Το ΜέΡΑ25 εκδίδει ψήφισμα ζητώντας να κηρυχθεί άκυρη η υπόθεση έκδοσης του Τζούλιαν Ασάνζ

Σήμερα το πρωί, το πολιτικό κόμμα του DiEM25 στην Ελλάδα εξέδωσε ψήφισμα με το οποία ζητά από τη βρετανική κυβέρνηση την παύση της γελοίας δίωξης του μέλους της Συμβουλευτικής μας Ομάδας και αρχισυντάκτη των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ.

Μέλος του DiEM25 από ιδρύσεως του πανευρωπαϊκού μας κινήματος το 2016, ο Ασάνζ αντιμετωπίζει δριμύτατο διωγμό και δίωξη. Έχοντας κατηγορηθεί πέρσι για κατασκοπία από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ο Ασάνζ σήμερα δικάζεται με σκοπό την ισόβια φυλάκισή του.

Καθώς ο Ασάνζ πασχίζει να υπερασπισθεί τον εαυτό του με κακή υγεία και ακόμη χειρότερες συνθήκες εγκλεισμού στη Φυλακή της Αυτής Μεγαλειότητας Μπέλμαρς, δημοσιογράφοι και δημοσιογραφικοί οργανισμοί σε όλον τον κόσμο έχουν καταγγείλει την υπόθεση Ασάνζ ως επίθεση στην ελευθερία του Τύπου και επικίνδυνη παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Το DiEM25 παίρνει μέρος στο “Δικαστήριο Μπέλμαρς” της Προοδευτικής Διεθνούς, για να δικαστεί συμβολικά κάθε άτομο ξεχωριστά που συμμετέχει στην παράνομη, ανήθικη και καθόλα απονομιμοποιημένη δίωξη του Τζούλιαν.


Το ψήφισμα του ΜέΡΑ25:

Αλληλεγγύη στον Τζούλιαν Ασάνζ, Καταδίκη των Διωκτών του

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΜέΡΑ25 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΑΣΑΝΖ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Το ΜέΡΑ25 καλεί τη Βρετανική κυβέρνηση να απορρίψει, ως πολιτική δίωξη, την απαίτηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να εκδοθεί ο Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ με την κατηγορία της κατασκοπίας.

Δεδομένης της συνεχιζόμενης, ελέω των κυβερνήσεων της Βρετανίας και των ΗΠΑ, κράτησης του Τζούλιαν υπό συνθήκες που διακινδυνεύουν την ήδη καταβεβλημένη υγεία του, το ΜέΡΑ25 συμμετέχει στο «Δικαστήριο Μπέλμαρς» που δημιούργησε η Προοδευτική Διεθνής με στόχο τη συμβολική Δίκη κάθε ατόμου που βοηθά στην παράνομη και ανήθικη εξόντωση του Τζούλιαν.

Δεν θα συνεχίσουμε απλά να υποστηρίζουμε το δικαίωμα ενός αθώου να αποκαλύπτει τα μυστικά εγκλήματα των εχόντων την εξουσία. Ήρθε η στιγμή να καταδικαστούν οι πραγματικοί εγκληματίες που διέταξαν νεαρούς στρατιώτες να βομβαρδίσουν αμάχους, να ακρωτηριάσουν και να δολοφονήσουν δημοσιογράφους, να τυλίξουν ολόκληρες κοινότητες στον πόνο και στα δάκρυα – οι ίδιοι άνθρωποι που, μια δεκαετία τώρα, συνωμοτούν ώστε να δολοφονηθεί «νομίμως» ο άνθρωπος που ξεσκέπασε τα εγκλήματά τους: Ο Τζούλιαν Ασάνζ.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Η Ελλάδα και η ΕΕ άφησαν πάνω από 27.000 ανθρώπους να πεθάνουν στο Αιγαίο Πέλαγος

Μια έρευνα φέρνει στο φως έναν συγκλονιστικό αριθμό περιπτώσεων στις οποίες το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα και η FRONTEX διέταξαν μετανάστες ...

Διαβάστε περισσότερα

Ακάμας: Ο οικολογικός θησαυρός της Κύπρου που απειλείται από την κυβέρνηση της

Η δασική έκταση του Ακάμα αποτελεί περί του 15% του εναπομείναντος πρασίνου στο νησί

Διαβάστε περισσότερα

Η επέτειος του ελληνικού δημοψηφίσματος: Η μάχη συνεχίζεται

Για να καταλάβουμε τι αντιμετωπίζουμε το 2022 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη στην Ελλάδα το 2015.

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκρίνει την έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης θέτει ένα βαρύτατο προηγούμενο για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου.

Διαβάστε περισσότερα