Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΜέΡΑ25

Ένα ιδιότυπο κλίμα «εθνικής απειλής» κρέμεται από τα περίπτερα, καρφιτσώνεται στα site και εισβάλει στα σαλόνια μας απ’ τα κανάλια.

Γιατί;

Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει υπογράψει υποτίθεται δύο αμυντικές συμφωνίες, τόσο με την Γαλλία, όσο και με τις ΗΠΑ, οι οποίες συνοδεύονταν κιόλας παράλληλα κι από ακριβότατες κούρσες εξοπλισμών, ισχυριζόμενη, τότε που εμείς αναφερόμασταν σε συμβάσεις αποικιοκρατικού χαρακτήρα, πως μέσα από αυτές τις συμφωνίες ενισχύεται η αποτρεπτική ισχύς των ενόπλων μας δυνάμεων και θωρακίζεται η χώρα.

Τι φοβάται λοιπόν ακριβώς σήμερα η Κυβέρνηση; Γιατί δημιουργείται όλος αυτός ο πανικός και “τίθεται σε κίνδυνο και ο τουρισμούς”, όπως συχνά οι ίδιοι οι επιτελάρχες της Μητσοτάκης Α.Ε. μαζί με τα φιλικά τους, συστημικά μέσα της λίστας Πέτσα, μας λένε για μια σειρά από θέματα;

Η πραγματικότητα είναι πως, όπως έλεγε εξαρχής το ΜέΡΑ25, οι δήθεν αμυντικές αυτές συμφωνίες δεν αξίζουν ούτε το χαρτί πάνω στο οποίο γράφτηκαν. Δεν θωρακίζουν σε καμία περίπτωση την χώρα και δεν αυξάνουν καμία αποτρεπτική ισχύ. Το μόνο που κάνουν είναι να συνδράμουν στις διάφορες μπίζνες της γαλλικής και της αμερικανικής εξοπλιστικής βιομηχανίας, αυξάνοντας το ήδη δυσβάσταχτο χρέος της χώρας.

Εκεί που πραγματικά θέλουν να συνδράμουν οι φερόμενοι ως σύμμαχοι μας το κάνουν εμφανώς και χωρίς καν ανταλλάγματα σαν αυτά που συχνά πυκνά προσφέρει ο κ. Μητσοτάκης μπας και εισπράξει κάποιο “ζεστό χειροκρότημα”.

Φαίνεται για παράδειγμα από την στάση τους αυτές τις μέρες στην Στοκχόλμη και το Τάλιν. Εδώ το μνημονιακό τόξο με το “ναι σε όλα” του, απλώς πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες στους πολίτες.

Οι κινήσεις όμως αυτές και ο ενδοτισμός της Μητσοτάκης Α.Ε. και του μνημονιακού τόξου ευρύτερα είναι επικίνδυνα για την ευρύτερη περιοχή.

Το ΜέΡΑ25 θα συνεχίσει να επιμένει στην ανάγκη για άμεση σύγκληση με πρωτοβουλία της Αθήνας, μιας Διεθνούς Περιφερειακής Συνδιάσκεψης όλων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, για την πραγματική αποτροπή των εντάσεων, την διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή και την προστασία του περιβάλλοντος της Μεσογείου από την μετατροπή του σε ένα πεδίο όπου ασκούνται οι διάφοροι “πετρελαιάδες”.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Ενιαίο Δημοκρατικό Κράτος: Η λογική λύση για την Παλαιστίνη

Μετά από 75 χρόνια εποικιστικής αποικιοκρατίας, το ΕΔΚ αποτελεί τον αντίποδα του Σιωνιστικού εγχειρήματος

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί πτώχευσε η Καλιφορνέζικη τράπεζα SVB και πυροδότησε τραπεζική κρίση; Επιστρέφουμε στο 2008;

Κάθε συστημική τραπεζική κρίση έχει μια αφορμή που την πυροδοτεί. Στην περίπτωση της SVB, ο λόγος που πτώχευσε είναι διττός

Διαβάστε περισσότερα

Προεδρικές Εκλογές Κύπρου 2023 – Η επόμενη μέρα: Η θέση του DiEM25 Κύπρου

Μετά από ένα καταστροφικό αποτέλεσμα, το DiEM25 στην Κύπρο ετοιμάζεται να αναλάβει έναν πιο κεντρικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα της Κύπρου.

Διαβάστε περισσότερα

Φασιστική Τραμπούκικη επίθεση κατά του Γραμματέα του ΜέΡΑ25

Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε. Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ.

Διαβάστε περισσότερα