Γιατί φοβούνται τόσο τον Βαρουφάκη;

Ο Τόμας Βίζερ δεν χάνει ευκαιρία να κάνει αναφορές στον Γιάνη Βαρουφάκη και στην περίοδο που διαπραγματευόταν στην αρένα του Eurogroup. Αυτή τη φορά μας είπε πως η διαπραγμάτευση κόστισε τα διπλά από τα 100δισ. που είχαν υπολογίσει άλλοι “ειδήμονες”. Ανεβαίνει το ποσό, αχνοφαίνεται κι ο JFK στο βάθος.
Παρ’όλ’αυτά τα φαιδρά, είναι απορίας άξιον γιατί αυτή η επιμονή στη σπίλωση του Βαρουφάκη (που καταντά κανονική εμμονική πλειοδοσία σπιλώματος). Παρόμοια κρούσματα είχαμε κι από τον Μοσκοβισί, τον Ντάισελμπλουμ, τον Σόιμπλε στην τελευταία του συνέντευξη ως ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας. Ταυτόχρονα οι ίδιοι εξαίρουν τον τωρινό Έλληνα ΥΠΟΙΚ για το πόσο συνεργάσιμος είναι κι επιτυχημένος στην εφαρμογή του προγράμματος, του τρίτου μνημονίου δηλαδή. Μάλλον κάπου εκεί έγκειται ο φόβος, το μένος και η επιμονή σπίλωσης του συνιδρυτή του κινήματός μας Γιάνη Βαρουφάκη: δεν ήταν συνεργάσιμος στις ανορθολογικές επιταγές της τρόικας.
Ενδεχομένως επειδή και το εγχείρημα στο οποίο συμμετέχει, το DiEM25, προτάσσει κάτι που φοβάται πραγματικά το Ευρωπαϊκό Κατεστημένο: τη Δημοκρατία! Τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Δήμου! Ενός Δήμου που παίρνοντας τη ζωή του στα χέρια του, θα αφήσει χωρίς δουλειά τους γραφειοκράτες σαν τον κ.Βίζερ, που τώρα παίρνουν τις αποφάσεις για αυτόν χωρίς αυτόν.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ