Ενίσχυσέ μας να ιδρύσουμε το πολιτικό κόμμα του DiEM25 στην Ελλάδα

Στήριξέ μας να οργανώσουμε την εναλλακτική για τη χώρα που έχει χτυπηθεί περισσότερο από την Ευρωκρίση

 
Σήμερα είναι η επέτειος των δύο ετών από την ίδρυση του κινήματός μας. Για δύο χρόνια τώρα, το DiEM25 διατηρεί και μεταλαμπαδεύει το πνεύμα της Ελληνικής Άνοιξης του 2015 σε όλη την Ευρώπη.
Τώρα, καθώς προετοιμαζόμαστε να θέσουμε το πρόγραμμά μας στην κρίση των Ευρωπαίων σε όλη την ΕΕ μέσω της κάλπης, έχει φτάσει η ώρα να ιδρύσουμε τον εκλογικό βραχίονα του DiEM25 στην Ελλάδα που θα επιστρέψει το πνεύμα της Ελληνικής Άνοιξης στη χώρα που το γέννησε.
Στις 26 Μαρτίου, τα μέλη του DiEM25 θα συγκεντρωθούμε στην Αθήνα να ιδρύσουμε το πολιτικό μας κόμμα που θα συμμετάσχει στις Ευρωπαϊκές, εθνικές και τοπικές εκλογές  – όντας ταυτόχρονα αναπόσπαστο κομμάτι του διεθνικού, ριζοσπαστικά ευρωπαϊκού κινήματος DiEM25.
Αυτή τη στιγμή, μέλη του DiEM25 από όλη την Ευρώπη συμμετέχουν στη ψηφοφορία για το όνομα του ελληνικού κόμματος και για το πολιτικό του πλαίσιο:

  • Ευρωπαϊκός Διεθνισμός (εμείς δεν μένουμε Ευρώπη – εμείς, τα δεκάδες χιλιάδες μέλη του DiEM25 σε όλη την Ευρώπη – είμαστε ήδη η δημοκρατική Ευρώπη του μέλλοντος)
  • Οικονομικός Ορθολογισμός (που διασύρουν χρόνια τώρα τρόικα και ολιγαρχία)
  • Κοινωνική Απελευθέρωση (από την αναξιοκρατία, την αναξιοπρέπεια, τη φοβικότητα, τις σκληρά ταξικές πολιτικές, τον εθνικισμό και την ολιγαρχία)

Το ελληνικό μας κόμμα ξεκινά έχοντας δεκάδες αφοσιωμένους εθελοντές/ακτιβιστές σε όλη την Ελλάδα. Έχοντας ένα πλαίσιο ρεαλιστικών προτάσεων που θα καταστήσουν την κοινωνική οικονομία της Ελλάδας βιώσιμη ξανά, προτάσεις που είναι ενσωματωμένες στη Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη που προτείνει το DiEM25. Έχοντας τη στήριξη από ηγετικές μορφές του προοδευτικού χώρου όπως η Ναόμι Κλάιν, ο Μπράιαν Ίνο και ο Νόαμ Τσόμσκι. Και φυσικά την εμπλοκή σημαντικών ελλήνων πολιτικών όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης, που πιστεύουν βαθιά πώς παρά τα λεγόμενα του Κατεστημένου, υπάρχει εναλλακτική στην τρέχουσα πορεία της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Αλλά όλες οι εκλογικές δράσεις έχουν κόστος. Και σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας, τα κόμματα του Κατεστημένου, το DiEM25 απορρίπτει τη χρηματοδότηση από τα μεγάλα συμφέροντα. Αυτό σημαίνει πως στηριζόμαστε αποκλειστικά σε εσάς και στα κοινά ιδανικά και αρχές που μοιραζόμαστε.
Χρειαζόμαστε εκλεγμένους αξιωματούχους αποφασισμένους να εκπροσωπήσουν με τόλμη την θέληση εκατομμυρίων ενάντια στις επιταγές των ελίτ. Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να το κατορθώσουμε αυτό: οικοδομώντας μια διεθνική πολιτική δύναμη που θα στηρίζει και θα εκλέγει υποψήφιους από όλη την Ευρώπη, υποψήφιους που δεν θα είναι επιλεγμένοι ή χρηματοδοτούμενοι από τους ολιγάρχες, αλλά από εσένα!
Ζητάμε λοιπόν την βοήθειά σου για να προχωρήσουμε μπροστά με τις εκλογικές μας δράσεις στην Ελλάδα.
Η συνεισφορά σου, ανεξάρτητα του ύψους της, θα συνδράμει στην καθιέρωση του DiEM25 στην Ελλάδα – τη χώρα-σημείο μηδέν της Ευρωκρίσης, φέρνοντας την αλλαγή που τόσο έχει απεγνωσμένα ανάγκη η Ελλάδα και η Ευρώπη!
Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τη σημερινή καθεστηκυία τάξη.
Μπες εδώ να προσφέρεις τη συνεισφορά σου για να το κάνουμε πραγματικότητα.
Carpe DiEM!

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Η Ελλάδα και η ΕΕ άφησαν πάνω από 27.000 ανθρώπους να πεθάνουν στο Αιγαίο Πέλαγος

Μια έρευνα φέρνει στο φως έναν συγκλονιστικό αριθμό περιπτώσεων στις οποίες το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα και η FRONTEX διέταξαν μετανάστες ...

Διαβάστε περισσότερα

Ακάμας: Ο οικολογικός θησαυρός της Κύπρου που απειλείται από την κυβέρνηση της

Η δασική έκταση του Ακάμα αποτελεί περί του 15% του εναπομείναντος πρασίνου στο νησί

Διαβάστε περισσότερα

Η επέτειος του ελληνικού δημοψηφίσματος: Η μάχη συνεχίζεται

Για να καταλάβουμε τι αντιμετωπίζουμε το 2022 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη στην Ελλάδα το 2015.

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκρίνει την έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης θέτει ένα βαρύτατο προηγούμενο για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου.

Διαβάστε περισσότερα