DiEM25 ontvouwt haar ‘Europese New Deal: Een Economische Agenda voor Europees Herstel’


Om onze landen terug te krijgen, onze regio’s en onze steden, moeten we een gemeenschappelijk doel formuleren onder soevereine volkeren. En om dat te doen hebben we een gedeeld, transnationaal, Europees project nodig. We hebben een New Deal voor Europa nodig. Dit document geeft de hoofdlijnen aan.

DiEM25’s document getiteld ‘Europese New Deal: Een economische agenda voor Europees Herstel’ zal gepresenteerd worden op 25 maart 2017 in Rome, tijdens de 60ste verjaardag van het Verdrag van Rome. De volledige versie van het document zal gepubliceerd worden vóór deze happening om de beraadslagingen voor te bereiden die in Rome zullen plaatsvinden.


>> DiEM25’s Europese New Deal – Een Samenvatting

Het Europese idee staat op de helling en de Europese Unie valt gestaag uit elkaar.
Met Brexit is een belangrijke pilaar van de Europese Unie al omgevallen. Andere volgen misschien – als niet in de komende verkiezingencyclus van dit jaar dan wellicht in de volgende.
“Kan me niet schelen wat de gevolgen zijn. We hebben ons land teruggenomen!” Aldus fiere Brexit supporters. Het is een streven dat we overal beginnen te zien in Europa, zelfs onder hen  die zich tot de linker vleugel rekenen en die een terugkeer naar de natiestaat bepleiten.
Dus, is Europa een verloren zaak? Kan ze gered worden? Moet ze gered worden?
DiEM25 gelooft dat wij, de volken van Europa, onze landen moeten terugnemen. Ja we moeten ook onze regio’s terugnemen. We moeten onze steden en dorpen terugnemen. Maar om onze landen, regio’s en steden terug te nemen, hebben we een gemeenschappelijk doel nodig onder soevereine volken. En om dat te krijgen hebben we een gedeeld, transnationaal, Europees project nodig. We hebben een New Deal voor Europa nodig. Dit document geeft de hoofdlijnen aan.
 

Klik hier om de gehele samenvatting te lezen

 
Wil je geïnformeerd worden over de Nederlandse DiEM25 activiteiten? Meld je hier aan.

Wil je informatie over DiEM25 activiteiten ontvangen? Registreer hier

Reactie op de beslissing van de Britse regering om Julian Assange’s uitlevering aan de Verenigde Staten goed te keuren

Het is zowel een schending van Julians mensenrecht als een aanslag op de persvrijheid, de vrijheid van meningsuiting en, uiteindelijk, de ...

Lees meer

Stop de oorlog in Oekraïne!

Stop Putin’s invasie. Stop NATO uitbreiding. Vrede via burger diplomatie!

Lees meer

“Free Assange!” De protesten vinden elke maandag in Brussel plaats

Op maandag 4 januari werd voor de 92ste maal geprotesteerd in België ter ondersteuning van Julian Assange!

Lees meer

Deze Black Friday, gaan we Amazon laten betalen!

De ontwrichtende praktijken van Amazon zijn een bedreiging voor de rechten van werknemers en de democratie in de EU. Wij roepen u op om u in te ...

Lees meer