Το DiEM25 προετοιμάζεται να κατέλθει στις εκλογές

DiEM25-GR
Τε 11, 2017, Άρθρα
Διέδωσε

Έχουμε τα αποτελέσματα της εκλογικής μας διαδικασίας: Με ποσοστό συμμετοχής 72,98%, τα μέλη μας ψήφισαν ένα εντυπωσιακό “ΝΑΙ!” για το αν το DiEM25 θα πρέπει να κατεβαίνει στις εκλογικές αναμετρήσεις. Αυτή η ψήφος είναι το αποτέλεσμα τεράστιας προσπάθειας σύνθεσης απόψεων μετά από μήνες ενός έντονου εσωτερικού διαλόγου, εκατοντάδες προτάσεις και τροποποιήσεις από μέλη μας σε όλο τον κόσμο, δύο Facebook Live συζητήσεις, ερωταπαντήσεις στο φόρουμ και μια πλειάδα σχετικής αρθρογραφίας.

 

Κυρίως αυτό δεν σημαίνει πως το κίνημά μας θα μετατραπεί σε ένα πολιτικό κόμμα αλλά ότι θα έχουμε την επιλογή να είμαστε και τα δύο! Η σημερινή απόφαση είναι μια ώθηση από τα μέλη μας να σχηματίσουμε ένα “εκλογικό βραχίονα” με τον οποίο θα μπορούμε να κατεβούμε σε μελλοντικές εκλογικές αναμετρήσεις. Τα μέλη του DiEM25 δεν χρειάζεται απαραίτητα να συμμετέχουν στις όποιες εκλογικές μας διεργασίες αν δεν το επιθυμούν, αλλά κάθε μέλος του κινήματος θα συνεχίσει να παίρνει μέρος στον σχηματισμό των πολιτικών προτάσεων του DiEM25 σε όλη την Ευρώπη!

 

Επομένως, ποιο είναι το επόμενο βήμα μας; Καθώς το Κατεστημένο συλλαμβάνει πολιτικούς στην Καταλονία και καλλιτέχνες στη Σερβία και κάνει τα στραβά μάτια στην φοροδιαφυγή των πλουσίων, εμείς συνεχίζουμε να οικοδομούμε συμμαχίες με προοδευτικούς πολιτικούς παράγοντες σε όλα τα επίπεδα – εθνικά, δημοτικά και περιφερειακά – για να φέρουμε την Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη στις κάλπες. Συμμαχίες όπως με το Razem στην Πολωνία, το Τhe Alternative στη Δανία, την εκλογή δύο μελών μας στο Τσεχικό κοινοβούλιο και προοδευτικούς πολιτικούς στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Κροατία και αλλού.

 

Τώρα, ενδυναμωμένοι απο την ιστορική σημερινή απόφαση των μελών μας, είμαστε έτοιμοι να σχηματίσουμε δυνητικά πολιτικά κόμματα σε κομβικές μάχες όπου οι συμμαχίες μπορεί να μην είναι εφικτές ή και επιθυμητές.

 

Όπως πάντα, τα μέλη μας είναι αυτά που θα αποφασίσουν. Ευχαριστούμε όσους ψήφισαν. Αυτοί οι δύσκολοι καιροί έγιναν λίγο πιο ελπιδοφόροι – ελάτε μαζί μας να πάρουμε πίσω την Ευρώπη!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του DIEM25; Γράψου εδώ.

DiEM25 Newsletter

Upcoming Events

Μαΐ
21
Δε
2018
20:00 Archipel Francophone – rencontre... @ Online
Archipel Francophone – rencontre... @ Online
Μαΐ 21 @ 20:00
Archipel Francophone – rencontre online des membres français isolés @ Online
Archipel Francophone – rencontre vidéo sur internet des membres français isolés lundi 21 mai @ 20:00 Thème et débat : Printemps Européen – DiEM25 et ses partenaires en France S’inscrire à info@fr.diem25.org
Μαΐ
24
Πε
2018
18:30 Des villes rebelles: pour la déf... @ La Mairie du 1er arrondissement
Des villes rebelles: pour la déf... @ La Mairie du 1er arrondissement
Μαΐ 24 @ 18:30 – 21:30
Des villes rebelles Pour la défense des biens communs et la promotion de l’écologie sociale ? Rencontre organisée par : DiEM25 Lyon1DSC et VILLE DE LYON 1RE Des villes “rebelles”, comme Barcelone, “la ville en 

Read more
Μαΐ
31
Πε
2018
17:00 Official Opening – ‘Act for Demo... @ Stadsschouwburg - Rabozaal
Official Opening – ‘Act for Demo... @ Stadsschouwburg - Rabozaal
Μαΐ 31 @ 17:00
Official Opening – ‘Act for Democracy!’ Thursday 31 May Stadsschouwburg – Rabozaal Dear guest, We warmly invite you to join us for the official opening of the second edition of the Forum on European Culture: 

Read more