Οι ιταλικές εκλογές αποτυπώνουν την αποστροφή στο Κατεστημένο της ΕΕ

Mια βαθιά νύχτα ξημέρωσε σήμερα στην Ευρώπη, όπως με φανερή χαιρεκακία σχολίασε η Μαρίν Λεπέν Οι ιταλικές εκλογές αποτυπώνουν τη δυσαρέσκεια και εν πολλοίς την αποστροφή στο τρέχον ευρωπαϊκό κατεστημένο των ιταλών πολιτών. Το αμφιλεγόμενο κόμμα των Πέντε Αστέρων, με τη θολή και σκεπτικιστική στάση απέναντι στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη κατέλαβε την πρώτη θέση, ενώ η δεξιά συμμαχία, με τη νεοφασιστική Λέγκα του Βορρά να πρωτοστατεί σε ψήφους, βγήκε δεύτερο κόμμα.
Μία μόλις Ιστορική ανάσα μετά το Brexit, oι πολίτες της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης στέλνουν ένα σαφές μήνυμα, ιδιαίτερα απορριπτικό απέναντι στην παρούσα δομή της ΕΕ και των πολιτικών της. Μη ξεχνάμε πως η Ιταλία βρίσκεται σε οικονομική στασιμότητα τα τελευταία δέκα χρόνια τουλάχιστον.
Ως DiEM25 παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή τα τεκταινόμενα στη γειτονική χώρα, χωρίς να μας εκπλήσσει δυστυχώς το αποτέλεσμα, καθώς θεωρούμε πως η ΕΕ ή θα εκδημοκρατιστεί, εντάσσοντας τους πολίτες στη λήψη αποφάσεων αμβλύνοντας τον ευρωσκεπτικισμό, ή θα διαλυθεί, οδηγώντας σε εθνικές αναδιπλώσεις με δυσοίωνα αποτελέσματα.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ