Membrii DiEM25 aprobă cinci noi propuneri

Membrii DiEM25 din Europa și din afara ei și-au spus cuvântul în legătură cu o serie de subiecte importante

Pe 22 mai s-au încheiat voturile membrilor DiEM25 cu privire la o serie de amendamente ce privesc brevetele farmaceutice, sectorul financiar și cel energetic.

Mai jos am făcut un rezumat în legătură cu votul membrilor noștrii pe fiecare subiect

 

(Grecia) Sistemul de tranzacții financiare ”DIMITRA”

Având ca scop eliberarea cetățenilor Greciei de sub jugul datoriilor Zonei Euro, MeRA25 caută să-și pună în aplicare agenda 7+1 Politici, inclusiv sistemul de tranzacții financiare ”DIMITRA”

Deși nu propune o ieșire din Zona Euro și respinge ideea unei monede paralele, ”DIMITRA” reprezintă un remediu împotriva oricărui posibil șantaj în cazul în care Banca Europeană Centrală decide să închidă iarăși sistemul bancar Grec.

DA:   97,04%
NU:   2.96%
Rezultate Complete

  

(Grecia) Planul de guvernare pe termen scurt al MeRA25

MeRA25 lucrează pentru un Front Popular lărgit care să combată actualul ”clește” al oligarhilor asupra poporului grec, și evidențiază programul 7+1 Politici pentru a atinge acest obiectiv, program care acoperă teme diverse, de la locuințe la energie regenerabilă.

DA: 96%
NU: 4%
Rezultate Complete

 

Spre on Nouă Mișcare Nealiniată politic

În colaborare cu Internaționala Progresistă, DiEM25 va face eforturi pentru creerea unei Noi Mișcări Nealiniate politic în ideea de a elibera Europa de sub tutela NATO pentru a o transforma într-o Europă Independentă care să promoveze pacea într-o lume lipsită de blocuri militare.

DA: 93.38%
NU: 6.62%
Rezultate Complete

 

Eliminarea treptată a brevetelor farmaceutice în Uniunea Europeană

DiEM25 va susține abolirea treptată a brevetelor care garantează monopolul Big Pharma asupra medicamentelor cruciale, înlocuindu-le cu Premii ce vor fi oferite de UE

DA: 97.59%
NU: 2.41%
Rezultate Complete 

 

Uniunea Socială Europeană A Energiei Verzi

Această propunere își dorește o de-comercializare la nivel european a electricității și eliminarea piețelor de licitație speculative pentru a înființa Uniunea Socială Europeană a Energiei Verzi.

DA: 98.48%
NU:1.52%
Rezultate Complete

Vrei să fii informat despre acțiunile DiEM25? Înscrie-te aici

Concesiile Finlandei și Suediei pentru Turcia: o victorie pentru Erdogan și mașina de război NATO

Condamnăm concesiile făcute de Finlanda și Suedia în favoarea Turciei pentru a fi propuse ca membri NATO la summitul de la Madrid din acest an.

Citește mai departe

Libertatea lui Assange este libertatea noastră!

Cu ocazia aniversării zilei de naștere a fondatorului Wikileaks, Julian Assange, duminică, Colectivul DiEM25 din România a organizat un protest ...

Citește mai departe

Declarație privind decizia guvernului britanic de a aproba extrădarea lui Julian Assange în SUA

Avem de-a face cu o încălcare a drepturilor omului, dar și cu un atac la adresa libertății presei, a libertății de exprimare și nu în ultimul ...

Citește mai departe