Το ΜέΡΑ25 αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά

Τα πρώτα βήματα έγιναν: το Καταστατικό και η Ιδρυτική Διακήρυξη του ΜέΡΑ25 υπερψηφίστηκαν με συντριπτική πλειοψηφία. Το Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής είναι εδώ, προχωρώντας στις 26 Μαρτίου στην Ιδρυτική του Συνδιάσκεψη.
Λίγα λόγια από το Μανιφέστο μας:
Γιατί «μέτωπο»;
• Επειδή η Ελλάδα ασφυκτιά και ερημοποιείται σε μια Ευρώπη που παραπαίει  και αποδομείται.
• Επειδή όσο χώρες όπως η Ελλάδα ασφυκτιούν η Ευρώπη θα παραπαίει,  ενισχύοντας την ασφυξία της πατρίδας μας.  Μόνον ένα πλατύ, συμφιλιωτικό, πανευρωπαϊκό μέτωπο εναντίον της δίχως σύνορα επικυρίαρχης ολιγαρχίας μπορεί να καταργήσει την χρεοδουλοποαροικία, δίνοντας ανάσες στην χώρα, ελπίδα και ανακούφιση στους πολίτες.
Αυτό ακριβώς πρεσβεύει το ΜέΡΑ25, το ελληνικό πατριωτικό μέτωπο των υπεύθυνα ανυπάκουων ευρωπαϊστών, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του  πρώτου στην ιστορία διεθνικού πανευρωπαϊκού κινήματος για τον  εκδημοκρατισμό της Ευρώπης και της κάθε χώρας μας ξεχωριστά – του DiEM25.
Γιατί «ευρωπαϊκή ανυπακοή»;
• Επειδή ο μόνος τρόπος να είναι κανείς υπεύθυνος σήμερα είναι να μην υπακούει στις παράλογες πολιτικές που ερημοποιούν την χώρα.
• Επειδή ο μόνος τρόπος να επιστρέψει ο σεβασμός στον Κοινοβουλευτισμό,  στο Σύνταγμα, στην απλή λογική, είναι να τερματιστεί η τυφλή υπακοή  «προς τας υποδείξεις» της τρόικας εξωτερικού κι εσωτερικού.
Σήμερα, οι αυθεντικά ευρωπαϊστές αρνούνται να υπακούουν δουλικά στους ανίκανους ψευδο-τεχνοκράτες που, στον βωμό στενών ολιγαρχικών συμφερόντων, καταστρέφουν την Ελλάδα, απαξιώνοντας παράλληλα την Ευρώπη.
Γιατί «ρεαλιστική ανυπακοή»;
Επειδή η ανυπακοή δεν αρκεί. Για να έχει δύναμη, πρέπει να συνδυάζεται με την κατάθεση ρεαλιστικών, υπεύθυνων προτάσεων.
Γιατί «μέρα»;
Επειδή οι πολίτες κουράστηκαν στην ατελείωτη νύχτα των Μνημονίων (που όλο «τελειώνουν» μονιμοποιούμενα…). Κι επειδή ΜέΡΑ25 και DiEM25 σημαίνουν το ίδιο πράγμα (ελληνικά και λατινικά), σηματοδοτώντας τον ευρωπαϊκό διεθνισμό του νέου μας κόμματος.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Η Ελλάδα και η ΕΕ άφησαν πάνω από 27.000 ανθρώπους να πεθάνουν στο Αιγαίο Πέλαγος

Μια έρευνα φέρνει στο φως έναν συγκλονιστικό αριθμό περιπτώσεων στις οποίες το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα και η FRONTEX διέταξαν μετανάστες ...

Διαβάστε περισσότερα

Ακάμας: Ο οικολογικός θησαυρός της Κύπρου που απειλείται από την κυβέρνηση της

Η δασική έκταση του Ακάμα αποτελεί περί του 15% του εναπομείναντος πρασίνου στο νησί

Διαβάστε περισσότερα

Η επέτειος του ελληνικού δημοψηφίσματος: Η μάχη συνεχίζεται

Για να καταλάβουμε τι αντιμετωπίζουμε το 2022 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη στην Ελλάδα το 2015.

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκρίνει την έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης θέτει ένα βαρύτατο προηγούμενο για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου.

Διαβάστε περισσότερα