Η πρώτη διεθνική λίστα στην ιστορία των Ευρωεκλογών είναι γεγονός

Σήμερα, 10 Μαρτίου 2018, είναι μια ημερομηνία που πρέπει να θυμόμαστε. Για πρώτη φορά πολιτικές δυνάμεις από Εθνικό, Περιφερειακό και Δημοτικό επίπεδο, από όλη την Ευρώπη συνδιασκέφθηκαν με κοινό τόπο την αλλάγη της Ευρώπης προς τον Ορθολογισμό και την Κοινωνική Απελευθέρωση και την οικοδόμησή της από τα κάτω προς τα πάνω, από τον Ευρωπαίο Πολίτη, μέσω της δημιουργίας του Ευρωπαϊκού Δήμου, που ενωμένου κάτω από το κοινό πολιτικό μας όραμα θα επιφέρει αυτή την αλλαγή.

Τα εξής είναι λοιπόν τα πολιτικά αποτελέσματα αυτής της Συνδιάσκεψης μεταξύ των Ευρωπαίων πιονέρων της δημιουργίας διεθνικής λίστας:

  • Το πολιτικό μας πρόγραμμα πρέπει να βασίζεται πάνω σε δύο πυλώνες: Μια Πανευρωπαϊκή-Πράσινη Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη που θα αντιμετωπίσει την κρίση του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους, την αποεπένδυση, την ανισόκατανομή του εισοδήματος και την φτώχεια μέσω προγραμμάτων ενταγμένων σε ένα πλήρες, προοδευτικό κοινωνικο-οικονομικό, βιώσιμα περιβαλλοντικά, σχέδιο, και μιας διαδικασίας Πανευρωπαϊκής Συντανταγματικής Συνέλευσης, που θα δώσει στην Ένωσή μας ένα πραγματικά δημοκρατικό σύνταγμα, από τον λαό για τον λαό, που θα αντικαταστήσει όλες τις προϋπάρχουσες Ευρωπαϊκές Συνθήκες.

  • Ο απώτερος στόχος αυτού του κοινά συμφωνημένου προγράμματος είναι να αντιπολιτευθεί αποτελεσματικά, δείχνοντας ταυτόχρονα Ανυπακοή στο Κατεστημένο των Βρυξελλών και των αποτυχημένων πολιτικών τους που δημιουργούν συνθήκες διάλυσης στην ΕΕ, αλλά και Δημιουργικά, καταθέτοντας ένα δημοκρατικό, πανευρωπαϊκό σχέδιο: την διεθνική μας λίστα, τον spitzenkandidat και το πολιτικό μας πρόγραμμα.

Η συλλογική πεποίθηση ότι οι απαντήσεις στην κρίση που βιώνουν οι περιφέρειες και οι χώρες μας πρέπει να είναι Ευρωπαϊκές είναι που μας έφερε όλους πολιτικά κοντά σήμερα στη Νάπολη”, είπε ο συνιδρυτής του DiEM25 Γιάνης Βαρουφάκης, προσθέτοντας πως “μαζευτήκαμε όλοι εδώ για να σχηματίσουμε τη συμμαχία που θα φέρει σε πέρας αυτές τις γνήσια ευρωπαϊστικές λύσεις που προτείνουμε, κάνοντας ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς Ευρωπαϊστές να ενταχθούν στο μέτωπό μας

Ένα προσωρινό Συντονιστικό Συμβούλιο που θα απαρτίζεται από τους συμμετέχοντες στη σημερινή συζήτηση θα θέσει σε κίνηση τη διεθνική λίστα. Το Συμβούλιο παραμένει ανοικτό για συμμετοχή σε άλλες πολιτικές δυνάμεις και κινήματα σε όλη την Ευρώπη έως τον Ιούνιο του 2018, ώστε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού τα μέλη μας σε όλη την Ευρώπη να επιλέξουν τη λίστα των υποψηφίων που θα παρουσιάσουν και θα τεκμηριώσουν την πολιτική μας ατζέντα.

Σύντομα τα πλήρη πρακτικά και το σύνολο των όσων συμφωνήθηκαν στις σημερινές συζητήσεις θα είναι διαθέσιμα στο κοινό μέσω των ιστοσελίδων όλων των συμμετεχόντων.

Έχουμε τη μοναδική δυνατότητα να το καταφέρουμε. Μπορούμε να επιλέξουμε να είμαστε ο σημαιοφόρος για μια πραγματική Ένωση, βελτιώνοντας τις ζωές εκατομμυρίων και βελτιώνοντας τη δημοκρατία ή να αντισταθούμε στην αλλαγή και να βυθιστούμε βαθύτερα στο δυστοπικό δόγμα “Της Μη Εναλλακτικής” της ΤΙΝΑ. Ή να συνταχθούμε με εκείνους που πιστεύουν πως πρέπει να γυρίσουμε πίσω στο παρελθόν εκπληρώνοντας την υπόσχεσή μας σας κλειστό έθνος-κράτος.

Σήμερα στη Νάπολη εμείς κάναμε την επιλογή μας: επιλέξαμε πως το μονοπάτι για την αλλαγή της Ευρώπης θα ξεκινήσει από τα κάτω: θα παλέψουμε για να ανακτήσουμε την Ευρώπη και να δώσουμε απευθείας φωνή στους πολίτες της στο μετασχηματισμό του κοινού εγχειρήματος που κυβερνά τις ζωές τους.

Έλα μαζί μας!

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Ο κίνδυνος του πολέμου με ευθύνη του ΝΑΤΟ αυξάνεται – Μπορούμε να τους σταματήσουμε

Τα γεράκια του Ευρωατλαντισμού και του πολέμου θέτουν πλέον ανοιχτά την προοπτική μιας γενικευμένης πολεμικής σύρραξης στην Ευρώπη

Διαβάστε περισσότερα

Το DiEM25 στην Κύπρο χτίζει ένα αντικαπιταλιστικό μέτωπο

Για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενες-οι δεν έχουν υποψήφιους που να εκφράζουν τις δικές τους ανάγκες και δικαιώματα

Διαβάστε περισσότερα

Είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε την Ευρώπη για την υπεράσπιση της ειρήνης, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας

Οι υποψήφιοι των κομμάτων MέΡΑ25 στη Γερμανία, την Ελλάδα και την Ιταλία σκοπεύουν να μεταμορφώσουν τη φωνή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση Γιάνη Βαρουφάκη για τους συλληφθέντες της Νομικής

Με αφορμή τον εγκλεισμό σε κέντρα κράτησης και τη σχεδιαζόμενη απέλαση Ευρωπαίων πολιτών από την Ελλάδα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και υποψήφιος ...

Διαβάστε περισσότερα