Οι τσάντες με βρώμικο χρήμα πίσω από την προσεκτικά επιμελημένη δημόσια εικόνα της ΕΕ

Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή συνελήφθη με την κατηγορία της διαφθοράς

Βαλίτσες γεμάτες μετρητά από το Κατάρ, 600.000 ευρώ συνολικά: Η σύλληψη της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου της θεσμοθετημένης διαφθοράς στα υψηλότερα κλιμάκια της ΕΕ και επιβεβαιώνει ότι οι λομπίστες έχουν στο τσεπάκι τους τους πολιτικούς στις Βρυξέλλες.

Το κόμμα της στην Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ – περισσότερο γνωστό επειδή βοήθησε την ΕΕ και το ΔΝΤ να χρεοκοπήσουν ένα ολόκληρο έθνος – έσπευσε να πάρει αποστάσεις από την πρώην ευρωβουλευτή του, όπως και η ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της οποίας είναι μέλος.

Κυνικές αντιδράσεις σαν αυτή δεν μπορούν να αποκρύψουν το γεγονός ότι, τη στιγμή που πολιτικοί όπως η Καϊλή διακηρύττουν τον “φιλοευρωπαϊσμό” τους για να συγκαλύψουν την πιο αντιευρωπαϊκή ατζέντα -αυτή της λιτότητας για τους πολλούς και του σοσιαλισμού για τους πλούσιους- τα ποσά που ρέουν στις τσέπες τους είναι τεράστια. Προερχόμενα ακόμη και από το καθεστώς του Κατάρ, το οποίο είναι “πρωτοπόρος στα εργασιακά δικαιώματα”, όπως είπε πρόσφατα η ίδια η ευρωβουλευτής.

Αυτή η ΕΕ, που χαρακτηρίζεται από διαφθορά και σαθρή ηγεσία, δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί – μπορεί μόνο να μετασχηματιστεί, αν συγκρουστούμε μαζί της κατά μέτωπο. Απορρίπτουμε αυτή την ΕΕ και τις διεφθαρμένες πολιτικές ελίτ στην Ελλάδα και αλλού που της δίνουν νομιμοποίηση, σε σημείο που η Καϊλή δεν φοβόταν καν να κρύβει τσάντες με βρώμικο χρήμα στο σπίτι της.

Στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, το DiEM25 και τα κόμματά μας, τα MERA25, θα συνεχίσουν να είναι η φωνή όλων όσοι θέλουν να δουν επιτέλους πραγματική αλλαγή.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Sign up here

Ο εκβιασμός του DiEM25 από την ΕΚΤ μάς αφορά όλους

Η ΕΚΤ ζητά από μας €20.000 επειδή απαιτήσαμε ενημέρωση που θα έπρεπε να είναι προσβάσιμη στον καθένα

Read more

Δημήτρης Ζερβουδάκης: «Υπάρχει ένα έντιμο προσκλητήριο για να ονειρευτούμε πάλι»

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, κοινό και δημοσιογράφους της Συνέντευξης Τύπου, μίλησε και με την ευαισθησία του ...

Read more

Οι τσάντες με βρώμικο χρήμα πίσω από την προσεκτικά επιμελημένη δημόσια εικόνα της ΕΕ

Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή συνελήφθη με την κατηγορία της διαφθοράς

Read more

It’s time to open the black boxes

Βασισμένο στην αρχή “σκέψου παγκόσμια – δράσε τοπικά”, το IT’S TIME TO OPEN THE BLACK BOXES! είναι ένα διαρκές, συμμετοχικό καλλιτεχνικό έργο ...

Read more