Brief van het CC over de Italiaanse gemeenteraadverkiezingen 2017

Van DiEM’s Coördinerend Collectief:
DiEM25 neemt de invloed van bewegingen op lokaal niveau heel serieus. DiEM zelf groeit en bloeit dankzij lokale initiatieven en onze beweging omarmt het idee van “rebellerende steden” in de strijd om hervorming van nationale en Europese politiek.
In de Italiaanse lokale verkiezingen (11-18 juni) krijgen de Italianen de kans om de bedrieglijke keuze tussen business-as-usual en rechts nationalisme af te ketsen en te stemmen op lokale lijsten die een derde plek openen op hun lijst die nauw aansluit bij DiEM’s principes en manifest.
Het Coördinerend Collectief heeft verscheidene partijen geanalyseerd en gezocht naar innovatieve lokale coalities die zich aansluiten bij onze wens om sociale zekerheid te verbeteren, migranten en vluchtelingen te verwelkomen, terug te keren naar zeggenschap en participatie door burgers voor wat betreft gemeenschappelijke zaken en die zich inzetten voor groene energie en koolstofreductie.
Hieronder volgt een lijst van gemeentelijke coalities per stad, die volgens ons DiEM’s beleidsdocument respecteren. Omdat we bij voorkeur burgercoalities steunen die verder gaan dan traditionele partijpolitiek, hebben we lokale bewegingen uitgekozen die een groot aantal politieke en burgerlijke initiatiefnemers samenbrengen. Een progressieve alliantie die het beste van politiek, maatschappij en burgers samenbrengt, vormt de meest gewilde oplossing op alle niveaus: lokaal, nationaal en Europees.
De nog niet voltooide lijst is samengesteld in samenwerking met Italiaanse DiEM25 activisten en voorgedragen* door zowel het Coördinerend Collectief als door Italiaans lid van onze Adviescommissie, Berardo Carboni.
 
Padova
Arturo Lorenzoni / Coalizione Civica
L’Aquila
Cimoroni Carla / L’Aquila Chiama
Verona
Michele Bertucco / Verona in Comune
Cuneo
Nello Fierro / Cuneo per i Beni Comuni
Piacenza
Luigi Rabuffi / Piacenza in Comune
Lucca
Marina Manfrotto / Lucca Città in Comune
Molfetta
Giovanni Porta / Compagni di Strada
 
* Gegeven het aantal dorpen en steden dat aan de verkiezingen meedoet en gegeven het korte tijdsbestek, is het innemen van een officieel standpunt inzake de verkiezingen een onmogelijke opgave gebleken. Omdat DiEM’s officiële steun niet mogelijk was, hiervoor zouden al onze leden hebben moeten kunnen stemmen, is deze lijst slechts een aanbeveling van de leden van het Coördinerend Collectief van DiEM25. De Validerende Raad heeft de tekst besproken en goedgekeurd na een paar veranderingen te hebben toegevoegd en bepaald te hebben dat een dergelijke aanbeveling in lijn is met de Organisatie Principes van DiEM25.
 
Vertaald door Niki Best
Klik hier voor meer over DiEM25 in Nederland
De Nederlandse nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.

Do you want to be informed of DiEM25's actions? Sign up here

Yanis Varoufakis’ Palestina Congres toespraak die verboden werd door de Duitse politie

Yanis Varoufakis zou vrijdag een toespraak houden op het Palestina Congres in Berlijn, toen de Duitse politie de zaal binnenstormde om het evenement

Lees meer

Petitie voor een internationale sportboycot van Israël

Wij eisen dringend dat Israël onmiddellijk wordt geschorst van deelname aan alle internationale sportevenementen

Lees meer

DiEM25 steunt komende XR-wegblokkade tegen fossiele subsidies in Den Haag

Op zaterdag 3 februari gaat XR voor de 36e keer de weg blokkeren tussen de Tweede Kamer en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat in Den Haag

Lees meer

Waarom is de Nederlandse regering echt gevallen?

De regering Rutte viel omdat de gehele Nederlandse politieke elite er niet in slaagde de hoofdoorzaak van gedwongen migratie te erkennen en zich ...

Lees meer