Rosita Allinckx en Laurent de Sutter trekken de Belgische kandidatenlijsten van ‘Be Europese Lente’ voor de Europese parlementsverkiezingen

Acht vrouwen en acht mannen zullen Be Europese Lente vertegenwoordigen als kandidaten voor de Europese verkiezingen in mei 2019. De grassroots burgerlijst werd opgesteld door DiEM25 België, in samenwerking met het Franse Génération.s Brussels Committee en het Portugese LIVRE. Be Europese Lente zal aan alle burgers in België een gemeenschappelijke, groene en progressieve agenda voorstellen, de Groene New Deal voor Europa, die het pad uitzet naar een echt democratische Europese Unie.
Rosita Allinckx en Laurent de Sutter werden verkozen als lijsttrekkers van respectievelijk de Nederlandstalige en de Franstalige kandidatenlijst.
Rosita Allinckx stelt dat haar doel is om “transparantie en ons visionaire economische plan naar het hart van Europa te brengen”. “Ik ben geen politica,” lichtte ze toe, benadrukkend dat ze een onafhankelijk kunstenaar is die zich aansloot bij de pan-Europese verkiezingsbelofte van DiEM25 om “de politiek in Europa en daarbuiten transparant te maken, zodat mensen niet meer hoeven te vluchten voor het alledaagse onrecht”.
“Meer dan een nieuw stel politieke voorstellen voor een Europese New Deal geloof ik dat DiEM25 en de Europese Lente staan voor een nieuwe stijl van politiek – een nieuwe manier om zich politiek te gedragen, politiek te spreken en politiek te kijken. Het ene gaat niet zonder het andere”, zei Laurent de Sutter.
Be Europese Lente is deel van Europa’s eerste transnationale kieslijst – European Spring of Europese Lente – een breed, democratisch, Europees verbond rond één gemeenschappelijk manifest (de Groene New Deal voor Europa). Het transnationale verbond omvat politieke bewegingen, intellectuelen en grassroots activisten van over heel Europa, waaronder de Franse beweging Génération-s, het Duitse Demokratie in Europa, het Deense Alternativet, het Oostenrijkse Wandel, het Spaanse Actúa, het Portugese LIVRE, de Poolse Razem partij, het Griekse MeRA25, en vele andere.
Noteren:

De kandidaten zijn beschikbaar voor interviews.
Nederlandstalige lijst:

 1. Rosita Allinckx
 2. Adrian Vlaicu
 3. Laura Peek
 4. Joren de Wachter
 5. Nicolas Neirinckx
 6. Rik Wellens
 7. Marita de Neubourg
 8. Francine Mestrum

Franstalige lijst:

 1. Laurent de Sutter
 2. Marine Betrancourt
 3. Michèle Heyvaert
 4. Davide Castro
 5. Marianne Oppitz
 6. Nigel Munisamy
 7. Julian (Julek) Jurowicz
 8. Andréa Kalubi

###
Media contacten
DiEM25 Belgium – (Belgische persvoorlichter)
Davide Castro | +32 488 03 41 87 | info@be.diem25.org
Génération.s Brussels Committee – (Franse persvoorlichter)
Oriana Henry | + +32 485 17 35 25 | oriana.henry@live.fr
LIVRE – (Portugese persvoorlichter)
Jorge Pinto | +32 483 05 09 23 | ejc.pinto@gmail.com
DiEM25 Communicatie Europa
Luis Martín | +34 670 48 48 51 | luis.martin@diem25.org

Wil je informatie over DiEM25 activiteiten ontvangen? Registreer hier

Griekenland en EU hebben meer dan 27.000 mensen laten sterven in Egeïsche Zee

Onderzoek toont een onthutsend aantal gevallen aan waarin de Griekse kustwacht en FRONTEX gestrande migranten hebben opgedragen zelf hun weg ...

Lees meer

Reactie op de beslissing van de Britse regering om Julian Assange’s uitlevering aan de Verenigde Staten goed te keuren

Het is zowel een schending van Julians mensenrecht als een aanslag op de persvrijheid, de vrijheid van meningsuiting en, uiteindelijk, de ...

Lees meer

Stop de oorlog in Oekraïne!

Stop Putin’s invasie. Stop NATO uitbreiding. Vrede via burger diplomatie!

Lees meer

“Free Assange!” De protesten vinden elke maandag in Brussel plaats

Op maandag 4 januari werd voor de 92ste maal geprotesteerd in België ter ondersteuning van Julian Assange!

Lees meer