Είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε την Ευρώπη για την υπεράσπιση της ειρήνης, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας

Είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε την Ευρώπη για την υπεράσπιση της ειρήνης, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας. Οι υποψήφιοι των κομμάτων MέΡΑ25 στη Γερμανία, την Ελλάδα και την Ιταλία σκοπεύουν να μεταμορφώσουν τη φωνή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στις 9 Ιουνίου οι πολίτες της Ευρώπης έχουν μια σπάνια ευκαιρία να διαλέξουν τον μοναδικό δρόμο για την ειρήνη, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια που τους υποσχέθηκε η ΕΕ εδώ και πολύ καιρό αλλά ποτέ δεν υλοποίησε. Οι υποψήφιοι του MέΡA25 σε όλη την Ευρώπη έχουν κοινές προτεραιότητες: ειρήνη, ελευθερία, αξιοπρέπεια και πράσινη μετάβαση.

Ανάμεσα σε αυτές τις προτεραιότητες, μία ξεχωρίζει ως πρωταρχική: η ειρήνη. Η επίλυση των συγκρούσεων που σήμερα ταλανίζουν την Ευρώπη, με τους εμπολέμους να διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη των άλλων στόχων. Ο τερματισμός τόσο της γενοκτονικής επίθεσης του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων, όσο και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, εξαρτώνται εν πολλοίς από την ανάληψη γνήσιων ειρηνευτικών πρωτοβουλιών από τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Η πλήρης απουσία κάθε ειρηνευτικής επιδίωξης αναδεικνύει την ανάγκη για τις αλλαγές που προτείνει το MέΡA25: αντιστροφή της εντεινόμενης στρατιωτικοποίησης των ευρωπαϊκών χωρών, αποσύνδεση της αμυντικής ικανότητας της Ευρώπης από το ΝΑΤΟ, κοινωνικοποίηση της οικονομίας με τους πολίτες στο επίκεντρο όλων των πολιτικών, εκδημοκρατισμός των θεσμών με γνώμονα την ελευθερία και την ισότητα και επένδυση σε μια πραγματική πράσινη μετάβαση που εγγυάται τα κοινωνικά δικαιώματα και προστατεύει τον πλανήτη μας.

Στον 21ο αιώνα, τα ημίμετρα εκδημοκρατισμού δεν είναι πλέον αποδεκτά. Το ΜέΡΑ25 απαιτεί πλήρη δημοκρατία τώρα. Γι’ αυτό και δηλώνουμε:

Όχι σε αυτή την Ευρώπη

Ειρήνη. Αξιοπρέπεια. Ελευθερία.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Ο κίνδυνος του πολέμου με ευθύνη του ΝΑΤΟ αυξάνεται – Μπορούμε να τους σταματήσουμε

Τα γεράκια του Ευρωατλαντισμού και του πολέμου θέτουν πλέον ανοιχτά την προοπτική μιας γενικευμένης πολεμικής σύρραξης στην Ευρώπη

Διαβάστε περισσότερα

Το DiEM25 στην Κύπρο χτίζει ένα αντικαπιταλιστικό μέτωπο

Για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενες-οι δεν έχουν υποψήφιους που να εκφράζουν τις δικές τους ανάγκες και δικαιώματα

Διαβάστε περισσότερα

Είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε την Ευρώπη για την υπεράσπιση της ειρήνης, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας

Οι υποψήφιοι των κομμάτων MέΡΑ25 στη Γερμανία, την Ελλάδα και την Ιταλία σκοπεύουν να μεταμορφώσουν τη φωνή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση Γιάνη Βαρουφάκη για τους συλληφθέντες της Νομικής

Με αφορμή τον εγκλεισμό σε κέντρα κράτησης και τη σχεδιαζόμενη απέλαση Ευρωπαίων πολιτών από την Ελλάδα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και υποψήφιος ...

Διαβάστε περισσότερα