Απαιτούμε την παραίτηση του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell λόγω των ρατσιστικών σχολίων του για μη Ευρωπαϊκές χώρες

Στις 13 Οκτωβρίου ο Josep Borrell – ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας – εκφώνησε ομιλία στα εγκαίνια του πιλοτικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Διπλωματικής Ακαδημίας. Τα σχόλιά του προδίδουν ότι ακόμη και τα υψηλότερα κλιμάκια της ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας διακατέχονται από μια κατάφορα ρατσιστική και αποικιοκρατική νοοτροπία. 

“Η Ευρώπη είναι ένας κήπος. Έχουμε φτιάξει έναν κήπο. Όλα λειτουργούν ρολόι,” σημείωσε ο Borrell.

“Ο υπόλοιπος κόσμος είναι ως επί το πλείστον μια ζούγκλα κι αυτή η ζούγκλα θα μπορούσε να εισβάλει στον κήπο.”

“Οι κηπουροί πρέπει να τον φροντίσουν, αλλά δεν θα προστατέψουν τον κήπο χτίζοντας τείχη. Ένας μικρός, όμορφος κήπος περιτριγυρισμένος από ψηλά τείχη για να μην εισχωρήσει η ζούγκλα δεν αποτελεί λύση. Διότι η ζούγκλα έχει την τάση να αναπτύσσεται ραγδαία και τα τείχη δεν θα είναι ποτέ αρκετά υψηλά για να προστατέψουν τον κήπο.”

Αυτή η δήθεν αναλογία είναι απαράδεκτη, ανεξάρτητα από το πλαίσιο στο οποίο ελέχθη. Το γεγονός ότι εκστομίστηκε από τον επικεφαλής εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ σε δημόσια εκδήλωση, ενώπιον της επόμενης γενιάς διπλωματών της ΕΕ, είναι αν μη τι άλλο σοκαριστικό και τραγελαφικό. 

Αποκαλώντας το μεγαλύτερο μέρος της υφηλίου “ζούγκλα”, ο Borrell απαξίωσε δισεκατομμύρια ανθρώπους σε περιοχές του κόσμου που είναι λιγότερο ανεπτυγμένες ακριβώς εξαιτίας της ευρωπαϊκής αποικιοκρατικής κληρονομιάς και μάλιστα κατέδειξε ότι αντί να θέλει να αποκαταστήσει αυτή την κολοσσιαία αδικία, προτεραιότητά του είναι να τη διαιωνίσει.

Η συμπεριφορά του Borrell, με απλά λόγια, δεν αρμόζει στο αξίωμα που κατέχει. Απαιτούμε την άμεση παραίτησή του.

Στον ιστότοπό μας έχουμε αναρτήσει ένα ψήφισμα με το οποίο ζητούμε την παραίτηση του Borrell. Καλούμε τους πολίτες της Ευρώπης και όχι μόνο να το συνυπογράψουν.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Ο… γιέσμαν Μητσοτάκης εμπλέκει τη χώρα μας στις νατοϊκές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έδωσε τηλεφωνική εντολή στον Έλληνα πρωθυπουργό κι εκείνος αναφώνησε, YES SIR!

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί βγαίνουν στους δρόμους χιλιάδες ανθρώποι στη Γερμανία;

Γιατί γίνονται ξαφνικά τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις εν μέση του τσουχτερού γερμανικού χειμώνα;

Διαβάστε περισσότερα

Ο διακόπτης μεταξύ έντασης και ύφεσης γυρίζει πάντα από τον Ερντογάν

Ο διακόπτης μεταξύ ύφεσης και έντασης στα ελληνοτουρκικά γυρνάει πάντα με αποκλειστική πρωτοβουλία της Τουρκίας και του Ερντογάν

Διαβάστε περισσότερα

Ψήφισμα: Απαιτούμε την παραίτηση της Ursula von der Leyen

Αντιδρώντας στην πρόσφατη κρίση στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen παραβίασε το νομικό ...

Διαβάστε περισσότερα