Ποιες είναι οι προτάσεις για τον εκλογικό βραχίονα και πως διεξάγεται η ψηφοφορία

Την Τετάρτη, 1η Νοέμβρη διεξάγεται μια αποφασιστική ψηφοφορία: τα μέλη μας καλούνται να ψηφίσουν εάν και με ποιο τρόπο θα δώσουν τη δυνατότητα στο κίνημά μας να αποκτήσει και έναν εκλογικό βραχίονα, που θα μας επιτρέψει να φέρουμε την Προοδευτική Ατζέντα μας στις κάλπες ανά την Ευρώπη.
Το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής (CC) Erik Edman εξηγεί τη διαδικασία ψηφοφορίας και γιατί είναι τόσο κρίσιμο να πάμε το κίνημά μας ένα ακόμα βήμα μπροστά:


Οι προτάσεις για τον εκλογικό βραχίονα είναι οι εξής:

  • Επιλογή Α“Όχι Ακόμη ένα Πολιτικό Κόμμα” Μια πρόταση που αναπτύχθηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή του DiEM25, βασισμένη στο διάλογο που έγινε εντός του κινήματος από την προηγούμενη άνοιξη ανανεωμένη από τις τροποποιήσεις και τις προτάσεις που κατέθεσαν DiEMers από όλη την ΕυρώπηΠαρακολουθήστε το Γιάνη Βαρουφάκη να απαντά ερωτήσεις σχετικά με την πρόταση αυτή εδώ .

  • Επιλογή Β: “Μεταλλαγή του DiEM25 σε πολιτικό κόμμα”, μια εναλλακτική πρόταση του Sergio Arbaviro. Δείτε την πρόταση του Sergio εδώ.

  • Επιλογή Γ“Ο Ευρωπαικός Βραχίονας” , μια εναλλακτική που πρότεινε ο Friedrich Naehring. Δείτε την παρουσίαση του Friedrich εδώ.

  • Επιλογή Δ“Ναι αλλά”: η ίδια με την πρόταση “Όχι Ακόμη ένα Πολιτικό Κόμμα” με 7 επιπλέον τροποποιήσεις που η Συντονιστική Επιτροπή επέλεξε να μην συμπεριλάβει. Μια εναλλακτική που πρότεινε ο Wessel Reijers. Δείτε την παρουσίαση του Wessel εδώ.

  • Επιλογή ΕΤο DiEM25 δεν θα πρέπει να δημιουργήσει εκλογικό βραχίονα.

    Αν καμία επιλογή δεν συγκεντρώσει ποσοστό 50%+1 vote στον πρώτο γύρο, θα υπάρξει δεύτερος μεταξύ των δυο επικρατέστερων.

    (Οι περισσότερες επιλογές απαιτούν αλλαγές στις Οργανωτικές μας Αρχές. Οι αλλαγές αυτές θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν χωριστά μόλις η κατεύθυνσή μας είναι ξεκάθαρη.)

Η Συντονιστική Επιτροπή πιστεύει ότι ο εκλογικός βραχίονας θα βάλει άλλο ένα βέλος στη φαρέτρα μας και θα βοηθήσει στον αγώνα εναντίον του κατεστημένου . Μπορείτε να δείτε, απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με το θέμα και να διαβάσετε πως προέκυψε η πρόταση της ΣΕ.
Καθώς η εσωτερική δημοκρατία είναι το ίδιο σημαντική με τη δημοκρατία στην Ευρώπη, την απόφαση για τον εκλογικό βραχίονα θα την πάρουμε μαζί. Μπείτε στην Περιοχή Μελών και κάντε τη φωνή σας να ακουστεί!

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Η ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη που ακύρωσε η γερμανική αστυνομία

Την περασμένη Παρασκευή στο Βερολίνο κατέρρευσε ακόμα και η επίφαση της ελευθερίας του λόγου στην Ευρώπη, με την εισβολή της γερμανικής ...

Διαβάστε περισσότερα

Ψήφισμα: Να ανασταλεί η συμμετοχή του Ισραήλ στις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις

Απαιτούμε κατεπειγόντως την άμεση αναστολή της συμμετοχής του Ισραήλ από όλες τις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ο… γιέσμαν Μητσοτάκης εμπλέκει τη χώρα μας στις νατοϊκές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έδωσε τηλεφωνική εντολή στον Έλληνα πρωθυπουργό κι εκείνος αναφώνησε, YES SIR!

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί βγαίνουν στους δρόμους χιλιάδες ανθρώποι στη Γερμανία;

Γιατί γίνονται ξαφνικά τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις εν μέση του τσουχτερού γερμανικού χειμώνα;

Διαβάστε περισσότερα