Rome Event Cover

Dit weekend komt DiEM25 naar Rome om haar “European New Deal” te presenteren: ons alternatief voor “There Is No Alternative”

Meer dan drie dagen lang evenementen en belangrijke aankondigingen. En we nodigen jou uit om erbij te zijn!

Dit weekend viert de EU haar 60ste verjaardag en leiders uit alle EU-landen zullen die dag in Rome zijn voor de activiteiten. Hun doel? De status quo handhaven.
Wij, de Democracy in Europe Movement, zien dit anders. Wij willen de mensen in Europa een alternatief bieden voor het Establishment en voor de opkomst van de ‘nationalistische internationale’; een progressieve weg om in te slaan en om Europa tegen zichzelf te beschermen.
Wij zijn dit weekend in Rome om dat alternatief aan te zwengelen, met meer dan drie dagen lang evenementen en belangrijke aankondigingen. En we nodigen jou uit om erbij te zijn!
 

Het volgende staat er te gebeuren* (zie voor exacte tijden en locaties hieronder):

 

 • Vrijdag 24 maart zullen onze medeoprichter Yanis Varoufakis en vrienden een persconferentie houden alwaar ze een belangrijke mededeling zullen doen over de internationale progressieve alliantie die we aan het opbouwen zijn.

 

 • Zaterdag 25 maart gaan we samen met andere progressieve groepen de straat op in Rome voor de March for a Different Europe die we mede-organiseren.

 

 • Aan het eind van de mars zullen we een Open Bijeenkomst houden met onze leden en activisten en ons verzamelen alvorens het belangrijkste evenement van start gaat.

 

 • De avond van Zaterdag 25 maart, organiseren we “The Time Of Courage”, een samenkomst van  Europa’s grootste progressieve denkers – zoals Podemos medeoprichter Juan Carlos Monedero en award-winnende filmregisseur (en adviseur van DiEM25) Ken Loach – in een theater met plek voor 1000 man. Hier zullen we onze European New Deal lanceren – een reeks ambitieuze economische voorstellen om Europa te redden door haar om te vormen – voorstellen die we aan al onze leden ter goedkeuring voorleggen.

 

 • Zondagday 26 maart zullen we meedoen aan een baanbrekend cultureel evenement in het MAXXI museum voor hedendaagse kunst in Rome. Een paar van de meest interessante en actuele stemmen uit de politiek en de kunstwereld zullen zich laten horen. Hier lanceren we DiEM Voice, een doorlopend platform voor kunst dat een integraal onderdeel van onze beweging zal vormen. We zullen tevens “I, Daniel Blake” tonen, de met een Gouden Palm en BAFTA award bekroonde film van Ken Loach. De film is een aanklacht tegen de onmenselijke bezuinigingen die miljoenen Europeanen tot wanhoop drijven.
*Als je een of alle van bovenstaande evenementen wilt bijwonen, mail info@diem25.org. Als je een journalist bent en geïnteresseerd in een interview met een van onze sprekers, mail press@diem25.org.

 


 

Lancering van DiEM25’s European New Deal
ROME, ITALIË | 24 – 26 maart
Algemene Informatie
 


Pers Conferentie

Press Conferenc
 • Wanneer: Vrijdag 24 maart om 12:00.
 • Waar: Foreign Press Association, Via dell’Umiltà 83/C 00187 Rome, Italië.
 • Contact: Annamaria de Paola (annamaria@bcreativeb.it).

 


March for a Different Europe

DiEM25 members take to the streets of Rome in “March for a Different Europe” demonstration
 • Wanneer: Zaterdag, 25 maart 25 om 10:45.
 • Waar: We verzamelen voor de Bar Kristal, Piazza Vittorio Emanuele II 114. Daarvandaan demonstreren we tot aan het Colosseum!
 • Meer informatie hier.

 


Open Bijeenkomst van DiEM25 Leden en DSCs

Conway Hall Spirit

 • Wanneer: Zaterdag, 25 maart 25 om 17:00.
 • Waar: Teatro Italia (first floor), Via Bari, 18, 00161 Rome, Italië.
 • Iedereen is welkom!

 


DiEM25’s European New Deal Launch (“The Time of Courage”)

Rome Event Cover
Wanneer: Zaterdag, 25 maart van 20:00 tot 23:00.
Waar: Teatro Italia, Via Bari, 18, 00161 Rome, Italië.
Tickets: https://goo.gl/UztNcf
Website: http://www.iltempodelcoraggio.it/en/
Live stream: De link wordt actief op www.diem25.org vlak voor het begin.
DiEM25 contact ter plaatse: Luca Pisapia (luca.pisapia@yahoo.com) en Annamaria de Paola (annamaria@bcreativeb.it).
 
 


Launch van DiEM VOICE

DiEM Voice
 • Wanneer: Zondag, 26 maart van 12:00 tot 19:30.
 • Waar: MAXXI (Nationaal Museum van de 21ste Eeuw), Via Guido Reni, 4/A, 00196 Rome, Italië.
 • Tickets: Verkrijgbaar in het museumcomplex. Kosten: 5 EUR.
 • Website: https://goo.gl/oU8lMw

 

Wil je informatie over DiEM25 activiteiten ontvangen? Registreer hier

De zakken besmet geld die schuilgaan achter het zorgvuldig opgebouwde publieke imago van de EU

Eva Kaili, vicevoorzitter van het Europees Parlement, is gearresteerd op beschuldiging van corruptie

Lees meer

It’s time to open the black boxes

Gebaseerd op het principe “think global – act local”, IT’S TIME TO OPEN THE BLACK BOXES! een lopend participatief kunstproject geïnitieerd door ...

Lees meer

Wij eisen het aftreden van Josep Borrell, hoofd Buitenlandse Zaken van de EU, vanwege zijn racistische opmerkingen over niet-Europese landen

Zijn opmerkingen onthullen de ontstellend racistische en koloniale mentaliteit die zelfs tot in het hoogste niveau van het Europese politieke ...

Lees meer

De lancering van MERA25 Italië: Een nieuwe linkse, radicale, politieke partij

Hoewel de recente verkiezingen in Italië de stemming van de linkse partijen hebben getemperd, is er niet langer reden tot wanhoop. DiEM25 is ...

Lees meer