Lansarea Manifestului: Un nou început, un nou DiEM25

Mișcarea noastră a trasat un nou plan, mai radical, mai ostil mai eficient

Mișcarea DiEM25, încă de la fondare din luna februarie 2016, a unit toate forțele progresiste care recunoșteau un fapt evident: Europa trebuie să fie democratizată, altfel se va dezintegra.

Între timp aceasta s-a dezintegrat. A avut loc BrExit. Au apărut diviziuni care s-au adâncit, între nord și sud, între est și vest. Garzile noastre de frontieră sunt complice la moartea oamenilor care traversează Mediterana, planeta continuă să se încălzească, iar fascismul continuă să crească. Războiul a izbucnit. În acest timp Europa a pendulat între incapacitatea de a răspunde acestor dezastre și capacitatea de a le provoca.

De ce s-a întâmplat acest lucru și cum schimbăm această tendință ?

Acestea sunt întrebările la care mișcarea noastră și-a propus să răspundă atunci când a redactat noul document. Așadar după multe discuții și un vot din partea tuturor membrilor, DiEMeri au răspuns: Europa va fi democratizată odată ce oligarhia este înlăturată!

 

CITEȘTE NOUL NOSTRU MANIFEST

 

Ei dețin apartamentele în care trăim, băncile care ne păstrează economiile, vaccinurile care ne salvează viețile, aplicațiile de care avem nevoie pentru a munci, datele pe care acestea le colecteaza despre noi, petrolul, gazele care ne încălzesc planeta – și mult mai important, ei dețin politicienii care trebuiau să ne apere împotriva lor.

Pentru a democratiza Europa trebuie să luăm înapoi puterea de la oligarhi. Pentru asta avem nevoie de un nou DiEM25 revigorat, la care toți să participăm, un Diem25 mai radical, mai ostil, mai eficient ca niciodată.

 

Timpul nostru a sosit.
Împreună pentru schimbare.

 

ALĂTURĂ-TE

DONEAZĂ

Do you want to be informed of DiEM25's actions? Sign up here