Εγκαινιάζουμε το νέο μανιφέστο: Ξημερώνει μια νέα μέρα, με ένα νέο DiEM25

Το κίνημά μας χάραξε νέα πορεία. Πιο ριζοσπαστική, πιο συγκρουσιακή, πιο αποτελεσματική

Η ίδρυση του DiEM25 τον Φεβρουάριο του 2016 έγινε πόλος έλξης για προοδευτικούς ανθρώπους που έκαναν την εξής απλή διαπίστωση: Η Ευρώπη θα εκδημοκρατιστεί, ή θα διαλυθεί.

Έκτοτε, πράγματι διαλύεται. Πρώτα συνέβη το Brexit. Διαιρέσεις γεννήθηκαν και βάθυναν – μεταξύ βορρά και νότου, μεταξύ ανατολής και δύσης. Η συνοριοφυλακή μας δολοφονεί ανθρώπους κατά μήκος της Μεσογείου, ο πλανήτης συνεχίζει να θερμαίνεται και ο φασισμός δεν σταματά να θεριεύει. Ξέσπασε πόλεμος. Ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, η Ευρώπη ακροβατούσε ανάμεσα στην ανικανότητα να αντιδράσει και στην ενεργή πρόκληση αυτών των καταστροφών. 

Γιατί συνέβη αυτό και πώς μπορούμε να ανακτήσουμε τον έλεγχο;

Σε αυτά τα ερωτήματα θέλησε να απαντήσει το κίνημά μας επικαιροποιώντας το ιδρυτικό μας κείμενο. Έτσι, μετά από πολλές συζητήσεις και μια καθολική ψηφοφορία μελών, οι DiEMίτες και οι DiEMίτισσες κατέληξαν στην απάντηση: Η Ευρώπη θα εκδημοκρατιστεί, μόλις ανατραπεί η ολιγαρχία!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ

Τους ανήκουν τα διαμερίσματα στα οποία ζούμε, οι τράπεζες που κρατούν τα χρήματά μας, τα εμβόλια που σώζουν τις ζωές μας, οι εφαρμογές που χρειαζόμαστε για να δουλέψουμε, τα δεδομένα μας που συλλέγουν αυτές οι εφαρμογές, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που θερμαίνουν τον πλανήτη μας – και, το σημαντικότερο, τους ανήκουν οι πολιτικοί που υποτίθεται ότι μας προστατεύουν από αυτούς.

Για να εκδημοκρατίσουμε την Ευρώπη, πρέπει να ανακτήσουμε την εξουσία από τους ολιγάρχες. Για αυτό χρειαζόμαστε ένα νέο, αναζωογονημένο DiEM25 – πιο ριζοσπαστικό, πιο συγκρουσιακό και πιο αποτελεσματικό από ποτέ. 

Η μέρα μας ανήκει. Ας την αδράξουμε, όλοι και όλες μαζί. 

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ
ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Ο… γιέσμαν Μητσοτάκης εμπλέκει τη χώρα μας στις νατοϊκές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έδωσε τηλεφωνική εντολή στον Έλληνα πρωθυπουργό κι εκείνος αναφώνησε, YES SIR!

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί βγαίνουν στους δρόμους χιλιάδες ανθρώποι στη Γερμανία;

Γιατί γίνονται ξαφνικά τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις εν μέση του τσουχτερού γερμανικού χειμώνα;

Διαβάστε περισσότερα

Ο διακόπτης μεταξύ έντασης και ύφεσης γυρίζει πάντα από τον Ερντογάν

Ο διακόπτης μεταξύ ύφεσης και έντασης στα ελληνοτουρκικά γυρνάει πάντα με αποκλειστική πρωτοβουλία της Τουρκίας και του Ερντογάν

Διαβάστε περισσότερα

Ψήφισμα: Απαιτούμε την παραίτηση της Ursula von der Leyen

Αντιδρώντας στην πρόσφατη κρίση στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen παραβίασε το νομικό ...

Διαβάστε περισσότερα