Το κόστος Βαρουφάκη με χαρτί και μολύβι

Εμείς στο DiEM25-ΜέΡΑ25 λαμβάνουμε σοβαρά κάθε κριτική που δεχόμαστε είτε ως πολιτικός φορέας συλλογικά, είτε έναντι των ανθρώπων που τον στελεχώνουν, όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης εν προκειμένω. Βάλαμε λοιπόν κάτω με χαρτί και μολύβι τα λόγια του κ. Βίζερ και βγάλαμε αποτελέμαστα, ρυθμούς ανάπτυξης και γραφήματα. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Ο κ.Βίζερ από τους Δελφούς δήλωσε πως “η περίοδος της διαπραγμάτευσης του πρώτου εξαμήνου του 2015 κόστισε τουλάχιστον 200δισ€”, αυτή τη φορά προσέθεσε και το “τουλάχιστον”, τα 200δισ€ είναι το πάτωμα. Να θυμήσουμε το ιστορικό του κόστους της διαπραγμάτευσης: 86δισ€ (Γιάννης Στουρνάρας), 100δισ€ (Κλάους Ρέγκλινγκ), 200δισ€ (Τόμας Βίζερ) και τουλάχιστον 200δισ€ (ξανά Βίζερ).

Ο κ.Βίζερ αιτιολόγησε το ποσό της ανόδου από τα 100δισ€ του κ.Ρεγκλινγκ στα 200δισ€ ως απώλεια από το ΑΕΠ των ετών 2015, 16 και 17, την ίδια αιτιολόγηση που είχε δώσει κι ο Τόμας Ρέγκλινγκ στην δική του αναθεώρηση του Γιάννη Στουρνάρα (που ονόμασε το τρίτο μνημονιακό δάνειο ως “κόστος της διαπραγμάτευσης”) ανεβάζοντάς την στα 100δισ€, δηλαδή κατά 14δισ€ αυξηνμενο. Άρα μεταξύ εκτίμησης Στουρνάρα και την τελευταία του Τόμας Βίζερ, το κόστος της διαπραγμάτευσης του πρώτου εξαμήνου ανέρχεται σε τουάχιστον(sic) 114δισ€.  Να σημειώσουμε πως 2014 το ΑΕΠ της χώρας έκλεισε στα 185δισ€. Άρα για να έκλεινε το 2017 με ΑΕΠ 185+114=299δισ€. Σε ρυθμούς ανάπτυξης αυτό σημαίνει πως για το έτος 2015 θα έπρεπε να μεγεθυνόμασταν με 14%, το ίδιο το 2016 και 15% το 2017.

Όπως προαναφέραμε, τα συμπεράσματα δικά σας

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Δήλωση του Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνη Βαρουφάκη για το εκλογικό αποτέλεσμα

Οι προοδευτικοι άνθρωποι έχουμε ιερή υποχρέωση να βάλουμε φρένο στον εξορμπανισμό της χώρας

Διαβάστε περισσότερα

Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη καταδικάζει ένα ακόμα παράδειγμα της απάνθρωπης πρακτικής των επαναπροωθήσεων

Άλλο ένα παράδειγμα της πρακτικής των εγκληματικών επαναπροωθησεων έφτασε στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά από τους New York Times

Διαβάστε περισσότερα

DiEM25 στην Κύπρο – Πολιτιστικό Αφιέρωμα στο Πολιτικό Τραγούδι

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Λεμεσό, το πολιτιστικό αφιέρωμα στο Πολιτικό Τραγούδι, από το DiEM25 στην Κύπρο και ...

Διαβάστε περισσότερα

Με εντολή Μαρινάκη ΤΑ ΝΕΑ κόβουν συνέντευξη του Βαρουφάκη

Η συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στα «Νέα», που η ίδια η εφημερίδα ζήτησε, δεν θα δημοσιευτεί ποτέ στην εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα