Γιατί φοβούνται τόσο τον Βαρουφάκη;

Ο Τόμας Βίζερ δεν χάνει ευκαιρία να κάνει αναφορές στον Γιάνη Βαρουφάκη και στην περίοδο που διαπραγματευόταν στην αρένα του Eurogroup. Αυτή τη φορά μας είπε πως η διαπραγμάτευση κόστισε τα διπλά από τα 100δισ. που είχαν υπολογίσει άλλοι “ειδήμονες”. Ανεβαίνει το ποσό, αχνοφαίνεται κι ο JFK στο βάθος.
Παρ’όλ’αυτά τα φαιδρά, είναι απορίας άξιον γιατί αυτή η επιμονή στη σπίλωση του Βαρουφάκη (που καταντά κανονική εμμονική πλειοδοσία σπιλώματος). Παρόμοια κρούσματα είχαμε κι από τον Μοσκοβισί, τον Ντάισελμπλουμ, τον Σόιμπλε στην τελευταία του συνέντευξη ως ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας. Ταυτόχρονα οι ίδιοι εξαίρουν τον τωρινό Έλληνα ΥΠΟΙΚ για το πόσο συνεργάσιμος είναι κι επιτυχημένος στην εφαρμογή του προγράμματος, του τρίτου μνημονίου δηλαδή. Μάλλον κάπου εκεί έγκειται ο φόβος, το μένος και η επιμονή σπίλωσης του συνιδρυτή του κινήματός μας Γιάνη Βαρουφάκη: δεν ήταν συνεργάσιμος στις ανορθολογικές επιταγές της τρόικας.
Ενδεχομένως επειδή και το εγχείρημα στο οποίο συμμετέχει, το DiEM25, προτάσσει κάτι που φοβάται πραγματικά το Ευρωπαϊκό Κατεστημένο: τη Δημοκρατία! Τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Δήμου! Ενός Δήμου που παίρνοντας τη ζωή του στα χέρια του, θα αφήσει χωρίς δουλειά τους γραφειοκράτες σαν τον κ.Βίζερ, που τώρα παίρνουν τις αποφάσεις για αυτόν χωρίς αυτόν.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Η Ελλάδα και η ΕΕ άφησαν πάνω από 27.000 ανθρώπους να πεθάνουν στο Αιγαίο Πέλαγος

Μια έρευνα φέρνει στο φως έναν συγκλονιστικό αριθμό περιπτώσεων στις οποίες το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα και η FRONTEX διέταξαν μετανάστες ...

Διαβάστε περισσότερα

Ακάμας: Ο οικολογικός θησαυρός της Κύπρου που απειλείται από την κυβέρνηση της

Η δασική έκταση του Ακάμα αποτελεί περί του 15% του εναπομείναντος πρασίνου στο νησί

Διαβάστε περισσότερα

Η επέτειος του ελληνικού δημοψηφίσματος: Η μάχη συνεχίζεται

Για να καταλάβουμε τι αντιμετωπίζουμε το 2022 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη στην Ελλάδα το 2015.

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκρίνει την έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης θέτει ένα βαρύτατο προηγούμενο για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου.

Διαβάστε περισσότερα