De zakken besmet geld die schuilgaan achter het zorgvuldig opgebouwde publieke imago van de EU

Eva Kaili, vicevoorzitter van het Europees Parlement, is gearresteerd op beschuldiging van corruptie

Koffers vol cash geld uit Qatar, 600.000 euro in totaal: De arrestatie van Eva Kaili, vice-voorzitter van het Europees Parlement, is slechts het topje van de ijsberg van de geïnstitutionaliseerde corruptie in de hoogste regionen van de EU, en legt bloot dat lobbyisten politici in Brussel in hun macht hebben.

Haar partij in Griekenland, PASOK – beter bekend voor het helpen van de EU en het IMF bij het failliet laten gaan van een hele natie – haastte zich om zich te distantiëren van haar voormalige lid van het Europees Parlement, net als de sociaal-democratische fractie waar die partij deel van uitmaakt.

Die cynische zet kan de feiten niet verhullen: terwijl politici als Kaili “pro-Europese” verklaringen afleggen om de meest anti-Europese agenda te verbergen, die van bezuinigingen voor de velen en socialisme voor de rijken, stroomt er veel geld in hun zakken – zelfs geld van het Qatarese regime dat in de “voorhoede zit als het om arbeidsrechten gaat”, zoals Europarlementariër Kaili zelf ooit zei.

Deze EU, vol corruptie en zwak leiderschap, kan niet worden hervormd – zij kan alleen worden veranderd door de confrontatie aan te gaan. Wij verwerpen deze EU en de corrupte politieke elites in Griekenland en elders die haar legitimiteit verschaffen, zozeer zelfs dat Kaili zich geen zorgen maakte over het verbergen van koffers besmet geld in haar huis.

DiEM25 en onze partijen MERA25 – in Griekenland en overal in Europa – zullen stem blijven geven aan allen die ook echte verandering willen, eindelijk.

Do you want to be informed of DiEM25's actions? Sign up here

Yanis Varoufakis’ Palestina Congres toespraak die verboden werd door de Duitse politie

Yanis Varoufakis zou vrijdag een toespraak houden op het Palestina Congres in Berlijn, toen de Duitse politie de zaal binnenstormde om het evenement

Lees meer

Petitie voor een internationale sportboycot van Israël

Wij eisen dringend dat Israël onmiddellijk wordt geschorst van deelname aan alle internationale sportevenementen

Lees meer

DiEM25 steunt komende XR-wegblokkade tegen fossiele subsidies in Den Haag

Op zaterdag 3 februari gaat XR voor de 36e keer de weg blokkeren tussen de Tweede Kamer en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat in Den Haag

Lees meer

Waarom is de Nederlandse regering echt gevallen?

De regering Rutte viel omdat de gehele Nederlandse politieke elite er niet in slaagde de hoofdoorzaak van gedwongen migratie te erkennen en zich ...

Lees meer