Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής είναι μόνο η αρχή

Καθώς αναμένουμε με κομμένη την ανάσα την ετυμηγορία (στις 7 Οκτωβρίου) στην ατέρμονη δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής, αρνούμαστε να ξεχάσουμε την πολιτική επιτυχία της.

Ευτυχώς δεν τους βλέπουμε πλέον στα έδρανα της ελληνικής Βουλής. Ωστόσο, η ιδεολογία με την οποία μόλυναν το Κοινοβούλιο όχι μόνο πλανάται εντός του, αλλά πρωταγωνιστεί στο κυρίαρχο αφήγημα του κατεστημένου.

Αν η Χρυσή Αυγή δεν είχε κατορθώσει να σαγηνεύσει τους “νοικοκυραίους” άνδρες εθνικιστές της μεσαίας τάξης, θα τολμούσαν πρώην σοσιαλιστές υπουργοί το 2012 να παραβιάσουν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα οροθετικών γυναικών, δήθεν για να προστατεύσουν τους άνδρες με τους οποίους μπορεί να έκαναν σεξ επί πληρωμή;

Αν η Χρυσή Αυγή δεν είχε επιτυχώς στοχοποιήσει μετανάστες στις γειτονιές μας, θα τολμούσε ο νυν Πρωθυπουργός να διατάξει το Λιμενικό Σώμα να παραβιάσει το διεθνές δίκαιο, “επαναπροωθώντας” ετοιμόρροπες βάρκες γεμάτες απελπισμένους πρόσφυγες σε τρικυμισμένες θάλασσες;

Εμείς, τα μέλη του ΜέΡΑ25, θα βρισκόμαστε έξω από το Δικαστήριο αναμένοντας, μαζί με πολλούς ακόμη αντιφασίστες, την καταδικαστική απόφαση. Όταν, όπως ελπίζουμε, ανακοινωθεί, θα γιορτάσουμε για λίγο και θα επιστρέψουμε γρήγορα στον αγώνα για να διαγράψουμε από τον πολιτικό στίβο τις ιδέες με τις οποίες μόλυναν την κοινωνία μας.

 

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ