Ο κίνδυνος του πολέμου με ευθύνη του ΝΑΤΟ αυξάνεται – Μπορούμε να τους σταματήσουμε

Τα γεράκια του Ευρωατλαντισμού και του πολέμου θέτουν πλέον ανοιχτά την προοπτική μιας γενικευμένης πολεμικής σύρραξης στην Ευρώπη, με αφορμή την παράδοση πυραύλων μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς, στο καθεστώς Ζελένσκι, που θα στοχεύουν στην ενδοχώρα της Ρωσίας, η οποία δεν αποκλείει την κορύφωση της πολεμικής σύγκρουσης με χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, ακόμα και με τακτικά πυρηνικά όπλα.

Την ίδια στιγμή η φρικιαστική γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού με ανείπωτα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από το ακροδεξιό καθεστώς Νετανιάχου συναντά την απόλυτη αδιαφορία της ΕΕ και της Ουάσιγκτον διανθισμένη με ανούσια ρητορική.

Η πρόσφατη κοινή δήλωση του Προέδρου Τούσκ της Πολωνίας και του Κ. Μητσοτάκη για την πρωτοβουλία Πολωνίας – Ελλάδας για έναν « irondome» που θα καλύπτει την Ανατολική Ευρώπη, έναντι μιας υποτιθέμενης απειλής από την Ανατολή, με την ταυτόχρονη στρατιωτικοποίηση των οικονομιών της ΕΕ , την υποχρεωτική στράτευση σε χώρες όπως η Γερμανία, την υποχρεωτική ένταξη μαθημάτων σε σχολεία χωρών μελών της ΕΕ, που σχετίζονται με την επιβίωση πολιτών σε πολεμικές συγκρούσεις ακόμα και ενός πυρηνικού χειμώνα, οι δηλώσεις Μακρόν για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία και η ρητορική του πολέμου ως μια απόλυτα « φυσιολογική εξέλιξη», στοχεύουν να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη για μια ενδεχόμενη αναπόφευκτη πολεμική σύγκρουση.

Η εντεινόμενη φτωχοποίηση όλο και περισσότερων κοινωνικών στρωμάτων, η ενεργειακή φτώχεια, η πολιτιστική παρακμή, η στεγαστική κρίση, η εργασιακή εκμετάλλευση, η εξάπλωση της βίας, συνοδεύεται από την «απολιτίκ» αντιμετώπιση μιας βαθιάς καπιταλιστής κρίσης, με την αποθέωση του «lifestyle» από τα συστημικά ΜΜΕ των ολιγαρχών. Η άνοδος της νεοφασιστικής, νεοναζιστικής ακροδεξιάς, λειτουργεί ως εφεδρεία του ιμπεριαλισμού και της καπιταλιστικής κυριαρχίας, όπως συνέβη στις μεγάλες οικονομικές κρίσεις του καπιταλισμού, στις δεκαετίες του 1920 και 1930 , τον περασμένο αιώνα, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Η ενωτική πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά μπορεί να μετατραπεί σε ένα κύμα αγωνιστικών, μαχητικών, ενωτικών πρωτοβουλιών για ολόκληρη την Aριστερά σε Ελλάδα και Ευρώπη, που θα βάλει φρένο στους πολέμους, στη φτώχεια και στον ανερχόμενο «μεταμφιεσμένο» ή μη φασισμό της εποχής μας.

Η παρουσία των δυνάμεων μας στο Ευρωκοινοβούλιο μπορεί και πρέπει να αναδείξει την ειρήνη, την αλληλεγγύη, την οικονομική και κοινωνική πρόοδο των κοινωνιών, την προστασία του πλανήτη από την καταστροφή, την ισοτιμία, την ισότητα ως βασικά όπλα αντίστασης και νίκης για εκείνες και εκείνους που βρίσκονται στο περιθώριο, γιατί η αποχή και η αδιαφορία δυναμώνει την εξουσία των ολιγαρχών και των υποτελών τους.

Η συμμετοχή, η αγωνιστική προοπτική και η θετική ψήφος τους ενοχλεί και τους τρομάζει.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Ο κίνδυνος του πολέμου με ευθύνη του ΝΑΤΟ αυξάνεται – Μπορούμε να τους σταματήσουμε

Τα γεράκια του Ευρωατλαντισμού και του πολέμου θέτουν πλέον ανοιχτά την προοπτική μιας γενικευμένης πολεμικής σύρραξης στην Ευρώπη

Διαβάστε περισσότερα

Το DiEM25 στην Κύπρο χτίζει ένα αντικαπιταλιστικό μέτωπο

Για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενες-οι δεν έχουν υποψήφιους που να εκφράζουν τις δικές τους ανάγκες και δικαιώματα

Διαβάστε περισσότερα

Είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε την Ευρώπη για την υπεράσπιση της ειρήνης, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας

Οι υποψήφιοι των κομμάτων MέΡΑ25 στη Γερμανία, την Ελλάδα και την Ιταλία σκοπεύουν να μεταμορφώσουν τη φωνή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση Γιάνη Βαρουφάκη για τους συλληφθέντες της Νομικής

Με αφορμή τον εγκλεισμό σε κέντρα κράτησης και τη σχεδιαζόμενη απέλαση Ευρωπαίων πολιτών από την Ελλάδα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και υποψήφιος ...

Διαβάστε περισσότερα