Όταν η κυβέρνηση ονομάζει τη νύχτα μέρα…

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εκθέτει το εκλογικό αφήγημα της κυβέρνησης για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια και για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Με λίγα λόγια, για τον ΥΠΟΙΚ όλα βαίνουν καλώς και προσεχώς καλύτερα.
Δυστυχώς για τη χώρα το αφήγημα που υφαίνει η κυβέρνηση ενόψει εκλογών, όποτε κι αν γίνουν, δεν έχει βάση. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η Ελλάδα έχει δεσμευτεί για 3,5% του ΑΕΠ της πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι και το 2022 (και 2,4% μέχρι το 2060), δεσμεύσεις που καθιστούν την σοβαρή αναδιάρθρωση του χρέους ανέκδοτο. Αυτή είναι η αναδιάρθρωση του χρέους που επιβάλλουν οι δανειστές και εφαρμόζει ο κ.Τσακαλώτος: τα πρωτογενή πλεονάσματα. Και δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι πλεόνασμα του δημοσίου σημαίνει έλλειμμα του ιδιωτικού τομέα!
Ακόμα, γνωρίζουμε πως έρχονται νέες, βαθιές, περικοπές στις δαπάνες – συντάξεις και επιδόματα – ολική κατάργηση του ΕΚΑΣ καθώς και μείωση του αφορολογήτου σε πολύ χαμηλά εισοδηματικά επίπεδα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ακολουθεί την επικοινωνιακή πολιτική του success story, εμπαίζοντας τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Η Ελλάδα και η ΕΕ άφησαν πάνω από 27.000 ανθρώπους να πεθάνουν στο Αιγαίο Πέλαγος

Μια έρευνα φέρνει στο φως έναν συγκλονιστικό αριθμό περιπτώσεων στις οποίες το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα και η FRONTEX διέταξαν μετανάστες ...

Διαβάστε περισσότερα

Ακάμας: Ο οικολογικός θησαυρός της Κύπρου που απειλείται από την κυβέρνηση της

Η δασική έκταση του Ακάμα αποτελεί περί του 15% του εναπομείναντος πρασίνου στο νησί

Διαβάστε περισσότερα

Η επέτειος του ελληνικού δημοψηφίσματος: Η μάχη συνεχίζεται

Για να καταλάβουμε τι αντιμετωπίζουμε το 2022 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη στην Ελλάδα το 2015.

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκρίνει την έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης θέτει ένα βαρύτατο προηγούμενο για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου.

Διαβάστε περισσότερα