Τα κόμματα MERA25 καταδικάζουν την ΕΕ για τις εγκληματικές μεταναστευτικές πολιτικές της

Οι απάνθρωπες μεταναστευτικές πολιτικές της Ευρώπης γίνονται, για ακόμη μια φορά, τραγικά εμφανείς σε ολόκληρη την ήπειρο.

Στα ανοικτά των ακτών της Ιταλίας περισσότεροι από 60 άνθρωποι – ανάμεσά τους τουλάχιστον 12 παιδιά – έχασαν τη ζωή τους όταν ανατράπηκε το σκάφος τους την Κυριακή. Είχε αποπλεύσει από την Τουρκία μεταφέροντας πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, το Ιράν και το Πακιστάν.

Εν τω μεταξύ στην Ελλάδα, εκατοντάδες επιπλέον συνοριοφύλακες έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα της χώρας με την Τουρκία, έτοιμοι να επαναπροωθήσουν το κύμα προσφύγων που αναμένεται μετά τους σεισμούς της Τουρκίας και της Συρίας, ενώ η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεσμεύτηκε να επεκτείνει τον φράχτη κατά μήκος των συνόρων.

Καθώς η Ελλάδα και η διαβόητη υπηρεσία Frontex της ΕΕ ακολουθούν μια όλο και πιο απάνθρωπη και εχθρική συνοριακή πολιτική στο Αιγαίο, όλο και περισσότεροι μετανάστες επιχειρούν να καταπλεύσουν από την Τουρκία απευθείας στην Ιταλία. Ακόμα και όταν επιβιώνουν από την εξαιρετικά επικίνδυνη διαδρομή, η διάσωσή τους δεν είναι καθόλου βέβαιη, όπως δείχνει ξεκάθαρα η τραγωδία της Κυριακής, καθώς η Τζόρτζια Μελόνι επιβάλλει σκληρές ποινές στις ΜΚΟ που επιχειρούν με πλοία διάσωσης.

Οι τραγικοί σεισμοί που έπληξαν τα τουρκοσυριακά σύνορα είχαν ως αποτέλεσμα μια ισχυρή ανθρωπιστική αντίδραση από εκατομμύρια Ευρωπαίους, που είδαν ως αδελφούς και αδελφές όσους έχασαν τα πάντα στην καταστροφή. Την ίδια στιγμή, παντελώς αποκομμένες από αυτό το κύμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης από τα κάτω, οι κυβερνήσεις της Ευρώπης προχώρησαν στην επέκταση της ήδη βάρβαρης μεταναστευτικής τους πολιτικής, αυστηροποιώντας τα μέτρα ασφαλείας κατά μήκος των τουρκοευρωπαϊκών συνόρων, φοβούμενες ότι η δυστυχία την οποία η αλληλεγγύη μας επιχειρεί να ανακουφίσει μπορεί να φτάσει στις ευρωπαϊκές ακτές. Η υποκρισία τους είναι συγκλονιστική.

Τα κόμματα ΜERΑ25 στην Ελλάδα, την Ιταλία και τη Γερμανία καταδικάζουν τόσο τις κυβερνήσεις τους όσο και την ΕΕ για την αδιαφορία τους για τις ζωές των προσφύγων, την περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου και την υποκρισία τους. Ενώ υπερασπίζονται τα “ανθρώπινα δικαιώματα” και υποστηρίζουν (δικαίως) τους πρόσφυγες από την Ουκρανία, εκατοντάδες άλλοι πνίγονται στη Μεσόγειο για το έγκλημα ότι δεν είναι Ευρωπαίοι.

Η Ευρώπη χρειάζεται μια κοινή, διεθνική και ανθρώπινη μεταναστευτική πολιτική, που μόνο τα κόμματα MERA25 είναι βέβαιο ότι μπορούν να προσφέρουν.

 

 

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Γιατί πτώχευσε η Καλιφορνέζικη τράπεζα SVB και πυροδότησε τραπεζική κρίση; Επιστρέφουμε στο 2008;

Κάθε συστημική τραπεζική κρίση έχει μια αφορμή που την πυροδοτεί. Στην περίπτωση της SVB, ο λόγος που πτώχευσε είναι διττός

Διαβάστε περισσότερα

Προεδρικές Εκλογές Κύπρου 2023 – Η επόμενη μέρα: Η θέση του DiEM25 Κύπρου

Μετά από ένα καταστροφικό αποτέλεσμα, το DiEM25 στην Κύπρο ετοιμάζεται να αναλάβει έναν πιο κεντρικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα της Κύπρου.

Διαβάστε περισσότερα

Φασιστική Τραμπούκικη επίθεση κατά του Γραμματέα του ΜέΡΑ25

Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε. Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ.

Διαβάστε περισσότερα

Όχι σε νέα Νάκμπα! Βαρβαρικό έγκλημα το ισραηλινό Πογκρόμ κατά των Παλαιστινίων στην Δυτική Όχθη

Την στιγμή που το Τελ Αβίβ υπογράφει συμφωνία στην Άκαμπα της Ιορδανίας για την παύση του παράνομου ισραηλινού εποικισμού των Κατεχομένων ...

Διαβάστε περισσότερα