Jeremy Corbin: Numai o Revoluție Industrială Verde poate salva această planetă

Imediat după prezentarea Declarației de la Atena din 13 Mai, Jeremy Corbin a vorbit la Congresul MeRA25.

Fostul lider al Partidului Laburist și-a exprimat susținerea față de victimele războiului și suportul față de o Nouă Mișcare Nealiniată politic.

Printre altele Corbyn a discutat despre conflictele care au escaladat pe glob, despre NATO, Noua Revoluție Industrială Verde și viitorul socialismului.

”Avem de-a face cu patru teme de bază în ceea ce privește socialismul: pacea, dreptatea, umanitatea și relația noastră cu natura.”

”Pacea nu este doar absența războiului. Ea necesită un efort continuu la care trebuie să luam parte. Ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este greșit indiferent din ce unghi privim lucrurile.”

”Invazia [Ucrainei] e ceva greșit. Bombardamentele sunt ceva greșit. Uciderea este ceva greșit. Nu există nicio scuză pentru distrugerea vieților oamenilor din Ucraina”

”Toate războaiele se încheie la un moment dat. Toate se încheie cu o negociere. De ce a durat atât de mult ca ONU să ceară încetarea focului ? De ce majoritatea liderilor lumii au folosit limbajul agresiv al războiului în loc de limbajul păcii pentru a opri distrugerea și pentru a oferi puțină speranță poporului Ucrainei și soldaților din ambele tabere, care mor acolo?”

”Cu cât acest conflict se extinde și mai mult, cu atât vor fi mai multe decese, mai multe distrugeri, care vor alimenta mai mult ura care va urma împreună cu repercusiunile economice și asupra mediului. Prețurile alimentelor sunt în creștere iar o mare parte a populației din Africa și Orientul Mijlociu va fi înfometată. O intervenție pentru pace este absolut necesară, până să ajungem în punctul în care proviziile de grâu din Ucraina și Rusia, atât de necesare pentru obținerea pâinii de zi cu zi, se vor împotmoli.”

 

Corbyn a atras atenția că ceea ce se întâmplă în Ucraina nu este singurul conflict care are loc în momentul actual.

”Sunt multe alte războaie care se petrec în acest moment. Din păcate, ne confruntăm pe glob, în acest moment cu mai mult de 40 de conflicte diferite. Zeci de ani de război în Yemen, crimele și distrugerile care au fost comise acolo sunt uriașe. Războaiele din Siria, Libia, cel din Irac, toate acestea alimentate de industria de armament, au creat foarte multe victime.”

 

Corbyn și-a exprimat și solidaritatea față de poporul Palestinian și față de familia jurnalistei omorâte de forțele militare israeliene săptămâna trecută și a trimis un mesaj pentru oprirea ocupației.

”Jelim, moartea jurnalistei Shireen Abu Akleh, care a fost asasinată de forțele israeliene care au ocupat Cisiordania. Este ultima dintr-un lung șir de victime ale acestei ocupații injuste. Chiar astăzi, forțele israeliene înarmate au reușit să întrerupă și înmormântarea acesteia. Până și coșciugul a fost doborât la pământ și de aceea doresc să-mi exprim solidaritatea față de familia ei și față de poporul palestinian. Ocupația trebuie să ia sfârșit, ea nu poate continua; nu este sustenabilă.”

 

Apoi, Corbyn, atrage atenția asupra rolului pe care îl au producătorii de armament în aceste războaie.

”Statele Unite tocmai au aprobat cel mai mare buget al apărării pe care l-au avut vreodată. Statele membre NATO sunt încurajate să crească cu cel puțin două procente din PIB, bugetul pentru apărare. Când un conflict are loc, producătorii de armament presează guvernele să cheltuiască mai mult, să achiziționeze și mai mult armament, indiferent din ce țară ești”

”Toți acești producători fac presiuni. Fac presiuni și în Rusia. Fac presiuni și în Europa. Fac presiuni și în America. Comerțul cu armament devine astfel la rândul lui un motiv de conflict.”

”De aceea este necesar, așa cum am subliniat și în cadrul Congresului, ca pentru a obține pacea nu este nevoie de o alianță militară a păcii, ci de cooperare, în primul rând cooperarea pentru a răspunde nevoilor economice, sociale și de mediu pe care toți le înfruntăm.”

”Trebuie neapărat să scăpăm, ca umanitate, de armele nucleare, odată și pentru totdeauna.”

 

Corbyn crede că o Revoluție Industrială Verde trebuie să fie prioritatea numărul unu a omenirii.

”Putem face această revoluție prin intermediul noilor tehnologii, oferind oamenilor o miză reală într-un viitor mai ecologic, durabil. Totuși nu vom putea face acest lucru dacă rămânem captivi așa-zisei ”piețe libere”, a nedreptății, inegalității, pentru care sărăcia este implicită.”

”Noi suntem Revoluția Industrială Verde, acesta ar trebui să fie sloganul tuturor forțelor de stânga de pe glob.”

Urmărește întregul discurs a lui Jeremy Corbin în videoclipul de mai jos

 

Vrei să fii informat despre acțiunile DiEM25? Înscrie-te aici

Sacoșele cu bani din spatele imaginii de curățenie morală promovate de UE

Vicepreședinta Parlamentului European, Eva Kaili, a fost arestată pentru corupție

Citește mai departe

It’s time to open the black boxes

Întemeiat pe principiul ”gândește global – acționează local” – IT’S TIME TO OPEN THE BLACK BOXES! (E TIMPUL SĂ DESCHIDEM CUTIILE NEGRE!) – este ...

Citește mai departe

DiEM25 se poziționează împotriva deciziei de a bloca intrarea României si a Bulgariei in Schengen

Votul anti-european și șantajul pe care l-a făcut Austria în legătură cu admiterea României și a Bulgariei în spațiul Schengen reflectă de fapt ...

Citește mai departe

Cerem demisia reprezentantului UE pentru afaceri externe Josep Borrell pentru remarcile sale rasiste la adresa țărilor din afara Europei

Remarcile acestuia denotă o mentalitate ce poate fi considerată rasistă și tributară deprinderilor colonialiste, incompatibilă cu profilul unui ...

Citește mai departe