Ποιες είναι οι προτάσεις για τον εκλογικό βραχίονα και πως διεξάγεται η ψηφοφορία

Την Τετάρτη, 1η Νοέμβρη διεξάγεται μια αποφασιστική ψηφοφορία: τα μέλη μας καλούνται να ψηφίσουν εάν και με ποιο τρόπο θα δώσουν τη δυνατότητα στο κίνημά μας να αποκτήσει και έναν εκλογικό βραχίονα, που θα μας επιτρέψει να φέρουμε την Προοδευτική Ατζέντα μας στις κάλπες ανά την Ευρώπη.
Το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής (CC) Erik Edman εξηγεί τη διαδικασία ψηφοφορίας και γιατί είναι τόσο κρίσιμο να πάμε το κίνημά μας ένα ακόμα βήμα μπροστά:


Οι προτάσεις για τον εκλογικό βραχίονα είναι οι εξής:

  • Επιλογή Α“Όχι Ακόμη ένα Πολιτικό Κόμμα” Μια πρόταση που αναπτύχθηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή του DiEM25, βασισμένη στο διάλογο που έγινε εντός του κινήματος από την προηγούμενη άνοιξη ανανεωμένη από τις τροποποιήσεις και τις προτάσεις που κατέθεσαν DiEMers από όλη την ΕυρώπηΠαρακολουθήστε το Γιάνη Βαρουφάκη να απαντά ερωτήσεις σχετικά με την πρόταση αυτή εδώ .

  • Επιλογή Β: “Μεταλλαγή του DiEM25 σε πολιτικό κόμμα”, μια εναλλακτική πρόταση του Sergio Arbaviro. Δείτε την πρόταση του Sergio εδώ.

  • Επιλογή Γ“Ο Ευρωπαικός Βραχίονας” , μια εναλλακτική που πρότεινε ο Friedrich Naehring. Δείτε την παρουσίαση του Friedrich εδώ.

  • Επιλογή Δ“Ναι αλλά”: η ίδια με την πρόταση “Όχι Ακόμη ένα Πολιτικό Κόμμα” με 7 επιπλέον τροποποιήσεις που η Συντονιστική Επιτροπή επέλεξε να μην συμπεριλάβει. Μια εναλλακτική που πρότεινε ο Wessel Reijers. Δείτε την παρουσίαση του Wessel εδώ.

  • Επιλογή ΕΤο DiEM25 δεν θα πρέπει να δημιουργήσει εκλογικό βραχίονα.

    Αν καμία επιλογή δεν συγκεντρώσει ποσοστό 50%+1 vote στον πρώτο γύρο, θα υπάρξει δεύτερος μεταξύ των δυο επικρατέστερων.

    (Οι περισσότερες επιλογές απαιτούν αλλαγές στις Οργανωτικές μας Αρχές. Οι αλλαγές αυτές θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν χωριστά μόλις η κατεύθυνσή μας είναι ξεκάθαρη.)

Η Συντονιστική Επιτροπή πιστεύει ότι ο εκλογικός βραχίονας θα βάλει άλλο ένα βέλος στη φαρέτρα μας και θα βοηθήσει στον αγώνα εναντίον του κατεστημένου . Μπορείτε να δείτε, απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με το θέμα και να διαβάσετε πως προέκυψε η πρόταση της ΣΕ.
Καθώς η εσωτερική δημοκρατία είναι το ίδιο σημαντική με τη δημοκρατία στην Ευρώπη, την απόφαση για τον εκλογικό βραχίονα θα την πάρουμε μαζί. Μπείτε στην Περιοχή Μελών και κάντε τη φωνή σας να ακουστεί!

Do you want to be informed of DiEM25's actions? Sign up here

Βαρουφάκης στον Πρέσβη της Κούβας: Το ΜέΡΑ25-DiEM25 εναντιώνεται πλήρως στην συνεχιζόμενη ασφυξία του κουβανικού λαού από τις ΗΠΑ

Τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 επισκέφθηκε σήμερα στη Βουλή ο νέος Πρέσβης της Κούβας κύριος Aramís Fuente Hernández

Read more

Κλιμάκιο ΜέΡΑ25-DiEM25-mέta στη Κύπρο!

Με μεγάλη ικανοποίηση και ενθουσιασμό, ανακοινώνουμε διήμερο (23-24/11/2022) εκδηλώσεων-δράσεων-συναντήσεων στην Κύπρο

Read more

Το DiEM25 έχει σχέδιο για την ειρήνη στην Ουκρανία

Η πρόταση πέντε σημείων μας που στοχεύει στην ειρηνική διευθέτηση του πολέμου εγκρίθηκε από τα μέλη

Read more

Απαιτούμε την παραίτηση του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell λόγω των ρατσιστικών σχολίων του για μη Ευρωπαϊκές χώρες

Τα σχόλιά του προδίδουν ότι ακόμη και τα υψηλότερα κλιμάκια της ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας διακατέχονται από μια κατάφορα ρατσιστική και ...

Read more