Οι ιταλικές εκλογές αποτυπώνουν την αποστροφή στο Κατεστημένο της ΕΕ

Mια βαθιά νύχτα ξημέρωσε σήμερα στην Ευρώπη, όπως με φανερή χαιρεκακία σχολίασε η Μαρίν Λεπέν Οι ιταλικές εκλογές αποτυπώνουν τη δυσαρέσκεια και εν πολλοίς την αποστροφή στο τρέχον ευρωπαϊκό κατεστημένο των ιταλών πολιτών. Το αμφιλεγόμενο κόμμα των Πέντε Αστέρων, με τη θολή και σκεπτικιστική στάση απέναντι στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη κατέλαβε την πρώτη θέση, ενώ η δεξιά συμμαχία, με τη νεοφασιστική Λέγκα του Βορρά να πρωτοστατεί σε ψήφους, βγήκε δεύτερο κόμμα.
Μία μόλις Ιστορική ανάσα μετά το Brexit, oι πολίτες της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης στέλνουν ένα σαφές μήνυμα, ιδιαίτερα απορριπτικό απέναντι στην παρούσα δομή της ΕΕ και των πολιτικών της. Μη ξεχνάμε πως η Ιταλία βρίσκεται σε οικονομική στασιμότητα τα τελευταία δέκα χρόνια τουλάχιστον.
Ως DiEM25 παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή τα τεκταινόμενα στη γειτονική χώρα, χωρίς να μας εκπλήσσει δυστυχώς το αποτέλεσμα, καθώς θεωρούμε πως η ΕΕ ή θα εκδημοκρατιστεί, εντάσσοντας τους πολίτες στη λήψη αποφάσεων αμβλύνοντας τον ευρωσκεπτικισμό, ή θα διαλυθεί, οδηγώντας σε εθνικές αναδιπλώσεις με δυσοίωνα αποτελέσματα.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Δήλωση του Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνη Βαρουφάκη για το εκλογικό αποτέλεσμα

Οι προοδευτικοι άνθρωποι έχουμε ιερή υποχρέωση να βάλουμε φρένο στον εξορμπανισμό της χώρας

Διαβάστε περισσότερα

Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη καταδικάζει ένα ακόμα παράδειγμα της απάνθρωπης πρακτικής των επαναπροωθήσεων

Άλλο ένα παράδειγμα της πρακτικής των εγκληματικών επαναπροωθησεων έφτασε στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά από τους New York Times

Διαβάστε περισσότερα

DiEM25 στην Κύπρο – Πολιτιστικό Αφιέρωμα στο Πολιτικό Τραγούδι

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Λεμεσό, το πολιτιστικό αφιέρωμα στο Πολιτικό Τραγούδι, από το DiEM25 στην Κύπρο και ...

Διαβάστε περισσότερα

Με εντολή Μαρινάκη ΤΑ ΝΕΑ κόβουν συνέντευξη του Βαρουφάκη

Η συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στα «Νέα», που η ίδια η εφημερίδα ζήτησε, δεν θα δημοσιευτεί ποτέ στην εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα