Πώς να ψηφίσεις στις εκλογές του DiEM25

Σ’ ευχαριστούμε που ενδιαφέρεσαι για την εσωτερική μας δημοκρατία! Θα θέλαμε να συμμετάσχουν στις εσωτερικές μας εκλογές όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη του DiEM25, προκειμένου να διασφαλίσουμε την εκπροσώπηση μιας ευρείας ποικιλίας γεωγραφιών και διαφορετικών κοινωνικών τμημάτων. Ακολουθεί ένας αναλυτικός οδηγός για την ψηφοφορία:

Βίντεο στα αγγλικά; το ελληνικό κείμενο βρίσκεται πιο κάτω

Προαπαιτούμενα: Αυτός ο οδηγός προϋποθέτει ότι είσαι μέλος του DiEM25 και ότι έχεις επαληθεύσει την ταυτότητά σου κάποια στιγμή. Αν δεν έχεις επαληθεύσει την ταυτότητά σου σε μας ακόμα, θα δεις μια ειδοποίηση που σου ζητά να το κάνεις. Ο πιο γρήγορος τρόπος επαλήθευσης είναι να μας επιτρέψεις να στείλουμε έναν κωδικό (έναν 6ψήφιο αριθμό) στο κινητό σου τηλέφωνο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση επαλήθευση. Εναλλακτικά, μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία του διαβατηρίου ή της ταυτότητάς σου, η οποία στη συνέχεια πρέπει να ελεγχθεί από το προσωπικό μας και θα λάβεις επιβεβαίωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την επαλήθευσή σου μετά από μια μέρα περίπου. Και στις δύο περιπτώσεις, αν χρειάζεσαι επαλήθευση, πήγαινε στη διεύθυνση https://internal.diem25.org/el/verifications/new για να ξεκινήσεις τη διαδικασία και ακολούθησε τις οδηγίες εκεί. Ίσως χρειαστεί να συνδεθείς πρώτα.

Για να ψηφίσεις:

  1. Η εσωτερικές εκλογές θα είναι από 24 Αυγουστου μέχρι 14 Σεπτεμβρίου. Αυτές τις μέρες, πήγαινε στη διεύθυνση https://internal.diem25.org/el/elections/241/voting (καλύτερα από τον υπολογιστή ή το τάμπλετ σου, όχι από το τηλέφωνο). Ίσως χρειαστεί να συνδεθείς πρώτα.
  2. Θα δεις τώρα μια λίστα των υποψηφίων. Ελέγξέ την και διάλεξε 1-6 άτομα που θέλεις να υποστηρίξεις. Υπάρχει Μετάφραση Google για κείμενα σε άλλες γλώσσες.
  3. Για κάθε άτομο που θέλεις να υποστηρίξεις, κάνε κλικ στο μικρό λευκό πλαίσιο “Ψήφισε” στο κάτω αριστερό μέρος του χώρου τους. (Αν χρησιμοποιείς το DiEM25 σε άλλη γλώσσα, θα έχει μετάφραση της λέξης “Ψήφισε”.)
  4. Όταν είσαι ικανοποιημένος με την επιλογή σου, μετακινήσου προς τα κάτω και κάνε κλικ στο μπλε κουμπί “Ψήφισε” στο κάτω αριστερά μέρος της σελίδας. (Αν χρησιμοποιείς το DiEM25 σε άλλη γλώσσα, το κουμπί μπορεί να λέει “Cast your vote” ή “Stimm ab” ή οτιδήποτε άλλο.) Η ψήφος σου ανωνυμοποιείται μόλις τη ρίξεις (σαν να ρίχνεις φάκελο στην κάλπη) κι έτσι δεν μπορείς να την πάρεις πίσω και να την αλλάξεις αργότερα. Επίσης, αν διάλεξες λιγότερα από 6 άτομα, δεν μπορείς να προσθέσεις άλλα άτομα αργότερα.
  5. Τελείωσες! Θα πρέπει να δεις ένα μήνυμα επιβεβαίωσης και το σύστημα σε γυρίζει στη σελίδα του πίνακα ελέγχου, ώστε να μπορείς να συνεχίσεις την περιήγηση. Συνιστώ ανεπιφύλακτα να κάνεις κλικ σε κάθε στοιχείο του μενού τουλάχιστον μία φορά, για να δεις μια επισκόπηση των δυνατοτήτων που έχεις στο DiEM25.