Η εικονική πραγματικότητα της κ.Μέρκελ

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ υποστηρίζει πως η Ευρωζώνη αφήνει πίσω της την περίοδο των μνημονίων, κάνοντας λόγο για “τεράστια” πρόοδο στην Ελλάδα και ανθηρές προοπτικές ανάπτυξης σε ολόκληρη τη νομισματική ένωση, συμπληρώνοντας ότι η πολιτική στην Ευρωζώνη θα συνεχίσει και στο μέλλον να βασίζεται στην αλληλεγγύη αλλά και στους ξεκάθαρους κανόνες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η βαθύτερη  ενοποίηση θα πρέπει να συνοδεύεται και από «πειθαρχία».
Εμείς στο DiEM25 μεταφράζουμε αλλιώς τις δηλώσεις της κ.Μέρκελ. Θεωρούμε πως τα μνημόνια, δηλαδή η διαρκής λιτότητα – αυτό που η ίδια αναφέρει ως πειθαρχία – η εσωτερική υποτίμηση, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, η αποσάρθρωση του κοινωνικού κράτους και οι ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας θα είναι το μόνιμο μοτίβο της ΕΕ, ασχέτως πως θα το βαφτίσουν οι θιασώτες της ΤΙΝΑ γραφειοκράτες των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης. Η δε αλληλεγγύη για την οποία κάνει λόγο – αναφερόμενη προφανώς στα μνημονιακά δάνεια – δεν είναι τίποτα άλλο από τη διάσωση των γαλλογερμανικών τραπεζών που φορτώθηκε στους ευρωπαίους φορολογούμενους και εκδηλώθηκε με σκληρά προγράμματα λιτότητας που έριξαν οικονομίες στην ύφεση και στην υψηλή ανεργία, με κορυφαίο παράδειγμα την Ελλάδα.
Τέλος, η “τεράστια” πρόοδος που αναφέρει για την Ελλάδα έχει να κάνει με την πιστή εφαρμογή του μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, δηλαδή την υπερφορολόγηση, τις περικοπές δαπανών και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για να πιαστούν οι εξωπραγματικοί στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων. Από το “go back Mrs Merkel”, φτάσαμε στα εύσημα της τελευταίας για το πόσο καλή στην εφαρμογή του μνημονίου είναι η κυβέρνηση…
Μπροστά σε αυτή την διαστρέβλωση της πραγματικότητας, εμείς θέτουμε ως επιτακτική προτεραιότητα την απόδραση από το καθεστώς της χρεοδουλοπαροικίας, της μόνιμης σκληρής εποπτείας και της διαρκούς λιτότητας που οδηγούν σε ερημοποίηση την Ελλάδα και δημιουργούν φυγόκεντρες δυνάμεις στην Ένωση, προτείνοντας τη Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη και την Ελλάδα ως μοναδική διέξοδο από τον οικονομικό ανορθολογισμό, τις σκληρά ταξικές πολιτικές και την κατάλυση της δημοκρατικής βούλησης που βιώνουμε.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Η Ελλάδα και η ΕΕ άφησαν πάνω από 27.000 ανθρώπους να πεθάνουν στο Αιγαίο Πέλαγος

Μια έρευνα φέρνει στο φως έναν συγκλονιστικό αριθμό περιπτώσεων στις οποίες το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα και η FRONTEX διέταξαν μετανάστες ...

Διαβάστε περισσότερα

Ακάμας: Ο οικολογικός θησαυρός της Κύπρου που απειλείται από την κυβέρνηση της

Η δασική έκταση του Ακάμα αποτελεί περί του 15% του εναπομείναντος πρασίνου στο νησί

Διαβάστε περισσότερα

Η επέτειος του ελληνικού δημοψηφίσματος: Η μάχη συνεχίζεται

Για να καταλάβουμε τι αντιμετωπίζουμε το 2022 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη στην Ελλάδα το 2015.

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκρίνει την έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης θέτει ένα βαρύτατο προηγούμενο για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου.

Διαβάστε περισσότερα