Στις 2 Ιουνίου το DiEM25 ιδρύει το πολιτικό του κόμμα στη Γερμανία

Στις 7 Νοεμβρίου 2017, τα μέλη του πανευρωπαϊκού μας κινήματος, της Ευρωπαϊκής Άνοιξης, αποφάσισαν τη δυνατότητα ίδρυσης εκλογικών βραχιόνων που θα μας επιτρέπει να κατεβαίνουμε σε εκλογικές αναμετρήσεις σε όλη την Ευρώπη. Την ερχόμενη εβδομάδα, στις 2 Ιουνίου, θα παρουσιάσουμε τον γερμανικό εκλογικό μας βραχίονα: Πάνω από 120 DiEMers θα συγκεντρωθούν στην Φρανκφούρτη για να ιδρύσουν το πολιτικό κόμμα που θα τους επιτρέψει να κατεβάσουν το γερμανικό σκέλος του κινήματός μας στις Ευρωεκλογές του 2019.
Οι εκλογικοί μας βραχίονες δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα ακόμα εργαλείο στο εγχείρημά μας να ανοικοδομήσουμε την Ένωσή μας, καταθέτοντας τις πολιτικές μας προτάσεις στην κρίση των πολιτών σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο. Επομένως, αυτή η εκλογική προσπάθεια δεν είναι απλώς άλλο ένα κόμμα, αλλά ένας ακόμα τρόπος για μας να φέρουμε τις συνεκτικές μας προτάσεις και αξίες εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, στην ευρωπαϊκή πολιτική αρένα.
Γιατί τώρα; Στις 7 Φεβρουαρίου 2018, το Ευρωκοινοβούλιο απέρριψε την πρόταση να τροποποιήσει τους εκλογικούς νόμους της ΕΕ και απέτρεψε τη δημιουργία διεθνικών εκλογικών λιστών. Εντούτοις, για τις Ευρωεκλογές του 2019, το DiEM25 θα φέρει στις κάλπες μια διεθνική εκλογική επιλογή μέσω της Ευρωπαϊκής Άνοιξης – μιας συμμαχίας προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων από όλη την ήπειρό μας, με μια κοινή πολιτική ατζέντα για την Ευρώπη – συμπεριλαμβανομένων και των εκλογικών βραχιόνων του κινήματος, όπως το ΜέΡΑ25 στην Ελλάδα.
Η επικείμενη ιδρυτική συνάντηση στη Φρανκφούρτη στοχεύει να επιτύχει τρεις σημαντικούς σκοπούς: (i) το όνομα του γερμανικού εκλογικού βραχίονα, για το οποίο έχουν κατατεθεί πάμπολλες προτάσεις από τα μέλη και τώρα βρίσκονται υπό ψήφιση από τα μέλη του κινήματος πανευρωπαϊκά, (ii) να διεκπεραιωθούν οι τυπικές νομικές διαδικασίες για την ίδρυση του κόμματος και (iii) να καταλήξουμε στα καταστατικά έγγραφα του κόμματος, τα οποία επίσης βρίσκονται υπό ψήφιση από όλα μας τα μέλη.
Τέλος, θα ψηφιστεί μια Πολιτική Γραμματεία υπεύθυνη για την οργάνωση και τη κατεύθυνση του γερμανικού εκλογικού μας βραχίονα, ώστε στις 26 Μαΐου 2019 μια ακόμα φωνή του DiEM25 να ακούγεται στην Ευρώπη.
 

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Η Ελλάδα και η ΕΕ άφησαν πάνω από 27.000 ανθρώπους να πεθάνουν στο Αιγαίο Πέλαγος

Μια έρευνα φέρνει στο φως έναν συγκλονιστικό αριθμό περιπτώσεων στις οποίες το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα και η FRONTEX διέταξαν μετανάστες ...

Διαβάστε περισσότερα

Ακάμας: Ο οικολογικός θησαυρός της Κύπρου που απειλείται από την κυβέρνηση της

Η δασική έκταση του Ακάμα αποτελεί περί του 15% του εναπομείναντος πρασίνου στο νησί

Διαβάστε περισσότερα

Η επέτειος του ελληνικού δημοψηφίσματος: Η μάχη συνεχίζεται

Για να καταλάβουμε τι αντιμετωπίζουμε το 2022 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη στην Ελλάδα το 2015.

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκρίνει την έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης θέτει ένα βαρύτατο προηγούμενο για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου.

Διαβάστε περισσότερα