Meet the women and men chosen to guide our movement in the months ahead!

Τα αποτελέσματα: Ιδού τα μέλη που διαλέξαμε να ηγούνται του κινήματός μας

Μέλη του DiEM25 από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο ψήφισαν, και μια νέα Συντονιστική Επιτροπή εξελέγη.
 

Γιάνης Βαρουφάκης, επανεκλεγείς (88.36%)


 
Gianna Merki (56.55%)


 
Paola Pietrandrea and Marianne Dufour (substitute) (54.53%)


 
Srećko Horvat, επανεκλεγείς (53.8%)


 
Orla De Díez (40.32%)


 
Lorenzo Marsili, επανεκλεγείς (38.63%)


 
Τα νέα μέλη που βλέπετε παραπάνω θα πλαισιώσουν τους Renata Ávila, Rosemary Bechler, Noam Chomsky, Brian Eno, Elif Shafak and Agnieszka Wiśniewska στη 12-μελή μας ΣΕ.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους παρακάτω υποψήφιους/ες που δεν κατάφεραν να εκλεγούν. Ελπίζουμε να συνεχίσουν να εργάζονται με το ίδιο πάθος για την επιτυχία του κινήματος. Το DiEM25 μας χρειάζεται όλους/ες!
Επιλαχόντες/επιλαχούσες: Ivana Nenadovic (35%), Thomas Seibert (23%), Alexander Nitschke (19%), Signe Tørå Karsrud (19%), Aral Balkan (18%), Michael Fromm (16%), Tony Robinson (15%), Kevin Skelton (14%), Tony Pratschke (11%).
 

Η δύναμη του κινήματος βάσης

Κάνοντας τη φωνή τους να ακουστεί σε αυτή τη σημαντική εσωτερική δημοκρατική διαδικασία, τα μέλη μας έστειλαν ηχηρό μήνυμα στο κατεστημένο: στο DiEM25 όταν λέμε ότι πιστεύουμε στις διαδικασίες βάσης, το εννοούμε!
Αυτή η πεποίθηση ενσαρκώνεται από τα 15 μέλη μας που ήταν υποψήφια για μια θέση στη ΣΕ, καθώς όλα εκπροσωπούν τον πανευρωπαϊκό χαρακτήρα κινήματος βάσης: γυναίκες και άνδρες με διαφορετικό ο καθένας υπόβαθρο, καταγωγή και από όλο το πολιτικό φάσμα. Στέκονται δίπλα – δίπλα έτοιμοι/ες να παλέψουν για το κίνημα στο οποίο πιστεύουμε. Κανένας άλλος πολιτικός οργανισμός δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει ένα τόσο ανοιχτό και περιεκτικό χαρακτήρα σε διεθνή κλίμακα.
 

Το υπόβαθρο της ψηφοφορίας

Σύμφωνα με τις Οργανωτικές Αρχές του DiEM25, 6 από τις 12 θέσεις της Συντονιστικής Επιτροπής θα ανανεώνονταν φέτος το καλοκαίρι. Οι υποψήφιοι/ες μπορούσαν να στείλουν την υποψηφιότητά τους από τις 25 Ιουνίου ως τις 25 Ιουλίου, και η διάρκεια της ψηφοφορίας ήταν από την 1η Αυγούστου μέχρι χτες τα μεσάνυχτα.
Υποψηφιότητα μπορούσαν να θέσουν όλα τα μέλη που πληρούσαν τα βασικά κριτήρια, μεταξύ των οποίων πόσο καιρό ανήκαν στο κίνημά μας και πόσο χρόνο ήταν διατεθειμένοι/ες να ξοδέψουν για την εκπλήρωση των καθηκόντων της ΣΕ.
Παρομοίως, για να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η γνησιότητα της δημοκρατικής διαδικασίας, η ψηφοφορία ήταν ανοιχτή σε μέλη που είχαν ενταχθεί πριν την ανακοίνωση των εκλογών. Επιπρόσθετα, οι λογαριασμοί αυτών που μπορούσαν να ψηφίσουν έπρεπε να είναι ενεργοί και επαληθευμένοι.
Όπως συμβαίνει με όλες τις εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες του DiEM25, όλες οι ψήφοι από κάθε χώρα είχαν την ίδια αξία και μετατρέπονταν σε ανώνυμες αφού κατατίθονταν. Ακόμα, τα μέλη μας ψήφισαν με βάση τη διαφυλετική ισορροπία που διέπει τις Οργανωτικές μας Αρχές.
Επιπλέον, και παρόλο που σε αυτή τη φάση δεν ήταν υποχρεωμένοι από τις ΟΑ, οι συνιδρυτές μας Γιάνης Βαρουφάκης και Σρέτσκο Χόρβατ, αποφάσισαν να θέσουν τις θέσεις τους σε ψηφοφορία για να υπογραμμίσουν το δημοκρατικό πνεύμα του DiEM25.
Οι επόμενες εκλογές για τη Συντονιστική Επιτροπή θα λάβουν χώρα το καλοκαίρι του 2018.
 

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Ο ιμπεριαλισμός δίχασε το νησί, οι εργαζόμενοι θα το ενώσουν!

Τα θεμέλια της διαίρεσης της Κύπρου τέθηκαν από τις ελληνοκυπριακές και τουρκοκυπριακές άρχουσες τάξεις και το μόνο που είχε να κάνει ο ...

Διαβάστε περισσότερα

Επανένωση ενάντια στη Διχοτόμηση: Το DiEM25 και σύμμαχοι αντιμετωπίζουν το Κυπριακό στη Λευκωσία

Στις 9 Ιουλίου στη Λευκωσία, το DiEM25 στην Κύπρο συνδιοργάνωσε εκδήλωση σχετικά με το Κυπριακό Πρόβλημα: 1974: Φωνές αντίστασης ενάντια στο ...

Διαβάστε περισσότερα

Εκλογές στη Γαλλία: Απετράπη η ακροδεξιά απειλή στον δεύτερο γύρο

Η Γαλλία μπορεί να αναπνεύσει με ανακούφιση καθώς η ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωση ηττήθηκε στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών

Διαβάστε περισσότερα

Επικίνδυνη για την Ευρώπη η Κάγια Κάλλας

Καταδικάζουμε την ανάθεση της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής στην επικίνδυνη Κάγια Κάλλας και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη δεύτερη ...

Διαβάστε περισσότερα