Ο μήνας που πέρασε στο DiEM25: Μάρτιος 2021

Εξωτερικές Δράσεις

Η Προοδευτική Διεθνής κυκλοφόρησε το COVID-19: Ένας χρόνος μετά.

Το μέλος της Συντονιστικής μας Επιτροπής Φωτεινή Μπακαδήμα έκανε μια δήλωση εκ μέρους του DiEM25 και της Προοδευτικής Διεθνούς για τη δίωξη πολιτικών του HDP (Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα) στην Τουρκία. Επίσης, η Αυθόρμητη Ομάδα Κωνσταντινούπολη 2 εξέδωσε δήλωση με τίτλο “Παρακμή της δημοκρατίας και αβεβαιότητα στην Τουρκία”.

Ο James K. Galbraith και ο David Adler απάντησαν στις καυτές ερωτήσεις σας για τη Νέα Πράσινη Συμφωνία στο DiEM TV

Ο Γιάνης Βαρουφάκης επέκρινε την εξωφρενική ανάθεση έργου στην McKinsey από τον Mario Draghi.

Η Νέα Πράσινη Συμφωνία για την Ευρώπη (ΝΠΣΕ) έλαβε μέρος σε Παγκόσμια Ψηφιακή Απεργία για το Κλίμα με έναν καταιγισμό από tweets. Ακτιβιστές, υποστηρικτές και φίλοι του DiEM25 πλημμύρισαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με προτάσεις πράσινης μετάβασης και απευθυνθήκαμε σε περισσότερους από 15.6 εκατομμύρια ανθρώπους συνολικά μέσα σε μόνο μία ημέρα! Δείτε τα αποτελέσματα στους λογαριασμούς της ΝΠΣΕ στα Facebook, Twitter και Instagram!

Η Αυθόρμητη Ομάδα Φύλο 1 δημοσίευσε άρθρα καθ’ όλη τη διάρκεια του Παγκόσμιου Μήνα της Γυναίκας.

Η ανοιχτή πρόσκληση του DiEM Voice (της πλατφόρμας του κινήματος για τις τέχνες και τον πολιτισμό) με θέμα τον Julian Assange και την απελευθέρωσή του έχει πλέον εκπνεύσει και η ομάδα μας εξετάζει τα έργα που υποβάλατε! Θα μπορείς να δεις την έκθεση στη νέα ιστοσελίδα του Voice, που εγκαινιάζεται στα μέσα Απριλίου. Πολύ σύντομα θα υπάρξουν σχετικές ενημερώσεις!

Το πρότζεκτ μας Επιταχυντής Εκστρατείας επέλεξε τρεις νέες πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένης μιας καμπάνιας για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης των Βράχων του Αλγκάρβε και της διάσωσης του Σταδίου Plečnik στη Λιουμπλιάνα.

Η εκστρατεία Ενοικιόσταση (Rentvolution) των μελών μας σε όλη την Ευρώπη προχωρά ακάθεκτη! Πρόκειται για επείγον θέμα, καθώς τα lockdowns εξαπλώνονται σε όλη την ήπειρο.

Λαϊκές Συνελεύσεις πραγματοποιήθηκαν σε Σερβία, Βρυξέλλες και Άμστερνταμ – μεταξύ άλλων. Είσαι μέλος του DiEM25 στην Αυστρία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, την Πολωνία, τη Ρουμανία ή τη Σλοβακία; Ενημέρωσέ μας ποια θέματα έχουν σημασία για σένα!

Εσωτερικές Δράσεις

Δημιουργούμε Προσωρινά Εθνικά Συμβούλια (ΠΕΣ) στις χώρες όπου δεν εκλπηρώθηκαν τα κριτήρια για τη διενέργεια έγκυρων εκλογών Εθνικού Συμβουλίου. Η δυνατότητα υποβολής υποψηφιοτήτων για τα ΠΕΣ σε Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Τουρκία και Τσεχία είναι ακόμα δυνατή, όμως πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν στο volunteer@diem25.org.

Καλωσορίζουμε δύο νέες Αυθόρμητες Ομάδες σε χώρες που δεν είχαν ούτε μία: Την Αυθόρμητη Ομάδα Βίλνιους 1, την πρώτη μας ακτιβιστική ομάδα στη Λιθουανία, και την  Αυθόρμητη Ομάδα Τελ Αβίβ 1, την πρώτη που ιδρύεται στο Ισραήλ!

Η Συντονιστική Επιτροπή διοργανώνει μηνιαίες τηλεδιασκέψεις συντονισμού με μέλη από όλες τις γωνιές της Ευρώπης! Κατά τη διάρκεια αυτών των κλήσεων επικεντρωνόμαστε στις δύο μεγάλες πανευρωπαϊκές πρωτοβουλίες της ΣΕ, δηλαδή τον Επιταχυντή Εκστρατείας και τις  Λαϊκές Συνελεύσεις.

Εδώ είναι το πρόγραμμα για τις τηλεδιασκέψεις και ελπίζουμε σύντομα να σε δούμε σε μία από αυτές (σημείωσε τις ημέρες, καθώς αυτές οι κλήσεις θα επαναλαμβάνονται την πρώτη και τη δεύτερη Τετάρτη κάθε μήνα, χρησιμοποιώντας τον ίδιο σύνδεσμο):

Κάνε εγγραφή για την κλήση μέσω του ημερολογίου μας!

Ο τρέχων μήνας στο DiEM25: Απρίλιος!

Οι “Λαϊκές Συνελεύσεις” παρέχουν στα μέλη της βάσης μας τα εργαλεία για να διαβουλευτούν τα ζητήματα που αφορούν τις κοινότητές τους. Γίνε διοργανωτής ή διοργανώτρια Συνελεύσεων σήμερα και παίξε τον δικό σου ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών προγραμμάτων μας σε εθνικό επίπεδο!

Κατέβασε τα ερωτηματολόγια και το Πακέτο της «Λαϊκής Συνέλευσης» από τη σχετική σελίδα για να φιλοξενήσεις τη δική σου Συνέλευση και παρακολούθησε την ανοιχτή τηλεδιάσκεψη που γίνεται κάθε δύο εβδομάδες εάν έχεις οποιεσδήποτε ερωτήσεις!

Η εκστρατεία για τη Νέα Πράσινη Συμφωνία για την Ευρώπη αναδιαρθρώνεται και επιταχύνεται εκ νέου. Με νέα στρατηγική, δράσεις και στόχους οδεύουμε προς μια δίκαιη και βιώσιμη Ευρώπη! Θέλουμε να εμπλακείς, οπότε επικοινώνησε μαζί μας στο gnde@diem25.org!

Το DiEM Voice ξαναρχίζει! Σε δύο εβδομάδες, η ιστοσελίδα μας καθώς και η διαδικτυακή έκθεση “Υψώστε τη Φωνή Σας για τον Ασάνζ” θα είναι στον αέρα! Επίσης, διοργανώνουμε μια Λαϊκή Συνέλευση στην Πορτογαλία για τον τομέα των τεχνών και πολιτισμού στη μετά-COVID19 εποχή, στις 15 Απριλίου στις 20:00 ώρα Ελλάδας (Κάνε εγγραφή εδώ).

Εάν επιθυμείς να στείλεις ένα θέμα για να συμπεριληφθεί στο επόμενο ενημερωτικό δελτίο ή θέλεις να βοηθήσεις στη σύνταξή του, επικοινώνησε μαζί μας στο comms@diem25.org. 

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Η ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη που ακύρωσε η γερμανική αστυνομία

Την περασμένη Παρασκευή στο Βερολίνο κατέρρευσε ακόμα και η επίφαση της ελευθερίας του λόγου στην Ευρώπη, με την εισβολή της γερμανικής ...

Διαβάστε περισσότερα

Ψήφισμα: Να ανασταλεί η συμμετοχή του Ισραήλ στις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις

Απαιτούμε κατεπειγόντως την άμεση αναστολή της συμμετοχής του Ισραήλ από όλες τις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ο… γιέσμαν Μητσοτάκης εμπλέκει τη χώρα μας στις νατοϊκές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έδωσε τηλεφωνική εντολή στον Έλληνα πρωθυπουργό κι εκείνος αναφώνησε, YES SIR!

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί βγαίνουν στους δρόμους χιλιάδες ανθρώποι στη Γερμανία;

Γιατί γίνονται ξαφνικά τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις εν μέση του τσουχτερού γερμανικού χειμώνα;

Διαβάστε περισσότερα