Όταν η κυβέρνηση ονομάζει τη νύχτα μέρα…

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εκθέτει το εκλογικό αφήγημα της κυβέρνησης για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια και για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Με λίγα λόγια, για τον ΥΠΟΙΚ όλα βαίνουν καλώς και προσεχώς καλύτερα.
Δυστυχώς για τη χώρα το αφήγημα που υφαίνει η κυβέρνηση ενόψει εκλογών, όποτε κι αν γίνουν, δεν έχει βάση. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η Ελλάδα έχει δεσμευτεί για 3,5% του ΑΕΠ της πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι και το 2022 (και 2,4% μέχρι το 2060), δεσμεύσεις που καθιστούν την σοβαρή αναδιάρθρωση του χρέους ανέκδοτο. Αυτή είναι η αναδιάρθρωση του χρέους που επιβάλλουν οι δανειστές και εφαρμόζει ο κ.Τσακαλώτος: τα πρωτογενή πλεονάσματα. Και δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι πλεόνασμα του δημοσίου σημαίνει έλλειμμα του ιδιωτικού τομέα!
Ακόμα, γνωρίζουμε πως έρχονται νέες, βαθιές, περικοπές στις δαπάνες – συντάξεις και επιδόματα – ολική κατάργηση του ΕΚΑΣ καθώς και μείωση του αφορολογήτου σε πολύ χαμηλά εισοδηματικά επίπεδα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ακολουθεί την επικοινωνιακή πολιτική του success story, εμπαίζοντας τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ