Εγκαινιάζουμε το νέο μανιφέστο: Ξημερώνει μια νέα μέρα, με ένα νέο DiEM25

Το κίνημά μας χάραξε νέα πορεία. Πιο ριζοσπαστική, πιο συγκρουσιακή, πιο αποτελεσματική

Η ίδρυση του DiEM25 τον Φεβρουάριο του 2016 έγινε πόλος έλξης για προοδευτικούς ανθρώπους που έκαναν την εξής απλή διαπίστωση: Η Ευρώπη θα εκδημοκρατιστεί, ή θα διαλυθεί.

Έκτοτε, πράγματι διαλύεται. Πρώτα συνέβη το Brexit. Διαιρέσεις γεννήθηκαν και βάθυναν – μεταξύ βορρά και νότου, μεταξύ ανατολής και δύσης. Η συνοριοφυλακή μας δολοφονεί ανθρώπους κατά μήκος της Μεσογείου, ο πλανήτης συνεχίζει να θερμαίνεται και ο φασισμός δεν σταματά να θεριεύει. Ξέσπασε πόλεμος. Ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, η Ευρώπη ακροβατούσε ανάμεσα στην ανικανότητα να αντιδράσει και στην ενεργή πρόκληση αυτών των καταστροφών. 

Γιατί συνέβη αυτό και πώς μπορούμε να ανακτήσουμε τον έλεγχο;

Σε αυτά τα ερωτήματα θέλησε να απαντήσει το κίνημά μας επικαιροποιώντας το ιδρυτικό μας κείμενο. Έτσι, μετά από πολλές συζητήσεις και μια καθολική ψηφοφορία μελών, οι DiEMίτες και οι DiEMίτισσες κατέληξαν στην απάντηση: Η Ευρώπη θα εκδημοκρατιστεί, μόλις ανατραπεί η ολιγαρχία!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ

Τους ανήκουν τα διαμερίσματα στα οποία ζούμε, οι τράπεζες που κρατούν τα χρήματά μας, τα εμβόλια που σώζουν τις ζωές μας, οι εφαρμογές που χρειαζόμαστε για να δουλέψουμε, τα δεδομένα μας που συλλέγουν αυτές οι εφαρμογές, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που θερμαίνουν τον πλανήτη μας – και, το σημαντικότερο, τους ανήκουν οι πολιτικοί που υποτίθεται ότι μας προστατεύουν από αυτούς.

Για να εκδημοκρατίσουμε την Ευρώπη, πρέπει να ανακτήσουμε την εξουσία από τους ολιγάρχες. Για αυτό χρειαζόμαστε ένα νέο, αναζωογονημένο DiEM25 – πιο ριζοσπαστικό, πιο συγκρουσιακό και πιο αποτελεσματικό από ποτέ. 

Η μέρα μας ανήκει. Ας την αδράξουμε, όλοι και όλες μαζί. 

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ
ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Βαρουφάκης στον Πρέσβη της Κούβας: Το ΜέΡΑ25-DiEM25 εναντιώνεται πλήρως στην συνεχιζόμενη ασφυξία του κουβανικού λαού από τις ΗΠΑ

Τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 επισκέφθηκε σήμερα στη Βουλή ο νέος Πρέσβης της Κούβας κύριος Aramís Fuente Hernández

Διαβάστε περισσότερα

Κλιμάκιο ΜέΡΑ25-DiEM25-mέta στη Κύπρο!

Με μεγάλη ικανοποίηση και ενθουσιασμό, ανακοινώνουμε διήμερο (23-24/11/2022) εκδηλώσεων-δράσεων-συναντήσεων στην Κύπρο

Διαβάστε περισσότερα

Το DiEM25 έχει σχέδιο για την ειρήνη στην Ουκρανία

Η πρόταση πέντε σημείων μας που στοχεύει στην ειρηνική διευθέτηση του πολέμου εγκρίθηκε από τα μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Απαιτούμε την παραίτηση του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell λόγω των ρατσιστικών σχολίων του για μη Ευρωπαϊκές χώρες

Τα σχόλιά του προδίδουν ότι ακόμη και τα υψηλότερα κλιμάκια της ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας διακατέχονται από μια κατάφορα ρατσιστική και ...

Διαβάστε περισσότερα