Εγκαινιάζουμε το νέο μανιφέστο: Ξημερώνει μια νέα μέρα, με ένα νέο DiEM25

Το κίνημά μας χάραξε νέα πορεία. Πιο ριζοσπαστική, πιο συγκρουσιακή, πιο αποτελεσματική

Η ίδρυση του DiEM25 τον Φεβρουάριο του 2016 έγινε πόλος έλξης για προοδευτικούς ανθρώπους που έκαναν την εξής απλή διαπίστωση: Η Ευρώπη θα εκδημοκρατιστεί, ή θα διαλυθεί.

Έκτοτε, πράγματι διαλύεται. Πρώτα συνέβη το Brexit. Διαιρέσεις γεννήθηκαν και βάθυναν – μεταξύ βορρά και νότου, μεταξύ ανατολής και δύσης. Η συνοριοφυλακή μας δολοφονεί ανθρώπους κατά μήκος της Μεσογείου, ο πλανήτης συνεχίζει να θερμαίνεται και ο φασισμός δεν σταματά να θεριεύει. Ξέσπασε πόλεμος. Ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, η Ευρώπη ακροβατούσε ανάμεσα στην ανικανότητα να αντιδράσει και στην ενεργή πρόκληση αυτών των καταστροφών. 

Γιατί συνέβη αυτό και πώς μπορούμε να ανακτήσουμε τον έλεγχο;

Σε αυτά τα ερωτήματα θέλησε να απαντήσει το κίνημά μας επικαιροποιώντας το ιδρυτικό μας κείμενο. Έτσι, μετά από πολλές συζητήσεις και μια καθολική ψηφοφορία μελών, οι DiEMίτες και οι DiEMίτισσες κατέληξαν στην απάντηση: Η Ευρώπη θα εκδημοκρατιστεί, μόλις ανατραπεί η ολιγαρχία!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ

Τους ανήκουν τα διαμερίσματα στα οποία ζούμε, οι τράπεζες που κρατούν τα χρήματά μας, τα εμβόλια που σώζουν τις ζωές μας, οι εφαρμογές που χρειαζόμαστε για να δουλέψουμε, τα δεδομένα μας που συλλέγουν αυτές οι εφαρμογές, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που θερμαίνουν τον πλανήτη μας – και, το σημαντικότερο, τους ανήκουν οι πολιτικοί που υποτίθεται ότι μας προστατεύουν από αυτούς.

Για να εκδημοκρατίσουμε την Ευρώπη, πρέπει να ανακτήσουμε την εξουσία από τους ολιγάρχες. Για αυτό χρειαζόμαστε ένα νέο, αναζωογονημένο DiEM25 – πιο ριζοσπαστικό, πιο συγκρουσιακό και πιο αποτελεσματικό από ποτέ. 

Η μέρα μας ανήκει. Ας την αδράξουμε, όλοι και όλες μαζί. 

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ
ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Ο κίνδυνος του πολέμου με ευθύνη του ΝΑΤΟ αυξάνεται – Μπορούμε να τους σταματήσουμε

Τα γεράκια του Ευρωατλαντισμού και του πολέμου θέτουν πλέον ανοιχτά την προοπτική μιας γενικευμένης πολεμικής σύρραξης στην Ευρώπη

Διαβάστε περισσότερα

Το DiEM25 στην Κύπρο χτίζει ένα αντικαπιταλιστικό μέτωπο

Για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενες-οι δεν έχουν υποψήφιους που να εκφράζουν τις δικές τους ανάγκες και δικαιώματα

Διαβάστε περισσότερα

Είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε την Ευρώπη για την υπεράσπιση της ειρήνης, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας

Οι υποψήφιοι των κομμάτων MέΡΑ25 στη Γερμανία, την Ελλάδα και την Ιταλία σκοπεύουν να μεταμορφώσουν τη φωνή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση Γιάνη Βαρουφάκη για τους συλληφθέντες της Νομικής

Με αφορμή τον εγκλεισμό σε κέντρα κράτησης και τη σχεδιαζόμενη απέλαση Ευρωπαίων πολιτών από την Ελλάδα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και υποψήφιος ...

Διαβάστε περισσότερα