Το DiEM25 στην Αθήνα: Παρασκευή 19/5, ώρα 19.30, Γήπεδο Σπόρτιγκ

Γιατί να έρθεις την Παρασκευή στην εκδήλωση του DiEM25 στο Σπόρτιγκ;

Αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση ψηφίζει τα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές για το περιβόητο ”κλείσιμο της αξιολόγησης”. Πρακτικά, η Βουλή επικυρώνει ξανά την υποταγή στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών. Ένα ακόμα καταστροφικό Μνημόνιο προσθέτει βάρη στην κοινωνία και χρέη στις επόμενες γενιές.

Αν βαρέθηκες να βλέπεις το ίδιο χιλιοπαιγμένο έργο
Αν αρνείσαι να αφεθείς στην απόγνωση
Αν πιστεύεις ότι ούτε το κατεστημένο ούτε ο λαϊκισμός έχουν την λύση
Αν θεωρείς ότι η λύση θα πρέπει να είναι ταυτόχρονα πατριωτική, περιφερειακή, ευρωπαϊκή
Αν δε συμβιβάζεσαι με τον αυταρχισμό που πέταξε στα σκουπίδια το δημοκρατικό σου ΟΧΙ του ’15

Τότε έχεις κάθε λόγο να ανταποκριθείς στο Κάλεσμα Ελπίδας, Λογικής και Αξιοπρέπειας που απευθύνει το DiEM25, το κίνημα για τη δημοκρατία στην Ευρώπη.
 

Ποια είναι η πολιτική πρόταση που θα παρουσιάσει το DiEM25 στο Σπόρτιγκ;

Η πολιτική πρόταση του DiEM25 για το τι πρέπει να γίνει άμεσα για να σταματήσει η Ελλάδα να ασφυκτιά σε μια Ευρώπη που αποδομείται, περιλαμβάνει 2 βασικούς στόχους:

Δραστική μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών και του σταθερού κόστους της οικονομικής δραστηριότητας.
Αναδιάρθρωση όλων των χρεών, ιδιωτικών και δημόσιων

Οι στόχοι αυτοί περνάνε μέσα από την αδιαπραγμάτευτη υιοθέτηση 6 μεταρρυθμίσεων που παρουσιάστηκαν αναλυτικά και στη Θεσσαλονίκη. Βασικό στοιχείο της πρότασης του DiEM25 όμως είναι και η στρατηγική μέσα από την οποία μπορεί η χώρα να υλοποιήσει τις πολιτικές που θα τη βγάλουν από το τέλμα. Αυτή είναι η στρατηγική της δημιουργικής ανυπακοής:

 

Σε τι διαφέρει μια εκδήλωση του DiEM25 από τις συνηθισμένες κομματικές εκδηλώσεις;

Πολυφωνία – συμμετοχή
Ομιλίες μελών από την Αθήνα θα εναλλάσονται με μηνύματα από μέλη του DiEM25 από όλη την Ευρώπη. Ένα παράδειγμα από την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη:


 
Τέχνη
Η εκδήλωση στην Αθήνα θα ξεκινήσει με το θεατρικό έργο του Γ.Μανιώτη ”Το Δέντρο” σε ερμηνεία Νίκου Μαγδαληνού. Ένα έργο που ουσιαστικά θέτει τους προβληματισμούς και τα ερωτήματα που φιλοδοξεί να απαντήσει πολιτικά το DiEM25 στη συνέχεια της εκδήλωσης.
Χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης λέει: ”Αφού μετέτρεψαν το κοινοβούλιο σε φαρσοκωμωδία, εμείς μετατρέπουμε το θέατρο  σε κοινοβούλιο.” (Άλλωστε το DiEM25 ξεκίνησε σε ένα θέατρο,το θέατρο Volksbuhne της Γερμανίας.)

Εκτός από ερωτήματα και προβληματισμούς, η τέχνη δίνει και απαντήσεις εκεί που η αναλυτική σκέψη αδυνατεί να φτάσει, γι’ αυτό ως κίνημα που ψάχνει απαντήσεις σε μια εποχή γεμάτη αδιέξοδα, δε θα αρνηθούμε για λόγους σοβαροφάνειας να εντάξουμε κι αυτές τις απαντήσεις στην πολιτική μας πρόταση. Αυτό κάνει η πλατφόρμα του DiEM Voice που θα έρθει και στην Αθήνα μετά τη Ρώμη και το Βερολίνο.
Η τέχνη εκφράζει την ανθρώπινη ψυχή, είναι δικαίωμα όλων και όχι προνόμιο των λίγων και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται από το DiEM25.
 

Έχεις πολλούς λόγους να έρθεις στο Σπόρτιγκ την Παρασκευή στις 19.30

Μην κάνεις τη χάρη σε αυτούς που διαλύουν την Ευρώπη και πνίγουν την Ελλάδα να σε βλέπουν ηττημένο και απαθή.


 
 

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Ο κίνδυνος του πολέμου με ευθύνη του ΝΑΤΟ αυξάνεται – Μπορούμε να τους σταματήσουμε

Τα γεράκια του Ευρωατλαντισμού και του πολέμου θέτουν πλέον ανοιχτά την προοπτική μιας γενικευμένης πολεμικής σύρραξης στην Ευρώπη

Διαβάστε περισσότερα

Το DiEM25 στην Κύπρο χτίζει ένα αντικαπιταλιστικό μέτωπο

Για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενες-οι δεν έχουν υποψήφιους που να εκφράζουν τις δικές τους ανάγκες και δικαιώματα

Διαβάστε περισσότερα

Είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε την Ευρώπη για την υπεράσπιση της ειρήνης, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας

Οι υποψήφιοι των κομμάτων MέΡΑ25 στη Γερμανία, την Ελλάδα και την Ιταλία σκοπεύουν να μεταμορφώσουν τη φωνή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση Γιάνη Βαρουφάκη για τους συλληφθέντες της Νομικής

Με αφορμή τον εγκλεισμό σε κέντρα κράτησης και τη σχεδιαζόμενη απέλαση Ευρωπαίων πολιτών από την Ελλάδα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και υποψήφιος ...

Διαβάστε περισσότερα