Νέα πρόσκληση συνεργασίας με την "Ευρωπαϊκή Άνοιξη"

Προς: Pablo Iglesias (Podemos), Catarina Martins (Bloco) και Jean Luc Melenchon (FI)
7 Μαΐου 2018
Αγαπητοί Pablo, Catarina και Jean Luc,
Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας στις 25 Απριλίου. Λυπάμαι που δεν μπορούσατε να ερθείτε στη Λισαβόνα στις 26 Απριλίου, αλλά καταλαβαίνουμε ότι η ειδοποίηση μπορεί να ήταν πολύ σύντομη.
Στη συνάντησή μας της Λισαβόνας, η οποία ήταν ανοιχτή στο κοινό, συζητήσαμε για αρκετά θέματα, μεταξύ των οποίων ήταν και η πολιτική ατζέντα που θέλουμε να παρουσιάσουμε στους Ευρωπαίους ψηφοφόρους καθώς και το όνομα του διακρατικού μας κινήματος – το οποίο αποφασίσαμε να είναι: Ευρωπαϊκή Άνοιξη (European Spring ).
Συγκεκριμένα, δεσμευόμαστε σε δύο κύριους στόχους:

  • την Επίτευξη Ενότητας της Αριστεράς 
  • την υιοθέτηση μιας κοινής και συνεκτικής πολιτικής ατζέντας (ή μανιφέστο), κατανοητής και αποδεκτής στους Ευρωπαίους Προοδευτικούς  σε ολόκληρη την ήπειρο.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίσαμε ότι το Ευρωπαϊκό Κίνημά μας θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να συνεργαστεί μαζί σας και με άλλα προοδευτικά κινήματα για την συμμετοχή στις εκλογές για το Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Μάιο του 2019.
Καθώς ο κοινός μας στόχος είναι, πράγματι, μια πανευρωπαϊκή πολιτική επανάσταση (υπό την ηγεσία των πολιτών για τους πολίτες και του βαθιά κατεστημένο που καταδικάζει τους πολλούς σε μόνιμη λιτότητα), αλλά και λαμβάνοντας υπ’ όψη την πρόσφατη δήλωση στην απάντησή σας ότι πράγματι ενδιαφέρεστε για έναν διάλογο μεταξύ των οργανώσεών μας, ήρθε πλέον η ώρα να διοργανώσουμε μια συνάντηση.
Επομένως, προτείνουμε να συναντηθούμε οι πέντε μας για να συζητήσουμε τι μπορεί ο καθένας μας να συνεισφέρει σε μια συνεπή, αξιόπιστη ενωμένη αριστερή εναλλακτική λύση, αντιμετωπίζοντας έτσι την ανικανότητα του αυταρχικού κατεστημένου – στέλνοντας μία πρόσκληση και στον Gregor Gysi ως εκπρόσωπο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι οι συζητήσεις μεταξύ μας, συμπεριλαμβανομένης της σημερινής ανταλλαγής απόψεων, πρέπει να είναι μέρος της δημόσιας συζήτησής – αναγνωρίζοντας ότι η μυστική διπλωματία είναι εγγενώς αντιδραστική.
Εάν συμφωνείτε, θα είμαστε έτοιμοι να σας συναντήσουμε σε μια αμοιβαία συμφωνημένη ημερομηνία οπουδήποτε στην Ευρώπη.
Για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Άνοιξης,
Γιάνης Βαρουφάκης
 

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Ο ιμπεριαλισμός δίχασε το νησί, οι εργαζόμενοι θα το ενώσουν!

Τα θεμέλια της διαίρεσης της Κύπρου τέθηκαν από τις ελληνοκυπριακές και τουρκοκυπριακές άρχουσες τάξεις και το μόνο που είχε να κάνει ο ...

Διαβάστε περισσότερα

Επανένωση ενάντια στη Διχοτόμηση: Το DiEM25 και σύμμαχοι αντιμετωπίζουν το Κυπριακό στη Λευκωσία

Στις 9 Ιουλίου στη Λευκωσία, το DiEM25 στην Κύπρο συνδιοργάνωσε εκδήλωση σχετικά με το Κυπριακό Πρόβλημα: 1974: Φωνές αντίστασης ενάντια στο ...

Διαβάστε περισσότερα

Εκλογές στη Γαλλία: Απετράπη η ακροδεξιά απειλή στον δεύτερο γύρο

Η Γαλλία μπορεί να αναπνεύσει με ανακούφιση καθώς η ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωση ηττήθηκε στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών

Διαβάστε περισσότερα

Επικίνδυνη για την Ευρώπη η Κάγια Κάλλας

Καταδικάζουμε την ανάθεση της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής στην επικίνδυνη Κάγια Κάλλας και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη δεύτερη ...

Διαβάστε περισσότερα