Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΜέΡΑ25

Ένα ιδιότυπο κλίμα «εθνικής απειλής» κρέμεται από τα περίπτερα, καρφιτσώνεται στα site και εισβάλει στα σαλόνια μας απ’ τα κανάλια.

Γιατί;

Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει υπογράψει υποτίθεται δύο αμυντικές συμφωνίες, τόσο με την Γαλλία, όσο και με τις ΗΠΑ, οι οποίες συνοδεύονταν κιόλας παράλληλα κι από ακριβότατες κούρσες εξοπλισμών, ισχυριζόμενη, τότε που εμείς αναφερόμασταν σε συμβάσεις αποικιοκρατικού χαρακτήρα, πως μέσα από αυτές τις συμφωνίες ενισχύεται η αποτρεπτική ισχύς των ενόπλων μας δυνάμεων και θωρακίζεται η χώρα.

Τι φοβάται λοιπόν ακριβώς σήμερα η Κυβέρνηση; Γιατί δημιουργείται όλος αυτός ο πανικός και “τίθεται σε κίνδυνο και ο τουρισμούς”, όπως συχνά οι ίδιοι οι επιτελάρχες της Μητσοτάκης Α.Ε. μαζί με τα φιλικά τους, συστημικά μέσα της λίστας Πέτσα, μας λένε για μια σειρά από θέματα;

Η πραγματικότητα είναι πως, όπως έλεγε εξαρχής το ΜέΡΑ25, οι δήθεν αμυντικές αυτές συμφωνίες δεν αξίζουν ούτε το χαρτί πάνω στο οποίο γράφτηκαν. Δεν θωρακίζουν σε καμία περίπτωση την χώρα και δεν αυξάνουν καμία αποτρεπτική ισχύ. Το μόνο που κάνουν είναι να συνδράμουν στις διάφορες μπίζνες της γαλλικής και της αμερικανικής εξοπλιστικής βιομηχανίας, αυξάνοντας το ήδη δυσβάσταχτο χρέος της χώρας.

Εκεί που πραγματικά θέλουν να συνδράμουν οι φερόμενοι ως σύμμαχοι μας το κάνουν εμφανώς και χωρίς καν ανταλλάγματα σαν αυτά που συχνά πυκνά προσφέρει ο κ. Μητσοτάκης μπας και εισπράξει κάποιο “ζεστό χειροκρότημα”.

Φαίνεται για παράδειγμα από την στάση τους αυτές τις μέρες στην Στοκχόλμη και το Τάλιν. Εδώ το μνημονιακό τόξο με το “ναι σε όλα” του, απλώς πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες στους πολίτες.

Οι κινήσεις όμως αυτές και ο ενδοτισμός της Μητσοτάκης Α.Ε. και του μνημονιακού τόξου ευρύτερα είναι επικίνδυνα για την ευρύτερη περιοχή.

Το ΜέΡΑ25 θα συνεχίσει να επιμένει στην ανάγκη για άμεση σύγκληση με πρωτοβουλία της Αθήνας, μιας Διεθνούς Περιφερειακής Συνδιάσκεψης όλων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, για την πραγματική αποτροπή των εντάσεων, την διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή και την προστασία του περιβάλλοντος της Μεσογείου από την μετατροπή του σε ένα πεδίο όπου ασκούνται οι διάφοροι “πετρελαιάδες”.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Είμαστε ενάντια στο εμπόριο με τους εποικισμούς – υπογράψτε το ψήφισμα

Απευθύνουμε έκκληση στο κοινό μας και στα μέλη μας να στείλουν ένα μήνυμα ενάντια στο εμπόριο με τους εποικισμούς

Διαβάστε περισσότερα

O Γιάνης Βαρουφάκης, ο Jeremy Corbyn και η Ece Temelkuran παρουσιάζουν τη Διακήρυξη της Αθήνας

Ο Πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας απαιτεί στήριξη των θυμάτων κάθε πολέμου καθώς κι ένα Νέο Κίνημα Αδεσμεύτων

Διαβάστε περισσότερα

Εγκαινιάζουμε το νέο μανιφέστο: Ξημερώνει μια νέα μέρα, με ένα νέο DiEM25

Το κίνημά μας χάραξε νέα πορεία. Πιο ριζοσπαστική, πιο συγκρουσιακή, πιο αποτελεσματική

Διαβάστε περισσότερα

Φώναξε με το DiEM25: Don’t paint it Green!

To DiEM25 ενάντια στον χαρακτηρισμό της πυρηνικής ενέργειας και του φυσικού αερίου ως πράσινων πηγών ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα