Το ΜέΡΑ25 εκδίδει ψήφισμα ζητώντας να κηρυχθεί άκυρη η υπόθεση έκδοσης του Τζούλιαν Ασάνζ

Σήμερα το πρωί, το πολιτικό κόμμα του DiEM25 στην Ελλάδα εξέδωσε ψήφισμα με το οποία ζητά από τη βρετανική κυβέρνηση την παύση της γελοίας δίωξης του μέλους της Συμβουλευτικής μας Ομάδας και αρχισυντάκτη των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ.

Μέλος του DiEM25 από ιδρύσεως του πανευρωπαϊκού μας κινήματος το 2016, ο Ασάνζ αντιμετωπίζει δριμύτατο διωγμό και δίωξη. Έχοντας κατηγορηθεί πέρσι για κατασκοπία από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ο Ασάνζ σήμερα δικάζεται με σκοπό την ισόβια φυλάκισή του.

Καθώς ο Ασάνζ πασχίζει να υπερασπισθεί τον εαυτό του με κακή υγεία και ακόμη χειρότερες συνθήκες εγκλεισμού στη Φυλακή της Αυτής Μεγαλειότητας Μπέλμαρς, δημοσιογράφοι και δημοσιογραφικοί οργανισμοί σε όλον τον κόσμο έχουν καταγγείλει την υπόθεση Ασάνζ ως επίθεση στην ελευθερία του Τύπου και επικίνδυνη παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Το DiEM25 παίρνει μέρος στο “Δικαστήριο Μπέλμαρς” της Προοδευτικής Διεθνούς, για να δικαστεί συμβολικά κάθε άτομο ξεχωριστά που συμμετέχει στην παράνομη, ανήθικη και καθόλα απονομιμοποιημένη δίωξη του Τζούλιαν.


Το ψήφισμα του ΜέΡΑ25:

Αλληλεγγύη στον Τζούλιαν Ασάνζ, Καταδίκη των Διωκτών του

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΜέΡΑ25 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΑΣΑΝΖ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Το ΜέΡΑ25 καλεί τη Βρετανική κυβέρνηση να απορρίψει, ως πολιτική δίωξη, την απαίτηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να εκδοθεί ο Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ με την κατηγορία της κατασκοπίας.

Δεδομένης της συνεχιζόμενης, ελέω των κυβερνήσεων της Βρετανίας και των ΗΠΑ, κράτησης του Τζούλιαν υπό συνθήκες που διακινδυνεύουν την ήδη καταβεβλημένη υγεία του, το ΜέΡΑ25 συμμετέχει στο «Δικαστήριο Μπέλμαρς» που δημιούργησε η Προοδευτική Διεθνής με στόχο τη συμβολική Δίκη κάθε ατόμου που βοηθά στην παράνομη και ανήθικη εξόντωση του Τζούλιαν.

Δεν θα συνεχίσουμε απλά να υποστηρίζουμε το δικαίωμα ενός αθώου να αποκαλύπτει τα μυστικά εγκλήματα των εχόντων την εξουσία. Ήρθε η στιγμή να καταδικαστούν οι πραγματικοί εγκληματίες που διέταξαν νεαρούς στρατιώτες να βομβαρδίσουν αμάχους, να ακρωτηριάσουν και να δολοφονήσουν δημοσιογράφους, να τυλίξουν ολόκληρες κοινότητες στον πόνο και στα δάκρυα – οι ίδιοι άνθρωποι που, μια δεκαετία τώρα, συνωμοτούν ώστε να δολοφονηθεί «νομίμως» ο άνθρωπος που ξεσκέπασε τα εγκλήματά τους: Ο Τζούλιαν Ασάνζ.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Στις 14 Μαΐου τo ΜΕΡΑ25 δίνει την εκλογική μάχη στη Γερμανία

Ο αγώνας για την Ελλάδα είναι αγώνας για την Ευρώπη και το αντίστροφο. Ο μόνος αγώνας που μπορεί να έχει σημαντικό και διαρκές αποτέλεσμα είναι ...

Διαβάστε περισσότερα

Οι τράπεζες μπορούν και πρέπει να παρακαμφθούν

Ενώ η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται μπροστά σε άλλη μια οικονομική κρίση, οι τραπεζίτες κοιμούνται πιο ήσυχοι απ’ ό, τι έκαναν το 2008

Διαβάστε περισσότερα

Ενιαίο Δημοκρατικό Κράτος: Η λογική λύση για την Παλαιστίνη

Μετά από 75 χρόνια εποικιστικής αποικιοκρατίας, το ΕΔΚ αποτελεί τον αντίποδα του Σιωνιστικού εγχειρήματος

Διαβάστε περισσότερα