DiEM25 ontvouwt haar ‘Europese New Deal: Een Economische Agenda voor Europees Herstel’


Om onze landen terug te krijgen, onze regio’s en onze steden, moeten we een gemeenschappelijk doel formuleren onder soevereine volkeren. En om dat te doen hebben we een gedeeld, transnationaal, Europees project nodig. We hebben een New Deal voor Europa nodig. Dit document geeft de hoofdlijnen aan.

DiEM25’s document getiteld ‘Europese New Deal: Een economische agenda voor Europees Herstel’ zal gepresenteerd worden op 25 maart 2017 in Rome, tijdens de 60ste verjaardag van het Verdrag van Rome. De volledige versie van het document zal gepubliceerd worden vóór deze happening om de beraadslagingen voor te bereiden die in Rome zullen plaatsvinden.


>> DiEM25’s Europese New Deal – Een Samenvatting

Het Europese idee staat op de helling en de Europese Unie valt gestaag uit elkaar.
Met Brexit is een belangrijke pilaar van de Europese Unie al omgevallen. Andere volgen misschien – als niet in de komende verkiezingencyclus van dit jaar dan wellicht in de volgende.
“Kan me niet schelen wat de gevolgen zijn. We hebben ons land teruggenomen!” Aldus fiere Brexit supporters. Het is een streven dat we overal beginnen te zien in Europa, zelfs onder hen  die zich tot de linker vleugel rekenen en die een terugkeer naar de natiestaat bepleiten.
Dus, is Europa een verloren zaak? Kan ze gered worden? Moet ze gered worden?
DiEM25 gelooft dat wij, de volken van Europa, onze landen moeten terugnemen. Ja we moeten ook onze regio’s terugnemen. We moeten onze steden en dorpen terugnemen. Maar om onze landen, regio’s en steden terug te nemen, hebben we een gemeenschappelijk doel nodig onder soevereine volken. En om dat te krijgen hebben we een gedeeld, transnationaal, Europees project nodig. We hebben een New Deal voor Europa nodig. Dit document geeft de hoofdlijnen aan.
 

Klik hier om de gehele samenvatting te lezen

 
Wil je geïnformeerd worden over de Nederlandse DiEM25 activiteiten? Meld je hier aan.

Do you want to be informed of DiEM25's actions? Sign up here

DiEM25 steunt komende XR-wegblokkade tegen fossiele subsidies in Den Haag

Op zaterdag 3 februari gaat XR voor de 36e keer de weg blokkeren tussen de Tweede Kamer en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat in Den Haag

Lees meer

Waarom is de Nederlandse regering echt gevallen?

De regering Rutte viel omdat de gehele Nederlandse politieke elite er niet in slaagde de hoofdoorzaak van gedwongen migratie te erkennen en zich ...

Lees meer

Petitie: Wij eisen het aftreden van Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyen, het rechtskader van de Europese Unie geschonden en het elementaire morele fatsoen genegeerd

Lees meer

De Griekse regering moet verantwoordelijk worden gehouden voor rol in oorlogsmisdaden Gaza

MeRA25 Griekenland en het International Centre of Justice for Palestinians informeren de Griekse regering en premier Kyriakos Mitsotakis over ...

Lees meer