Ο μήνας που πέρασε στο DiEM25: Ιούνιος 2020

Εν μέσω καλοκαιριού, το DiEM25 κάνει έναν απολογισμό του τι καταφέραμε αυτόν τον Ιούνιο και προετοιμάζεται για το προσεχές μέλλον.

Εξωτερικές Δράσεις

Αυτό τον μήνα:

Συμμετείχαμε σε διάφορες δραστηριότητες της Προοδευτικής Διεθνούς:

Η Προοδευτική Διεθνής διεύρυνε τις πλατφόρμες της στα κοινωνικά δίκτυα με νέες γλώσσες όπως τα Γαλλικά και τα Πορτογαλικά! Ακολουθήστε τους στο Twitter εδώ.

Διοργανώσαμε παρουσίαση για το βιβλίο “Ένα Όραμα για την Ευρώπη 2020” με τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον David Adler και τη Shoshana Zuboff!

Συνεχίσαμε την αρθρογραφία για τη Νέα Πράσινη Συμφωνία για την Ευρώπη, σχετικά με τους λόγους για τους οποίους η κρίση του Covid-19 είναι η κρίσιμη στιγμή για να αντιμετωπίσουμε την οικολογική κατάρρευση.

Το Diem25 στη Γαλλία ετοιμάζει μια Πανευρωπαϊκή Απεργία για τα Ενοίκια, καταρτίζοντας μια δέσμη πανευρωπαϊκών αιτημάτων «Αφαιρέστε το βάρος του ενοικίου από τους Ευρωπαίους με χαμηλά εισοδήματα» κατά τη διάρκεια του Covid-19.

Το Diem25 στη Γαλλία υποστήριξε και έλαβε μέρος στη διαμαρτυρία κατά της λιτότητας που έγινε στο Παρίσι στις 16 Ιουνίου.

Η Αυθόρμητη Ομάδα Λουξεμβούργου ξεκίνησε τη σύνταξη λίστας καταγγελιών για την εξαπάτηση εργαζομένων με μειωμένο ωράριο εκ μέρους εταιρειών που λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Covid-19.

Η Αυθόρμητη Ομάδα Δουβλίνου απηύθυνε ανοιχτή επιστολή προς τους εργαζόμενους σε εταιρείες τεχνολογίας κατά τη διάρκεια της εικονικής απεργίας των εργαζομένων του Facebook στις 18 Ιουνίου.

Το Diem25 υποστήριξε τη συνεργασία Πρασίνων-Αριστεράς στις εθνικές εκλογές Κροατίας, η οποία κέρδισε 7 θέσεις στο Κοινοβούλιο!

Συνεχίζουμε την επιτυχημένη διαδρομή του DiemTV με τον Γιάνη Βαρουφάκη και την εκπομπή «Ένα Αλλιώτικο Τώρα» (Another Now). Επικεντρωθήκαμε στη συζήτηση για τις επιπτώσεις της πανδημίας στο κοινωνικο-οικονομικό σύστημα και στο πώς θα μπορούσε να είναι η μετα-καπιταλιστική εποχή! Ο Γιάνης παρουσιάζει την εκπομπή με διάφορους καλεσμένους, όπως τους αρχισυντάκτες του Open Democracy, τον σύγχρονο καλλιτέχνη Anish Kapoor και τον Αμερικανό οικονομολόγο Richard D Wolf! Φιλοξενήσαμε επίσης τη Lara Feigel και τη Lyndsey Stonebridge στην εκπομπή «Το Μέλλον της Ελευθερίας». Παρακολουθήστε τις εκπομπές στο κανάλι του DiEM25 στο YouTube!

Εσωτερικές Δράσεις

Αυτό τον μήνα:

Πραγματοποιήσαμε 6 Καθολικές Ψηφοφορίες Μελών για την υλοποίηση του Diem25 2.0! Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύσαμε τις συμμετοχικές διαδικασίες και τις στρατηγικές μας προκειμένου να ενδυναμώσουμε την επιρροή του κινήματος.

Ενισχύσαμε την πρωτοβουλία για Τοπικά Προγράμματα του DIEMTV -μια τηλεοπτική πλατφόρμα των μελών μας που αναδεικνύει θέματα που αφορούν όλη την Ευρώπη- διοργανώνοντας σεμινάριο για την επιμόρφωση των μελών μας στο πώς να παράγουν μόνοι τους οπτικοακουστικό περιεχόμενο! Μπορείτε να βρείτε τις σχετικές οδηγίες μεταφρασμένες στα ελληνικά εδώ.

Λάβαμε τις απαντήσεις της πρώτης δημοσκόπησης των μελών μας, που διοργανώσαμε με σκοπό να καταλάβουμε καλύτερα τα ενδιαφέροντά τους ώστε να βελτιώσουμε τη δυνατότητά μας για συντονισμένη και αποτελεσματικότερη δράση. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αυτής αναλύονται τώρα και θα ανακοινωθούν σύντομα.

Συνεχίσαμε να πραγματοποιούμε τις συνελεύσεις της Συντονιστικής Επιτροπής με διαφανείς διαδικασίες, κοινοποιώντας τες στο κοινό μέσω του YouTube.

Στην πρώτη συνέλευση για την υλοποίησης της εκπαιδευτικής μας πλατφόρμας σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος. Το πρώτο «μάθημα» θα είναι ένα πακέτο καλωσορίσματος και ένας οδηγός για τα νέα μέλη. Σύντομα τα μέλη του DiEM25 θα έχουν νέους τρόπους να μοιραστούν τις γνώσεις τους και να επεκτείνουν το κίνημα.

Τον επόμενο μήνα στο DiEM25: Ιούλιος!

Το Diem25 είναι πάλι εδώ! H Συντονιστική Επιτροπή ενέκρινε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο αλληλεπίδρασης με τοπικές κοινότητες ανά την Ευρώπη με σκοπό τον από κοινού σχεδιασμό του είδους της Ευρώπης που θέλουμε να χτίσουμε μαζί. Κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου θα ζητηθεί από τα μέλη του DiEM25 να καταθέσουν ερωτήματα που πιστεύουν ότι ο καθένας θα πρέπει να μπορεί να απαντήσει προκειμένου να είναι πολιτικά ενήμερος και ενεργός σε μια πόλη, περιοχή, ή χώρα. Αυτά τα ερωτήματα θα είναι η βάση του ερωτηματολογίου που θα χρησιμοποιήσουμε από τον Σεπτέμβρη για να εμπνεύσουμε κι άλλους πολίτες να συμμετάσχουν στο σχέδιό μας! Έχετε τον νου σας στο ηλεκτρονικό σας γραμματοκιβώτιο για τα επόμενα βήματα!

Το κίνημά μας θα ασχοληθεί με την εφαρμογή των πορισμάτων της Διαδικασίας της Πράγας (προτάσεις μελών για δράσεις και καμπάνιες, καθώς και το Σχέδιο της Συντονιστικής Επιτροπής) βάσει των αποτελεσμάτων Καθολικών Ψηφοφοριών των Μελών μας.

Άλλη μια σεζόν για το DiEM25 TV! Συντονιστείτε και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube.

Αν θέλετε να στείλετε κάποιο μήνυμα προκειμένου να συμπεριληφθούν στο μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο οι δράσεις του Εθνικού Συμβουλίου ή της Αυθόρμητης Ομάδας στην οποία συμμετέχετε, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Web Editor στο axelle.van.wynsberghe@diem25.org!

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Γιατί πτώχευσε η Καλιφορνέζικη τράπεζα SVB και πυροδότησε τραπεζική κρίση; Επιστρέφουμε στο 2008;

Κάθε συστημική τραπεζική κρίση έχει μια αφορμή που την πυροδοτεί. Στην περίπτωση της SVB, ο λόγος που πτώχευσε είναι διττός

Διαβάστε περισσότερα

Προεδρικές Εκλογές Κύπρου 2023 – Η επόμενη μέρα: Η θέση του DiEM25 Κύπρου

Μετά από ένα καταστροφικό αποτέλεσμα, το DiEM25 στην Κύπρο ετοιμάζεται να αναλάβει έναν πιο κεντρικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα της Κύπρου.

Διαβάστε περισσότερα

Φασιστική Τραμπούκικη επίθεση κατά του Γραμματέα του ΜέΡΑ25

Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε. Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ.

Διαβάστε περισσότερα

Όχι σε νέα Νάκμπα! Βαρβαρικό έγκλημα το ισραηλινό Πογκρόμ κατά των Παλαιστινίων στην Δυτική Όχθη

Την στιγμή που το Τελ Αβίβ υπογράφει συμφωνία στην Άκαμπα της Ιορδανίας για την παύση του παράνομου ισραηλινού εποικισμού των Κατεχομένων ...

Διαβάστε περισσότερα