Ο περασμένος μήνας στο DiEM25: Νοέμβριος 2020

Εξωτερικές Δράσεις:

Λάβαμε 47 αιτήσεις για τον πρώτο κύκλο του Επιταχυντή Εκστρατείας μας, ένα νέο πρόγραμμα όπου υποστηρίζουμε μεμονωμένα μέλη του DiEM25 να σχεδιάζουν και να εκτελούν στοχευμένες εκστρατείες για τοπικά θέματα που τους απασχολούν έντονα

Τρεις αιτήσεις επελέγησαν για να λάβουν εξατομικευμένη υποστήριξη κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων: μια πρωτοβουλία για να εμποδίσει την κατασκευή ακόμα ενός εμπορικού κέντρου στο Πόρτο, μια προσπάθεια εξασφάλισης ενός μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης σε μια όμορφη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και μια προσπάθεια να σταματήσουν εταιρείες όπλων να διευθύνουν σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αν ενδιαφέρεστε να συνεργαστείτε με αυτά τα μέλη στις καμπάνιες τους, στείλτε ένα μήνυμα στο ca@diem25.org. Και αν υπάρχει ένα τοπικό ζήτημα που σας εξοργίζει και θα θέλατε να ενταχθεί στο πρόγραμμα – ένας νέος γύρος αιτήσεων για τoν Επιταχυντή Εκστρατείας ξεκινά τον Ιανουάριο!

 

Μετά τις εκλογές στης ΗΠΑ, ο Brian Eno δημοσίευσε μια δήλωση προς τα μέλη του DiEM25.

Η εκστρατεία Make Amazon Pay της Προοδευτικής Διεθνούς ήταν στα πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο, καθώς καλλιτεχνικές δράσεις, διαμαρτυρίες και απεργίες έλαβαν χώρα σε τουλάχιστον 4 ηπείρους. Διαβάστε για τα μέλη του DiEM25 που διαμαρτύρονταν στο Λουξεμβούργο!

Το DiEM25 κάλεσε σε διεθνές μποϊκοτάζ της Amazon τη Black Friday, στις 27 Νοεμβρίου 2020!

Για να αποτίσουν φόρο τιμής στη φοιτητική εξέγερση του 1973, 7 βουλευτές του ΜέΡΑ25 πραγματοποίησαν πορεία στην Αθήνα φορώντας μάσκες και τηρώντας αποστάσεις. Πορεύτηκαν για τις γιατρίνες, τους νοσηλευτές, τους δασκάλους και τις μαθήτριες που εγκαταλείπονται από μια «κυβέρνηση που δεν τους υποστηρίζει».

Η Εκστρατεία Ενοικιο-επανάστασης («Rent-volution!») βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρόκειται για ένα επείγον ζήτημα, λόγω του δεύτερου κύματος lockdown που εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη και της συνεχιζόμενης επισφαλούς φύσης της εργασίας πολλών ανθρώπων. Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας, πραγματοποιήθηκε μια διαμαρτυρία στην Πορτογαλία από τα μέλη του DiEM25 σε συνεργασία με το Action for Housing (Δράση για τη Στέγαση).

Ξεκινήσαμε μια νέα σεζόν DiEMTV — το ριζικά ελπιδοφόρο και εποικοδομητικό τηλεοπτικό πρόγραμμά μας που σας έφερε καλεσμένους όπως ο Noam Chomsky και η Naomi Klein – τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου!

Η Ομάδα Εργασίας για τον Φεμινισμό, τη Διαφορετικότητα και τις Αναπηρίες συνέταξε δηλώσεις σχετικά με το Μισθολογικό Χάσμα Μεταξύ των Φύλων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, για τη Διάκριση κατά των φοιτητών ΛΟΑΤΚΙΑ+ στην Ολλανδία και για την Ημέρα Τρανς Μνήμης.

Μείνετε συντονισμένοι και συντονισμένες για τις ανακοινώσεις της νέας σειράς Τηλεδιασκέψεων Συντονισμού του Κινήματος! Αν έχετε ενταχθεί στο DiEM25 τους τελευταίους τρεις μήνες, αναμείνατε πρόσκληση για την τηλεδιάσκεψη, όπου θα γνωρίσουμε η μία τον άλλον αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του DiEM25.

Εσωτερικές Δράσεις: 

Οι μηνιαίες τηλεδιασκέψεις συντονισμού οργανώνονται από μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής (ΣΕ) σε όλες τις γωνιές της Ευρώπης! Κατά τη διάρκεια αυτών των τηλεδιασκέψεων εστιάζουμε στις δύο μεγάλες πανευρωπαϊκές πρωτοβουλίες της ΣΕ, δηλαδή τον Επιταχυντή Εκστρατείας και τις Λαϊκές Συνελεύσεις. Ορίστε το Πρόγραμμα των τηλεδιασκέψεων και ελπίζουμε να σας δούμε σε μία από αυτές σύντομα (παρακαλούμε να έχετε τις ημέρες κατά νου, καθώς αυτές οι κλήσεις θα επαναλαμβάνονται την ίδια ημέρα κάθε μήνα, χρησιμοποιώντας τον ίδιο σύνδεσμο):

 • Ιταλία: Zoom την πρώτη Δευτέρα του μήνα
 • Ισπανία: Zoom την πρώτη Τρίτη του μήνα
 • Γερμανία: Zoom την πρώτη Παρασκευή του μήνα
 • Γαλλία: Zoom τη δεύτερη Δευτέρα του μήνα
 • Ηνωμένο Βασίλειο (+Ιρλανδία): Zoom τη δεύτερη Τρίτη του μήνα
 • Ελλάδα (+Κύπρος): Zoom τη δεύτερη Παρασκευή του μήνα
 • Βέλγιο (+ Ολλανδία και Λουξεμβούργο): Zoom την τρίτη Δευτέρα του μήνα
 • Πορτογαλία: Zoom την τρίτη Τρίτη του μήνα
 • Αυστρία, Κροατία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Ελβετία (ζυγούς μήνες) ή Σκανδιναβία και Βαλτικές χώρες (μονούς μήνες): Zoom την τρίτη Παρασκευή του μήνα
 • Τουρκία: Zoom την τέταρτη Δευτέρα του μήνα
 • Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη: Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Τσεχία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σερβία, Ουκρανία: Zoom την τέταρτη Τρίτη του μήνα

Εγγραφείτε για την τηλεδιάσκεψη στη χώρα σας μέσω του ημερολογίου μας!

Συνεχίζουμε να προωθούμε την εκστρατεία δραστηριοποίησης των πολιτών (όπως προαναφέρθηκε) που έχει σκοπό να συντάξει εθνικά προγράμματα του DiEM25 σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους και τις Ευρωπαίες! Αναπτύσσουμε τώρα την Εργαλειοθήκη μας για τους διοργανωτές σε μια οπτικά λειτουργική μορφή!

Είστε από την Αυστρία, τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Τσεχία, τη Δανία, τη Φινλανδία, την Ουγγαρία, τη Νορβηγία, την Πολωνία, τη Σερβία, τη Σλοβενία, την Ελβετία ή την Τουρκία; Ή μήπως έχετε ζήσει σε αυτές τις χώρες; Θα θέλαμε πολύ να μας στείλετε τα σχόλιά σας σχετικά με αυτές τις χώρες χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα, για να αρχίσουμε να αναπτύσσουμε το πρόγραμμα “Λαϊκές Συνελεύσεις” και σε αυτές τις χώρες!

Μια νέα ΑΟ (DiEM25 Αυθόρμητη Ομάδα) δημιουργήθηκε στη Στοκχόλμη! Καλωσορίστε τη Στοκχόλμη 2 ΑΟ στην κοινότητα DiEM25! Θέλετε να ξεκινήσετε μια τοπική ομάδα στην πόλη ή την περιοχή σας; Επικοινωνήστε μαζί μας στο volunteer@diem25.org

Αυτό τον μήνα στο DiEM25: Δεκέμβριος!

Το πρόγραμμά μας στο DiEMTV σάς φέρνει τέσσερις νέες σειρές – δες περισσότερα και εγγράψου τώρα!

Δες το «2020 Holberg Debate with Yanis Varoufakis vs. John Bolton: ‘Is Global Stability A Pipe Dream?» (στα αγγλικά, χωρίς ελληνικούς υπότιτλους)

Γενική Συνέλευση για τα μέλη του DiEM25 στη Γαλλία, εγγραφείτε εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μια αναφορά που θα συμπεριληφθεί στο επόμενο ενημερωτικό δελτίο, ή θέλετε να βοηθήσετε να το συντάξετε, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο axelle.van.wynsberghe@diem25.org.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Ακάμας: Ο οικολογικός θησαυρός της Κύπρου που απειλείται από την κυβέρνηση της

Η δασική έκταση του Ακάμα αποτελεί περί του 15% του εναπομείναντος πρασίνου στο νησί

Διαβάστε περισσότερα

Η επέτειος του ελληνικού δημοψηφίσματος: Η μάχη συνεχίζεται

Για να καταλάβουμε τι αντιμετωπίζουμε το 2022 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη στην Ελλάδα το 2015.

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκρίνει την έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης θέτει ένα βαρύτατο προηγούμενο για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου.

Διαβάστε περισσότερα

Είμαστε ενάντια στο εμπόριο με τους εποικισμούς – υπογράψτε το ψήφισμα

Απευθύνουμε έκκληση στο κοινό μας και στα μέλη μας να στείλουν ένα μήνυμα ενάντια στο εμπόριο με τους εποικισμούς

Διαβάστε περισσότερα