Προχωράμε! Το ΜΕΡΑ25 Γερμανίας συνεχίζει να έχει δυνατή φωνή στον δρόμο, κι ας μην έχει έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο

Καταφέραμε να πείσουμε 118.000 πολίτες να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές. Φωνάξαμε για την ειρήνη, την αλληλεγγύη και την ελευθερία στους δρόμους μας. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών δείχνουν ξεκάθαρα ότι πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην άνοδο της δεξιάς. Τόσο ενάντια στις δεξιές πολιτικές της γερμανικής κυβέρνησης, όσο και στις δεξιές «εναλλακτικές» της. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, παρά μόνο αγώνας και αντίσταση πριν η Ευρώπη γκρεμιστεί.

Ναι, είμαστε απογοητευμένοι και απογοητευμένες, γιατί βεβαίως κατεβήκαμε για να μπούμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στις αρχές του έτους, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις 4.000 υπογραφές που έπρεπε να υποβληθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα για να λάβουμε μέρος στις εκλογές. Με αυτό ως εφαλτήριο, πραγματοποιήσαμε μια απίστευτη εκστρατεία με πολύ ταπεινό προϋπολογισμό, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στους υποψηφίους και τις υποψήφιές μας, την εξαιρετική συντονιστική μας ομάδα και μια συνεχώς αυξανόμενη ομάδα μελών και εθελοντών.

Οι δύο επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας – Karin De Rigo και Johannes Fehr – μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για τις εκλογές και τον δρόμο που ανοίγεται μπροστά μας.

Karin De Rigo: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι μας υποστήριξαν σε αυτή την εκστρατεία, γιατί έκαναν εξαιρετική δουλειά. Δεν μετανιώνω για τίποτα, δεν θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει καλύτερα. Το έργο μας δεν τελειώνει εδώ, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για ειρήνη, αλληλεγγύη και ελευθερία εκτός Κοινοβουλίου. Η πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη θα είναι δύσκολη, όμως ακόμη μεγαλύτερο θα είναι το κίνητρο να αγωνιστούμε για τις αξίες μας”.

Johannes Fehr: «Το κυνηγήσαμε με πείσμα. Ευχαριστούμε τους πολλούς ανθρώπους που μας υποστήριξαν, ειδικά από το κίνημα αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη. Τα μέλη μας έχουν πολλαπλασιαστεί και μαζί τους θα ανασυνταχθούμε και θα ενισχυθούμε. Η εκστρατεία μας ένωσε τις προοδευτικές φωνές στη Γερμανία και όχι μόνο κάτω απ’ τη σημαία του MEΡA25. Θα εδραιώσουμε, θα καλλιεργήσουμε και θα αξιοποιήσουμε αυτούς τους νέους δεσμούς, για να σταθούμε στο πλευρό όλων των καταπιεσμένων!”

Από τις αρχές του 2024, τα μέλη μας έχουν τριπλασιαστεί. Στο Βερολίνο μόνο, η τοπική ομάδα από μια χούφτα έφτασε να αριθμεί εκατοντάδες ενεργά μέλη. Σε ολόκληρη τη Γερμανία, οι εθελοντές μας κρέμασαν πάνω από 10.000 αφίσες και μοίρασαν πάνω από 100.000 φυλλάδια. Τις αφίσες που μας κατέστρεφαν τις αντικαθιστούσαμε συνεχώς, ξανά και ξανά. Τα κοινωνικά μας δίκτυα αποφειώθηκαν.

Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για αυτή τη μοναδική υποστήριξη σε τοπικό επίπεδο, αλλά και τους συντρόφους και συντρόφισσες του DiEM25 σε ευρωπαϊκό επίπεδο και παγκοσμίως, και φυσικά τους ψηφοφόρους μας. Συγχαίρουμε επίσης τα αδελφά κόμματα του ΜΕΡΑ25 στην Ελλάδα και την Ιταλία για τις σπουδαίες προεκλογικές τους εκστρατείες και προσβλέπουμε σε κοινό αγώνα, έστω εκτός κοινοβουλίου.

Σας υποσχόμαστε ότι η φωνή μας θα παραμείνει δυνατή και ότι θα συνεχίσετε να μας συναντάτε στους δρόμους. Οι εμπειρίες της αλληλεγγύης που ζήσαμε μαζί, απέναντι στην κρατική καταστολή σε διαδηλώσεις αλλά και σε εκδηλώσεις όπως το Συνέδριο για την Παλαιστίνη, έχουν παραμείνει ανεξίτηλες και θα εμπνέουν πάντα τον αγώνα μας.

Ακόμα κι αν δεν καταφέραμε να μπούμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αυτή τη φορά, αυτό που ζήσαμε τους τελευταίους μήνες δείχνει ότι η αλλαγή είναι εφικτή αν τη διεκδικήσουμε συλλογικά και αποφασιστικά. Δεν θα αφήσουμε το γήπεδο σε αυτούς τους λίγους που μας εκμεταλλεύονται, μας καταπιέζουν και κοιτούν να μας διχάσουν.

Θα εκπροσωπήσουμε τις φωνές των πολλών για ειρήνη, αλληλεγγύη και ελευθερία – για τον πράσινο μετασχηματισμό, την κοινωνική δικαιοσύνη και τα καθολικά ανθρώπινα δικαιώματα εντός κι εκτός Ευρώπης. Και ειδικότερα για το επείγον ζήτημα που σημάδεψε με τραγικό τρόπο τους τελευταίους μήνες. Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

 

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Ο κίνδυνος του πολέμου με ευθύνη του ΝΑΤΟ αυξάνεται – Μπορούμε να τους σταματήσουμε

Τα γεράκια του Ευρωατλαντισμού και του πολέμου θέτουν πλέον ανοιχτά την προοπτική μιας γενικευμένης πολεμικής σύρραξης στην Ευρώπη

Διαβάστε περισσότερα

Το DiEM25 στην Κύπρο χτίζει ένα αντικαπιταλιστικό μέτωπο

Για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενες-οι δεν έχουν υποψήφιους που να εκφράζουν τις δικές τους ανάγκες και δικαιώματα

Διαβάστε περισσότερα

Είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε την Ευρώπη για την υπεράσπιση της ειρήνης, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας

Οι υποψήφιοι των κομμάτων MέΡΑ25 στη Γερμανία, την Ελλάδα και την Ιταλία σκοπεύουν να μεταμορφώσουν τη φωνή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση Γιάνη Βαρουφάκη για τους συλληφθέντες της Νομικής

Με αφορμή τον εγκλεισμό σε κέντρα κράτησης και τη σχεδιαζόμενη απέλαση Ευρωπαίων πολιτών από την Ελλάδα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και υποψήφιος ...

Διαβάστε περισσότερα