H Ευρώπη θα εκδημοκρατιστεί, μόλις ανατραπεί η ολιγαρχία της!

Η Ευρώπη κυβερνάται από ολιγάρχες. Τους ανήκουν τα διαμερίσματα στα οποία ζούμε, οι τράπεζες που κρατούν τα χρήματά μας, τα εμβόλια που σώζουν τις ζωές μας, οι εφαρμογές που χρειαζόμαστε για να δουλέψουμε, τα δεδομένα μας που συλλέγουν αυτές οι εφαρμογές, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που θερμαίνουν τον πλανήτη μας – και, το σημαντικότερο, τους ανήκουν οι πολιτικοί που υποτίθεται ότι θα μας προστάτευαν από αυτούς. Είναι το αποτέλεσμα ενός τρομερού συστήματος, όπου οι πλούσιοι κάνουν ό,τι θέλουν, ενώ οι απλοί άνθρωποι πληρώνουν όταν αυτό που θέλουν οι πλούσιοι δεν αποδίδει.

Προσποιούνται ότι νοιάζονται για τη δημοκρατία, αλλά παρασκηνιακά χρησιμοποιούν όλη τη δύναμη και την επιρροή τους για να διασφαλίσουν ότι εσύ δεν έχεις λόγο στο πώς διαχειρίζονται τα πράγματα. Ο εφιάλτης όλων των ολιγαρχών είναι η πραγματική δημοκρατία.

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να σταματήσει αυτό: μια δημοκρατική επανάσταση!

Μπορούμε να τους νικήσουμε, και δεν θα σταματήσουμε μέχρι το όραμά μας για βαθιά δημοκρατία να εξαπλωθεί στο εταιρικό σύστημα, την οικονομία μας, τα τοπικά συμβούλια, τα κοινοβούλια και όλους τους θεσμούς μας.

Είναι η μέρα μας. Έλα μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα.

πωσ θα το κατορθωσουμε

Δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε συμμαχίες με οποιονδήποτε ενστερνίζεται τη μέθοδο της εποικοδομητικής ανυπακοής μας για την οικοδόμηση πραγματικής δημοκρατίας παντού. Θα το κάνουμε αυτό σε κάθε γειτονιά, χώρο εργασίας, πόλη και περιοχή.

Όμως, για να αλλάξουμε την Ευρώπη, πρέπει επίσης να αλλάξουμε τις κυβερνήσεις που υπηρετούν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας. Όπου χρειάζεται, θα δημιουργήσουμε το δικό μας πολιτικό κόμμα για να πάρουμε μέρος σε κρίσιμες εκλογές – τα κόμματα αυτά είναι ενωμένα υπό τις αρχές και τις αξίες μας και έχουν όλα το ίδιο όνομα: MERA25, προς το παρόν υπάρχουν δύο, σε Ελλάδα και Γερμανία. Σε άλλες περιπτώσεις, θα συμμετέχουμε σε εκλογικές συμμαχίες που συνάδουν με το μανιφέστο μας.

Το πρόγραμμά μας θα στηριχθεί στη μεσοπρόθεσμη πολιτική μας ατζέντα – την Πράσινη Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη – καθώς και στο μακροπρόθεσμο όραμά μας για ένα δημοκρατικό, οικολογικό, φεμινιστικό, ειρηνικό, μη εκμεταλλευτικό σύστημα, που θα είναι απαλλαγμένο από καπιταλιστικά αφεντικά, μη εκλεγμένους κρατικούς γραφειοκράτες και κάθε τάση αποικιοκρατίας.

Η Συντονιστική Επιτροπή

Η Συντονιστική Επιτροπή (ΣΕ) είναι το σώμα που επιφορτίζεται με τη διεύθυνση του DiEM25 εντός και εκτός Ευρώπης, με τον συντονισμό της στρατηγικής και της πολιτικής του κινήματος, ενώ την ίδια στιγμή δίνει τη δυνατότητα στα μέλη να αγωνιστούν ενάντια στο Κατεστημένο. Κάθε χρόνο, οι μισές θέσεις της (ΣΕ) τίθενται σε διαδικασία εκλογής. Η τρέχουσα ΣΕ αποτελείται από τα εξής άτομα:

Η Συμβουλευτική Ομάδα

Από τη σύστασή του, οι ιδέες και οι αρχές του DiEM25 έχουν συστρατεύσει στον σκοπό του σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Εμπλουτίζουν τη σκέψη του κινήματος, συμβάλλουν στις εκδηλώσεις και τις εκστρατείες μας και βοηθούν να μεταδώσουμε το μήνυμά μας από τα δικά τους βήματα πολιτικής έκφρασης. Αποτελούν τη Συμβουλευτική Ομάδα.

Οι Εθνικές Επιτροπές και οι Εκλογικοί Βραχίονες

Οργανώνουμε το έργο μας σε εθνικό επίπεδο μέσω Εθνικών Επιτροπών (ΕΕ) που μεριμνούν για τον συντονισμό του κινήματος σε κάθε χώρα και Εκλογικών Βραχιόνων (ΕΒ), που αξιολογούν τις εκλογικές δυνατότητες που έχουν οι πολιτικές μας και προτείνουν δράσεις στη ΣΕ βάσει της ανάλυσής τους. Όλα τα μέλη των οργάνων αυτών εκλέγονται σε πανευρωπαϊκή βάση, που σημαίνει ότι δεν εκπροσωπούν μια εθνική εκδοχή του κινήματος, αλλά το σύνολο των μελών στη χώρα τους (π.χ. η ΕΕ DiEM25 στη Γαλλία και όχι της Γαλλίας). Το κάλεσμά μας για ριζοσπαστικό, δημοκρατικό διεθνισμό δεν είναι απλό σύνθημα: είναι τρόπος λειτουργίας!

Δείτε τους ανθρώπους που το κάνουν πράξη: