Προεδρικές Εκλογές Κύπρου 2023 – Β’ Γύρος: Η θέση του DiEM25 Κύπρου

Σε συνέχεια της 1ης ανακοίνωσης του DiEM25 Κύπρου όπου εκφράσαμε την απογοήτευση  μας για την αδυναμία της προοδευτικής και δημοκρατικής πολιτείας να ενώσει τις δυνάμεις της γύρω από μια ισχυρή υποψηφιότητα, επανερχόμαστε με 2η ανακοίνωση ενόψει και του επαναληπτικού γύρου των προεδρικών εκλογών.

Λαμβάνοντας υπόψη την 10ετή καταστροφική πολιτική της διακυβέρνησης ΔΗΣΥ, με Αναστασιάδη, Χριστοδουλίδη και τους λοιπούς επιτελάρχες τους, επιλέγουμε σήμερα να είμαστε απέναντι τους. Απέναντι στην διαφθορά, την έλλειψη  δικαιοσύνης, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, την οριστική διχοτόμηση και την εξυπηρέτηση της ολιγαρχίας.

Το DiEM25 Κύπρου παίρνει θέση και συστρατεύεται με τον προοδευτικό κόσμο που στηρίζει την υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Δεν έχουμε αυταπάτες ότι θα προκύψει μια φιλολαϊκή, αδέσμευτη και πράσινη Κυβέρνηση, που θα συγκρουστεί με την ολιγαρχία, υπό την προεδρία του κ. Μαυρογιάννη. Ως κίνημα, θα εντείνουμε την πολιτική μας δράση για να αυξήσουμε την επιρροή μας στο πολιτικό καθεστώς, ως μια φωνή της εργατικής τάξης, του πρεκαριάτου και των υποαντιπροσωπευόμενων κοινωνικών ομάδων, μέσα από τον εκδημοκρατισμό και την περιβαλλοντική πολιτική. Αν αυτή μας η στάση μας φέρει σε ρήξη με τις πολιτικές του κ. Μαυρογιάννη, σε περίπτωση που εκλεγεί στο αξίωμα του Προέδρου, τότε αυτός θα είναι ένας αγώνας στον οποίο θα ριχτούμε με αποφασιστικότητα και χωρίς ενδοιασμούς.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Ο… γιέσμαν Μητσοτάκης εμπλέκει τη χώρα μας στις νατοϊκές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έδωσε τηλεφωνική εντολή στον Έλληνα πρωθυπουργό κι εκείνος αναφώνησε, YES SIR!

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί βγαίνουν στους δρόμους χιλιάδες ανθρώποι στη Γερμανία;

Γιατί γίνονται ξαφνικά τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις εν μέση του τσουχτερού γερμανικού χειμώνα;

Διαβάστε περισσότερα

Ο διακόπτης μεταξύ έντασης και ύφεσης γυρίζει πάντα από τον Ερντογάν

Ο διακόπτης μεταξύ ύφεσης και έντασης στα ελληνοτουρκικά γυρνάει πάντα με αποκλειστική πρωτοβουλία της Τουρκίας και του Ερντογάν

Διαβάστε περισσότερα

Ψήφισμα: Απαιτούμε την παραίτηση της Ursula von der Leyen

Αντιδρώντας στην πρόσφατη κρίση στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen παραβίασε το νομικό ...

Διαβάστε περισσότερα