Σεβασμός σε μισθωτή εργασία και επιχειρηματικότητα

 
Στα χρόνια των μνημονίων παρατηρείται πολύ έντονα το φαινόμενο κανονική, εξαρτημένη μισθωτή εργασία να παρουσιάζεται ως παροχή υπηρεσιών εξωτερικού συνεργάτη που δουλεύει με το περιβόητο “μπλοκάκι”. Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή τη χείριστη πρακτική που κρατά στην ανασφάλεια και σε υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους. Στο DiEM25 προτείνουμε την άμεση ένταξη στο ΙΚΑ όσων μισθωτών απασχολούνται πάνω από οχτώ(8) ώρες την εβδομάδα.
 
Παράλληλα με την εργασία πρέπει να γίνει σεβαστή και η επιχειρηματικότητα. Αυτή τη στιγμή το 75% με 80% του τζίρου των επιχειρήσεων κατευθύνεται σε φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη. Εμείς προτείνουμε ως ταβάνι για τις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων το 50% του τζίρου τους.
 
Επίσης για τις νεότευκτες μικρομεσαίες επιχειρήσεις (start-ups), φορολογική και ασφαλιστική ασυλία για πέντε(5) έτη. Δεν είναι δυνατόν επιχειρήσεις που δεν έχουν καν ακόμα καλά-καλά λειτουργήσει να πληρώνουν κεφαλικό φόρο και προκαταβολή 100% της φορολογίας του επόμενου έτους. Πρέπει να δώσουμε πραγματικά κίνητρα για να δημιουργηθούν επιχειρήσεις, επιχειρήσεις που με τη σειρά τους, αποδίδοντας φόρους, θα αυξήσουν μεσο-μακροπρόθεσμα τα δημόσια έσοδα σε απόλυτο αριθμό.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ