Σκουριές: Η ποινικοποίηση ενός δίκαιου αγώνα δεν περνάει

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν την Πέμπτη 21/9 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης οι 21 κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής που κατηγορούνταν για επεισόδια -συνδεόμενα με την εξορυκτική δραστηριότητα στην περιοχή- που έλαβαν χώρα το Μάρτιο του 2012, στο Δημαρχείο Αριστοτέλη, ύστερα από μία θυελλώδη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του τότε δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα, με βαρύτατο κατηγορητήριο. Στο δικαστήριο τελικά η σκευωρία που σκοπό είχε την ποινικοποίηση του δίκαιου αγώνα των κατοίκων κατέπεσε. Η καταστολή που υπέστησαν βέβαια οι κάτοικοι όλον αυτόν τον καιρό παραμένει μελανό σημείο

Το DiEM25 χαιρετίζει αυτή την απόφαση και εμμένει στη λογική της βιώσιμης, φιλικής προς το περιβάλλον ανάπτυξης, σε αντίθεση με την ενδοτική στάση που ακολούθησε εν τέλει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ απέναντι στους εκβιασμούς της εταιρείας για αποχώρηση και παύση των εργασιών.

Τέλος, το DiEM25 υπερασπίζεται χωρίς αστερίσκους το αναφαίρετο δικαίωμα των τοπικών κοινωνιών να διαμαρτύρονται και να αγωνίζονται όταν κρίνουν πως το βιοτικό τους επίπεδο υποβαθμίζεται από μια επένδυση. Η ποινικοποίηση αυτών των διαμαρτυριών μας βρίσκει κάθετα απέναντι.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ