Οι ιταλικές εκλογές αποτυπώνουν την αποστροφή στο Κατεστημένο της ΕΕ

Mια βαθιά νύχτα ξημέρωσε σήμερα στην Ευρώπη, όπως με φανερή χαιρεκακία σχολίασε η Μαρίν Λεπέν Οι ιταλικές εκλογές αποτυπώνουν τη δυσαρέσκεια και εν πολλοίς την αποστροφή στο τρέχον ευρωπαϊκό κατεστημένο των ιταλών πολιτών. Το αμφιλεγόμενο κόμμα των Πέντε Αστέρων, με τη θολή και σκεπτικιστική στάση απέναντι στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη κατέλαβε την πρώτη θέση, ενώ η δεξιά συμμαχία, με τη νεοφασιστική Λέγκα του Βορρά να πρωτοστατεί σε ψήφους, βγήκε δεύτερο κόμμα.
Μία μόλις Ιστορική ανάσα μετά το Brexit, oι πολίτες της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης στέλνουν ένα σαφές μήνυμα, ιδιαίτερα απορριπτικό απέναντι στην παρούσα δομή της ΕΕ και των πολιτικών της. Μη ξεχνάμε πως η Ιταλία βρίσκεται σε οικονομική στασιμότητα τα τελευταία δέκα χρόνια τουλάχιστον.
Ως DiEM25 παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή τα τεκταινόμενα στη γειτονική χώρα, χωρίς να μας εκπλήσσει δυστυχώς το αποτέλεσμα, καθώς θεωρούμε πως η ΕΕ ή θα εκδημοκρατιστεί, εντάσσοντας τους πολίτες στη λήψη αποφάσεων αμβλύνοντας τον ευρωσκεπτικισμό, ή θα διαλυθεί, οδηγώντας σε εθνικές αναδιπλώσεις με δυσοίωνα αποτελέσματα.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Η Ελλάδα και η ΕΕ άφησαν πάνω από 27.000 ανθρώπους να πεθάνουν στο Αιγαίο Πέλαγος

Μια έρευνα φέρνει στο φως έναν συγκλονιστικό αριθμό περιπτώσεων στις οποίες το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα και η FRONTEX διέταξαν μετανάστες ...

Διαβάστε περισσότερα

Ακάμας: Ο οικολογικός θησαυρός της Κύπρου που απειλείται από την κυβέρνηση της

Η δασική έκταση του Ακάμα αποτελεί περί του 15% του εναπομείναντος πρασίνου στο νησί

Διαβάστε περισσότερα

Η επέτειος του ελληνικού δημοψηφίσματος: Η μάχη συνεχίζεται

Για να καταλάβουμε τι αντιμετωπίζουμε το 2022 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη στην Ελλάδα το 2015.

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκρίνει την έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης θέτει ένα βαρύτατο προηγούμενο για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου.

Διαβάστε περισσότερα