Φώναξε με το DiEM25: Don’t paint it Green!

To DiEM25 ενάντια στον χαρακτηρισμό της πυρηνικής ενέργειας και του φυσικού αερίου ως πράσινων πηγών ενέργειας.

Μέσω μιας Καθολικής Ψηφοφορίας Μελών, το DiEM25 έλαβε τη θέση ότι η πυρηνική ενέργεια δεν είναι “πράσινη”. Τώρα, ήρθε η ώρα για μια εκστρατεία ενάντια στο “πράσινο ξέπλυμα” του φυσικού αερίου και της πυρηνικής ενέργειας!

Ενώ ο κόσμος κοιτά τον πόλεμο κατάματα, η ΕΕ εισάγει κρυφά μια ταξινομία που χαρακτηρίζει την πυρηνική ενέργεια και το φυσικό αέριο ως “βιώσιμα”. Εμείς θα αντισταθούμε σε αυτό. Η πυρηνική ενέργεια είναι το πρώτο βήμα στον δρόμο για την κατασκευή καταστροφικών πυρηνικών όπλων. Και το φυσικό αέριο είναι ένα επιβλαβές ορυκτό καύσιμο.

Σε ενοχλεί που η χώρα σου εξαρτάται από το ρωσικό φυσικό αέριο; Θα πρέπει να σε ενοχλεί που εξαρτάται από οποιοδήποτε φυσικό αέριο. Τη στιγμή που μιλάμε, εταιρείες ασκούν πιέσεις στην ΕΕ, απαιτώντας περισσότερα χρήματα και περισσότερες υποδομές για αυτές τις πηγές ενέργειας. Χρειαζόμαστε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όχι αυτά τα πράγματα που θέλουν να τα βαφτίσουν πράσινα. 

Η πυρηνική ενέργεια είναι αναξιόπιστη, ακριβή, επικίνδυνη και χρονοβόρα στην εγκατάστασή της. Και το φυσικό αέριο είναι πεπερασμένο, καταστροφικό και συμβάλλει στο πρόβλημα που η Επιτροπή ισχυρίζεται ότι θέλει να λύσει. Ας είμαστε ξεκάθαροι: δεν μπορούν ούτε να υπηρετήσουν την πράσινη μετάβαση, ούτε να αποτελέσουν τελικές λύσεις για την κρίση που διανύουμε.

Οι ειδικοί και οι άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη που αντιτίθενται σε αυτή την καταστροφική ταξινομία εξαρτώνται από τους πολιτικούς για να τη σταματήσουν3.

Όμως, ΕΣΥ δεν είσαι ανίσχυρος/η. Ακολούθησε, λοιπόν, τα πολύ απλά βήματα που περιγράφονται στην ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ μας και δήλωσε ξεκάθαρα, στέλνοντας email στον βουλευτή ή τη βουλεύτριά σου, υπογράφοντας ένα ψήφισμα και στέλνοντας tweet στην Ursula von der Leyen, ότι δεν το θέλεις αυτό.

Δεν είναι μόνο αυτό, όμως: Θα θέλαμε να μας συνοδέψεις στους δρόμους σε όλη την Ευρώπη ή/και στα ψηφιακά μέσα για να μας βοηθήσεις να διαδώσουμε το μήνυμα και να τους εμποδίσουμε να τα βάψουν πράσινα! Σε θέλουμε μαζί μας, ο πλανήτης βασίζεται σε όλους μας. Γι’ αυτό, γίνε μέλος του DiEM25, για να οργανωθούμε!

Ο χρόνος τρέχει. Σε παρακαλούμε, βοήθησέ μας να επεκτείνουμε αυτή την εκστρατεία, συμμετέχοντας στις δράσεις μας και κάνοντας, αν μπορείς, μια δωρεά.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Ψήφισμα: Να ανασταλεί η συμμετοχή του Ισραήλ στις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις

Απαιτούμε κατεπειγόντως την άμεση αναστολή της συμμετοχής του Ισραήλ από όλες τις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ο… γιέσμαν Μητσοτάκης εμπλέκει τη χώρα μας στις νατοϊκές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έδωσε τηλεφωνική εντολή στον Έλληνα πρωθυπουργό κι εκείνος αναφώνησε, YES SIR!

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί βγαίνουν στους δρόμους χιλιάδες ανθρώποι στη Γερμανία;

Γιατί γίνονται ξαφνικά τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις εν μέση του τσουχτερού γερμανικού χειμώνα;

Διαβάστε περισσότερα

Ο διακόπτης μεταξύ έντασης και ύφεσης γυρίζει πάντα από τον Ερντογάν

Ο διακόπτης μεταξύ ύφεσης και έντασης στα ελληνοτουρκικά γυρνάει πάντα με αποκλειστική πρωτοβουλία της Τουρκίας και του Ερντογάν

Διαβάστε περισσότερα