Οι τράπεζες μπορούν και πρέπει να παρακαμφθούν

Ενώ η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται μπροστά σε άλλη μια οικονομική κρίση, οι τραπεζίτες κοιμούνται πιο ήσυχοι απ’ ό, τι έκαναν το 2008. Όχι επειδή η σφοδρότητα του πλήγματος είναι μικρότερη, αλλά επειδή αυτή τη φορά γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι θα διασωθούν: αυτό είναι το δόγμα του «σοσιαλισμού για τους τραπεζίτες και της λιτότητας για όλους τους άλλους».

Η θωράκιση της οικονομίας δεν γίνεται εξασφαλίζοντας τρισεκατομμύρια για τις τράπεζες, αλλά εξασφαλίζοντας τις καταθέσεις του λαού. Γι’ αυτό το ΜέΡΑ25 έχει καταθέσει την πρόταση για τη δημιουργία του ΔΗΜΗΤΡΑ: ενός δημοσίου συστήματος ψηφιακών καταθέσεων και συναλλαγών, βασισμένο στο taxisnet, το οποίο θα παρακάμψει το τραπεζικό σύστημα και θα απαγκιστρώσει την κοινωνία από τις παθογένειές του.

Όπως ήταν αναμενόμενο, όλα τα κόμματα έχουν αντιδράσει στη λογική και άμεσα εφαρμόσιμη λύση μας με μια αμήχανη σιγή: είτε επειδή δεν είναι διατεθειμένοι να αντιταχθούν στα ολιγαρχικά συμφέροντα που θα θιχτούν με την εφαρμογή μιας τέτοιας κοινωνικής πολιτικής, είτε επειδή καταρρίπτει το αφήγημα ότι μόνο σε ένα μακρινό σοσιαλιστικό μέλλον μπορούν να έρθουν ουσιαστικές αλλαγές στις ζωές των ανθρώπων. Δεν μας πειράζει, ο λαός ακούει και κρίνει ποιοι είναι πραγματικά πρόθυμοι να κάνουν την ρήξη με το σύστημα που μονιμοποιεί την φτωχοποίησή του, και ποιοι το ενισχύουν.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Δήλωση του Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνη Βαρουφάκη για το εκλογικό αποτέλεσμα

Οι προοδευτικοι άνθρωποι έχουμε ιερή υποχρέωση να βάλουμε φρένο στον εξορμπανισμό της χώρας

Διαβάστε περισσότερα

Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη καταδικάζει ένα ακόμα παράδειγμα της απάνθρωπης πρακτικής των επαναπροωθήσεων

Άλλο ένα παράδειγμα της πρακτικής των εγκληματικών επαναπροωθησεων έφτασε στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά από τους New York Times

Διαβάστε περισσότερα

DiEM25 στην Κύπρο – Πολιτιστικό Αφιέρωμα στο Πολιτικό Τραγούδι

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Λεμεσό, το πολιτιστικό αφιέρωμα στο Πολιτικό Τραγούδι, από το DiEM25 στην Κύπρο και ...

Διαβάστε περισσότερα

Με εντολή Μαρινάκη ΤΑ ΝΕΑ κόβουν συνέντευξη του Βαρουφάκη

Η συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στα «Νέα», που η ίδια η εφημερίδα ζήτησε, δεν θα δημοσιευτεί ποτέ στην εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα