Προεδρικές Εκλογές Κύπρου 2023 – Β’ Γύρος: Η θέση του DiEM25 Κύπρου

Σε συνέχεια της 1ης ανακοίνωσης του DiEM25 Κύπρου όπου εκφράσαμε την απογοήτευση  μας για την αδυναμία της προοδευτικής και δημοκρατικής πολιτείας να ενώσει τις δυνάμεις της γύρω από μια ισχυρή υποψηφιότητα, επανερχόμαστε με 2η ανακοίνωση ενόψει και του επαναληπτικού γύρου των προεδρικών εκλογών.

Λαμβάνοντας υπόψη την 10ετή καταστροφική πολιτική της διακυβέρνησης ΔΗΣΥ, με Αναστασιάδη, Χριστοδουλίδη και τους λοιπούς επιτελάρχες τους, επιλέγουμε σήμερα να είμαστε απέναντι τους. Απέναντι στην διαφθορά, την έλλειψη  δικαιοσύνης, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, την οριστική διχοτόμηση και την εξυπηρέτηση της ολιγαρχίας.

Το DiEM25 Κύπρου παίρνει θέση και συστρατεύεται με τον προοδευτικό κόσμο που στηρίζει την υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Δεν έχουμε αυταπάτες ότι θα προκύψει μια φιλολαϊκή, αδέσμευτη και πράσινη Κυβέρνηση, που θα συγκρουστεί με την ολιγαρχία, υπό την προεδρία του κ. Μαυρογιάννη. Ως κίνημα, θα εντείνουμε την πολιτική μας δράση για να αυξήσουμε την επιρροή μας στο πολιτικό καθεστώς, ως μια φωνή της εργατικής τάξης, του πρεκαριάτου και των υποαντιπροσωπευόμενων κοινωνικών ομάδων, μέσα από τον εκδημοκρατισμό και την περιβαλλοντική πολιτική. Αν αυτή μας η στάση μας φέρει σε ρήξη με τις πολιτικές του κ. Μαυρογιάννη, σε περίπτωση που εκλεγεί στο αξίωμα του Προέδρου, τότε αυτός θα είναι ένας αγώνας στον οποίο θα ριχτούμε με αποφασιστικότητα και χωρίς ενδοιασμούς.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Γιατί πτώχευσε η Καλιφορνέζικη τράπεζα SVB και πυροδότησε τραπεζική κρίση; Επιστρέφουμε στο 2008;

Κάθε συστημική τραπεζική κρίση έχει μια αφορμή που την πυροδοτεί. Στην περίπτωση της SVB, ο λόγος που πτώχευσε είναι διττός

Διαβάστε περισσότερα

Προεδρικές Εκλογές Κύπρου 2023 – Η επόμενη μέρα: Η θέση του DiEM25 Κύπρου

Μετά από ένα καταστροφικό αποτέλεσμα, το DiEM25 στην Κύπρο ετοιμάζεται να αναλάβει έναν πιο κεντρικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα της Κύπρου.

Διαβάστε περισσότερα

Φασιστική Τραμπούκικη επίθεση κατά του Γραμματέα του ΜέΡΑ25

Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε. Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ.

Διαβάστε περισσότερα

Όχι σε νέα Νάκμπα! Βαρβαρικό έγκλημα το ισραηλινό Πογκρόμ κατά των Παλαιστινίων στην Δυτική Όχθη

Την στιγμή που το Τελ Αβίβ υπογράφει συμφωνία στην Άκαμπα της Ιορδανίας για την παύση του παράνομου ισραηλινού εποικισμού των Κατεχομένων ...

Διαβάστε περισσότερα