Brief van het CC over de Italiaanse gemeenteraadverkiezingen 2017

Van DiEM’s Coördinerend Collectief:
DiEM25 neemt de invloed van bewegingen op lokaal niveau heel serieus. DiEM zelf groeit en bloeit dankzij lokale initiatieven en onze beweging omarmt het idee van “rebellerende steden” in de strijd om hervorming van nationale en Europese politiek.
In de Italiaanse lokale verkiezingen (11-18 juni) krijgen de Italianen de kans om de bedrieglijke keuze tussen business-as-usual en rechts nationalisme af te ketsen en te stemmen op lokale lijsten die een derde plek openen op hun lijst die nauw aansluit bij DiEM’s principes en manifest.
Het Coördinerend Collectief heeft verscheidene partijen geanalyseerd en gezocht naar innovatieve lokale coalities die zich aansluiten bij onze wens om sociale zekerheid te verbeteren, migranten en vluchtelingen te verwelkomen, terug te keren naar zeggenschap en participatie door burgers voor wat betreft gemeenschappelijke zaken en die zich inzetten voor groene energie en koolstofreductie.
Hieronder volgt een lijst van gemeentelijke coalities per stad, die volgens ons DiEM’s beleidsdocument respecteren. Omdat we bij voorkeur burgercoalities steunen die verder gaan dan traditionele partijpolitiek, hebben we lokale bewegingen uitgekozen die een groot aantal politieke en burgerlijke initiatiefnemers samenbrengen. Een progressieve alliantie die het beste van politiek, maatschappij en burgers samenbrengt, vormt de meest gewilde oplossing op alle niveaus: lokaal, nationaal en Europees.
De nog niet voltooide lijst is samengesteld in samenwerking met Italiaanse DiEM25 activisten en voorgedragen* door zowel het Coördinerend Collectief als door Italiaans lid van onze Adviescommissie, Berardo Carboni.
 
Padova
Arturo Lorenzoni / Coalizione Civica
L’Aquila
Cimoroni Carla / L’Aquila Chiama
Verona
Michele Bertucco / Verona in Comune
Cuneo
Nello Fierro / Cuneo per i Beni Comuni
Piacenza
Luigi Rabuffi / Piacenza in Comune
Lucca
Marina Manfrotto / Lucca Città in Comune
Molfetta
Giovanni Porta / Compagni di Strada
 
* Gegeven het aantal dorpen en steden dat aan de verkiezingen meedoet en gegeven het korte tijdsbestek, is het innemen van een officieel standpunt inzake de verkiezingen een onmogelijke opgave gebleken. Omdat DiEM’s officiële steun niet mogelijk was, hiervoor zouden al onze leden hebben moeten kunnen stemmen, is deze lijst slechts een aanbeveling van de leden van het Coördinerend Collectief van DiEM25. De Validerende Raad heeft de tekst besproken en goedgekeurd na een paar veranderingen te hebben toegevoegd en bepaald te hebben dat een dergelijke aanbeveling in lijn is met de Organisatie Principes van DiEM25.
 
Vertaald door Niki Best
Klik hier voor meer over DiEM25 in Nederland
De Nederlandse nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.

Do you want to be informed of DiEM25's actions? Sign up here

De zakken besmet geld die schuilgaan achter het zorgvuldig opgebouwde publieke imago van de EU

Eva Kaili, vicevoorzitter van het Europees Parlement, is gearresteerd op beschuldiging van corruptie

Read more

It’s time to open the black boxes

Gebaseerd op het principe “think global – act local”, IT’S TIME TO OPEN THE BLACK BOXES! een lopend participatief kunstproject geïnitieerd door ...

Read more

Wij eisen het aftreden van Josep Borrell, hoofd Buitenlandse Zaken van de EU, vanwege zijn racistische opmerkingen over niet-Europese landen

Zijn opmerkingen onthullen de ontstellend racistische en koloniale mentaliteit die zelfs tot in het hoogste niveau van het Europese politieke ...

Read more

De lancering van MERA25 Italië: Een nieuwe linkse, radicale, politieke partij

Hoewel de recente verkiezingen in Italië de stemming van de linkse partijen hebben getemperd, is er niet langer reden tot wanhoop. DiEM25 is ...

Read more