Η Πράσινη Νέα Συμφωνία που χρειάζεται η Ευρώπη είναι εδώ και έρχεται σε μία κάλπη κοντά σας αυτόν τον Μάιο

«Αρχίστε το μαγείρεμα και η συνταγή θα ακολουθήσει», είπε ο Brian Eno κατά την έναρξη του DiEM25 τον Φεβρουάριο του 2016.
Και τώρα η συνταγή δημιουργήθηκε. Εκείνη την ίδια ημέρα είχε δηλώσει ότι το DiEM25 θα ήταν ένα κίνημα που θα το οδηγήσουν οι ίδιες οι ιδέες. Όχι παλαιού τύπου πολιτική, ανταλλάγματα και εμπορευματοποίηση, όχι κενά περιεχομένου σλόγκαν. Μετά από μήνες συλλογικής δουλειάς με όλους τους εταίρους της  Eυρωπαϊκής Άνοιξης, της διεθνικής συμμαχίας μας, και αφού εξετάσαμε αναρίθμητα σχόλια και προτάσεις που λάβαμε από τα μέλη μας, είμαστε εν τέλει εδώ.
Την Παρασκευή στις 25 Ιανουαρίου το Συμβούλιο της  Eυρωπαϊκής Άνοιξης επίσημα ενέκρινε την Νέα Πράσινη Συμφωνία για την Ευρώπη: το πρωτοποριακό μας, παν-Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για αλλαγή.
Από ένα πρόγραμμα πράσινων επενδύσεων που θα μας οδηγήσει στη νέα εποχή της παγκόσμιας πράσινης μετάβασης, μέχρι ξεκάθαρων παρεμβάσεων για τον τερματισμό του σκανδάλου των φορολογικών παραδείσων· από ανθρώπινη και αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική, σε ένα ξεκάθαρο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της φτώχειας στην ήπειρό μας· από ένα συμπαγές πρόγραμμα για τους εργαζόμενους σε μια ευρωπαϊκή σύνοδο για τα δικαιώματα των γυναικών και ακόμη περισσότερα, η Νέα Πράσινη Συμφωνία είναι η εναρκτήρια πράξη, το εναρκτήριο συμβόλαιο για οποιονδήποτε θέλει να διαρρήξει το δόγμα της «Ανύπαρκτης Εναλλακτικής» και να φέρει πίσω στην ήπειρό μας την ελπίδα.
Και τα καλύτερα νέα; Οι περισσότερες πολιτικές του προγράμματός μας είναι άμεσα εφαρμόσιμες. Θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα αύριο. Και θα μπορούσαν να αλλάξουν τις ζωές κάθε πολίτη της Ευρώπης από την επόμενη μέρα.
Το  μόνο που χρειάζεται είναι πολιτική θέληση. Και εδώ είναι που εμφανίζεστε στο προσκήνιο εσείς και πάλι. Το Ευρωπαϊκό κατεστημένο έχει επιβάλλει τόσο άδικες και δυσλειτουργικές πολιτικές, ώστε να έχει πυροδοτήσει την μεγάλη εθνικιστική και ξενοφοβική αντίδραση των ημερών μας. Κρίνουμε πως η παρούσα ευρωπαϊκή ηγεσία χρειάζεται να αντικατασταθεί, αν θέλουμε να σώσουμε την Ευρώπη από τον εαυτό της.
Για αυτό το λόγο, αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές ως όχημα, με σκοπό να διαδώσουμε το πρόγραμμα και τις ιδέες μας σε όλες τις γωνιές της Ευρώπης, στην πρώτη πραγματικά διεθνική πολιτική εκστρατεία. Βοηθείστε μας να το κάνουμε πραγματικότητα!
Μετά από δεκαετίες όπου η πολιτική έχει μετατραπεί σε κάτι λίγο παραπάνω από τεχνοκρατική διαχείριση και «business as usual», ήρθε η ώρα να επαναφέρουμε στο πολιτικό προσκήνιο το δυναμικό των ιδεών και τη δύναμη των ανθρώπων.
«Κάθε ιστορική εμπειρία το επιβεβαιώνει – ο άνθρωπος δεν θα είχε κατορθώσει το δυνατό αν δεν είχε ξανά και ξανά στοχεύσει στο αδύνατο.» Αυτά ήταν τα λόγια του Max Weber σε μια διάσημη επίκλησή του σε γερμανούς φοιτητές το 1919.
Το DiEM25 και η Ευρωπαϊκή Άνοιξη έχουν ξεκινήσει μια φιλόδοξη πορεία για να δείξουν απλά και μόνο αυτό. Γίνετε μέρος της διαδικασίας να κάνουμε το αδύνατον δυνατό!

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Ο ιμπεριαλισμός δίχασε το νησί, οι εργαζόμενοι θα το ενώσουν!

Τα θεμέλια της διαίρεσης της Κύπρου τέθηκαν από τις ελληνοκυπριακές και τουρκοκυπριακές άρχουσες τάξεις και το μόνο που είχε να κάνει ο ...

Διαβάστε περισσότερα

Επανένωση ενάντια στη Διχοτόμηση: Το DiEM25 και σύμμαχοι αντιμετωπίζουν το Κυπριακό στη Λευκωσία

Στις 9 Ιουλίου στη Λευκωσία, το DiEM25 στην Κύπρο συνδιοργάνωσε εκδήλωση σχετικά με το Κυπριακό Πρόβλημα: 1974: Φωνές αντίστασης ενάντια στο ...

Διαβάστε περισσότερα

Εκλογές στη Γαλλία: Απετράπη η ακροδεξιά απειλή στον δεύτερο γύρο

Η Γαλλία μπορεί να αναπνεύσει με ανακούφιση καθώς η ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωση ηττήθηκε στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών

Διαβάστε περισσότερα

Επικίνδυνη για την Ευρώπη η Κάγια Κάλλας

Καταδικάζουμε την ανάθεση της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής στην επικίνδυνη Κάγια Κάλλας και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη δεύτερη ...

Διαβάστε περισσότερα