε περισσότερα