Ο Δήμαρχος Νάπολης γίνεται μέλος του DiEM25

Ο τρίτος μεγαλύτερος δήμος της Ιταλίας αποτελεί το νεότερο μέλος των δήμων που «επαναστατούν» και ενώνουν τη φωνή τους με το πανευρωπαϊκό, διασυνοριακό κίνημα για τον εκδημοκρατισμό της ΕΕ.
Νάπολη, Ιταλία, 3 Αυγούστου 2016. – Το DiEM25 είναι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσει τον Δήμαρχο Νάπολης Luigi de Magistris στις τάξεις του.
Ο De Magistris, ένας θαρραλέος πρώην εισαγγελέας γνωστός ως ένας ορκισμένος εχθρός της Μαφίας, επανεξελέγη πρόσφατα δήμαρχος της πόλης της Νάπολης, με συντριπτική πλειοψηφία άνω του 66%.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, η Νάπολη – ο τρίτος μεγαλύτερος δήμος της Ιταλίας – έχει αναδειχθεί σε μία από τις πιο καινοτόμες «επαναστατημένες πόλεις» της Ευρώπης στον αγώνα για μια πραγματικά δημοκρατική ΕΕ, προωθώντας την άμεση συμμετοχή των πολιτών και των κοινωνικών κινημάτων στη διαδικασία λήψης πολιτικών αποφάσεων.
Η αποτελεσματική προώθηση και προστασία των κοινών αγαθών και δημόσιων χώρων της Νάπολης, η πολιτική των ανοικτών θυρών της για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, καθώς και η επιτυχία της να γίνει η μόνη μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη που επανάφερε τις υπηρεσίες ύδρευσης στην ιδιοκτησία του δημοσίου, καταδεικνύουν ότι η αλλαγή από κάτω προς τα πάνω είναι και δυνατή και αναγκαία. Αυτή η ιταλική κοινότητα, ως συνεργάτης του DiEM25, γίνεται μέλος της διασυνοριακής προσπάθειας του κινήματος, ώστε να επιτευχθεί πραγματική και μόνιμη αλλαγή σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Ο κίνδυνος του πολέμου με ευθύνη του ΝΑΤΟ αυξάνεται – Μπορούμε να τους σταματήσουμε

Τα γεράκια του Ευρωατλαντισμού και του πολέμου θέτουν πλέον ανοιχτά την προοπτική μιας γενικευμένης πολεμικής σύρραξης στην Ευρώπη

Διαβάστε περισσότερα

Το DiEM25 στην Κύπρο χτίζει ένα αντικαπιταλιστικό μέτωπο

Για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενες-οι δεν έχουν υποψήφιους που να εκφράζουν τις δικές τους ανάγκες και δικαιώματα

Διαβάστε περισσότερα

Είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε την Ευρώπη για την υπεράσπιση της ειρήνης, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας

Οι υποψήφιοι των κομμάτων MέΡΑ25 στη Γερμανία, την Ελλάδα και την Ιταλία σκοπεύουν να μεταμορφώσουν τη φωνή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση Γιάνη Βαρουφάκη για τους συλληφθέντες της Νομικής

Με αφορμή τον εγκλεισμό σε κέντρα κράτησης και τη σχεδιαζόμενη απέλαση Ευρωπαίων πολιτών από την Ελλάδα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και υποψήφιος ...

Διαβάστε περισσότερα