Νέα πρόσκληση συνεργασίας με την "Ευρωπαϊκή Άνοιξη"

Προς: Pablo Iglesias (Podemos), Catarina Martins (Bloco) και Jean Luc Melenchon (FI)
7 Μαΐου 2018
Αγαπητοί Pablo, Catarina και Jean Luc,
Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας στις 25 Απριλίου. Λυπάμαι που δεν μπορούσατε να ερθείτε στη Λισαβόνα στις 26 Απριλίου, αλλά καταλαβαίνουμε ότι η ειδοποίηση μπορεί να ήταν πολύ σύντομη.
Στη συνάντησή μας της Λισαβόνας, η οποία ήταν ανοιχτή στο κοινό, συζητήσαμε για αρκετά θέματα, μεταξύ των οποίων ήταν και η πολιτική ατζέντα που θέλουμε να παρουσιάσουμε στους Ευρωπαίους ψηφοφόρους καθώς και το όνομα του διακρατικού μας κινήματος – το οποίο αποφασίσαμε να είναι: Ευρωπαϊκή Άνοιξη (European Spring ).
Συγκεκριμένα, δεσμευόμαστε σε δύο κύριους στόχους:

  • την Επίτευξη Ενότητας της Αριστεράς 
  • την υιοθέτηση μιας κοινής και συνεκτικής πολιτικής ατζέντας (ή μανιφέστο), κατανοητής και αποδεκτής στους Ευρωπαίους Προοδευτικούς  σε ολόκληρη την ήπειρο.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίσαμε ότι το Ευρωπαϊκό Κίνημά μας θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να συνεργαστεί μαζί σας και με άλλα προοδευτικά κινήματα για την συμμετοχή στις εκλογές για το Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Μάιο του 2019.
Καθώς ο κοινός μας στόχος είναι, πράγματι, μια πανευρωπαϊκή πολιτική επανάσταση (υπό την ηγεσία των πολιτών για τους πολίτες και του βαθιά κατεστημένο που καταδικάζει τους πολλούς σε μόνιμη λιτότητα), αλλά και λαμβάνοντας υπ’ όψη την πρόσφατη δήλωση στην απάντησή σας ότι πράγματι ενδιαφέρεστε για έναν διάλογο μεταξύ των οργανώσεών μας, ήρθε πλέον η ώρα να διοργανώσουμε μια συνάντηση.
Επομένως, προτείνουμε να συναντηθούμε οι πέντε μας για να συζητήσουμε τι μπορεί ο καθένας μας να συνεισφέρει σε μια συνεπή, αξιόπιστη ενωμένη αριστερή εναλλακτική λύση, αντιμετωπίζοντας έτσι την ανικανότητα του αυταρχικού κατεστημένου – στέλνοντας μία πρόσκληση και στον Gregor Gysi ως εκπρόσωπο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι οι συζητήσεις μεταξύ μας, συμπεριλαμβανομένης της σημερινής ανταλλαγής απόψεων, πρέπει να είναι μέρος της δημόσιας συζήτησής – αναγνωρίζοντας ότι η μυστική διπλωματία είναι εγγενώς αντιδραστική.
Εάν συμφωνείτε, θα είμαστε έτοιμοι να σας συναντήσουμε σε μια αμοιβαία συμφωνημένη ημερομηνία οπουδήποτε στην Ευρώπη.
Για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Άνοιξης,
Γιάνης Βαρουφάκης
 

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Η Ελλάδα και η ΕΕ άφησαν πάνω από 27.000 ανθρώπους να πεθάνουν στο Αιγαίο Πέλαγος

Μια έρευνα φέρνει στο φως έναν συγκλονιστικό αριθμό περιπτώσεων στις οποίες το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα και η FRONTEX διέταξαν μετανάστες ...

Διαβάστε περισσότερα

Ακάμας: Ο οικολογικός θησαυρός της Κύπρου που απειλείται από την κυβέρνηση της

Η δασική έκταση του Ακάμα αποτελεί περί του 15% του εναπομείναντος πρασίνου στο νησί

Διαβάστε περισσότερα

Η επέτειος του ελληνικού δημοψηφίσματος: Η μάχη συνεχίζεται

Για να καταλάβουμε τι αντιμετωπίζουμε το 2022 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη στην Ελλάδα το 2015.

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκρίνει την έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης θέτει ένα βαρύτατο προηγούμενο για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου.

Διαβάστε περισσότερα