Ανακοίνωση του DiEM25 για την τροπολογία αναφορικά με τον συνδικαλιστικό νόμο

Η κυβέρνηση, υπακούοντας τυφλά στις επιθυμίες των δανειστών και της Τρόικα προσπάθησε μέσω τροπολογίας να νομοθετήσει για ακόμη μια φορά εναντίον των εργαζομένων, επιχειρώντας να εφαρμόσει σημαντικές τροποποιήσεις στο συνδικαλιστικό νόμο που θίγουν το αναφαίρετο δικαίωμα στην απεργία, ως μέρος των προαπαιτούμενων της 3ης αξιολόγησης του Μνημονίου. Οι συγκεκριμένες τροποποιήσεις θα οδηγούσαν ουσιαστικά σε ξήλωμα ενός εργασιακού κεκτημένου.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι το 2014 πρωτοστατούσε στις απεργίες, σήμερα έχοντας βολευτεί στους κυβερνητικούς θώκους στον ρόλο του εντολοδόχου, κάνει ότι μπορεί για να τις διαλύσει. Οι άμεσες αντιδράσεις σωματείων και συνδικαλιστικών φορέων οδήγησαν το Υπουργείο Εργασίας σε άτακτη οπισθοχώρηση.
 
Το DiEM25 στέκεται δίπλα στους ανυπάκουους εργαζόμενους και στηρίζει κάθε προσπάθεια ανοικοδόμησης των διαλυμένων εργασιακών σχέσεων, με αίτημα την πλήρη και αξιοπρεπή εργασία.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Η Ελλάδα και η ΕΕ άφησαν πάνω από 27.000 ανθρώπους να πεθάνουν στο Αιγαίο Πέλαγος

Μια έρευνα φέρνει στο φως έναν συγκλονιστικό αριθμό περιπτώσεων στις οποίες το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα και η FRONTEX διέταξαν μετανάστες ...

Διαβάστε περισσότερα

Ακάμας: Ο οικολογικός θησαυρός της Κύπρου που απειλείται από την κυβέρνηση της

Η δασική έκταση του Ακάμα αποτελεί περί του 15% του εναπομείναντος πρασίνου στο νησί

Διαβάστε περισσότερα

Η επέτειος του ελληνικού δημοψηφίσματος: Η μάχη συνεχίζεται

Για να καταλάβουμε τι αντιμετωπίζουμε το 2022 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη στην Ελλάδα το 2015.

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκρίνει την έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης θέτει ένα βαρύτατο προηγούμενο για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου.

Διαβάστε περισσότερα