Eu-Turkey Deal

Presse medelelse: Fordømmelse af det Europæiske Topmødes Forløbige Afgørelse om at Udvise Flygtninge til Tyrkiet

DiEM25, bevægelsen for demokrati i Europa, fordømmer kratigt den forløbige afgørelse der blev nået i løbet af sidste nat, ved mødet i den Europæiske Union, med hensyn til at tusinde af syriske flygtninge skal returneres til Tyrkiet.
DiEM25 synes at denne afgørelse er skamfuld og står i modsætning til internationale love og traktater, inklusiv charteret om fundemantale rettigheder i den Europæiske Union (Art. 19, “Kollektiv udvisning er forbudt”) og den internationale konvention om beskyttelse af rettigheder for alle migrant arbejdere og medlemmer af deres familier.
Alene fremlæggelsen af sådan en afgørelse, underminerer yderligere integriteten og sjælen i en Union, som en gang var sikker på dens støtte til humanisme, dens proklamation af solidaritet og dens stræben efter delt velstand.
Hvis denne aftale med Ankara bliver afsluttet i enighed, vil Europa sende en frygtelig besked til resten af verden: at mænd, kvinder og børn, som formåede at overleve åbent hav og krigens rædlsler, uafhængigt af deres status eller asyl berettigelse, ikke er velkommne i europa.
Vi opfordrer europæerne og deres valgte repræsentater til at underkende alle og et hvert forsøg, som vil tillade EU at bytte menneskeliv og basale humanistiske principper for tilbageskuende, smålige, nationalistiske interesser.

Do you want to be informed of DiEM25's actions? Sign up here

Lisbon: Yanis Varoufakis docuseries premiere and ‘Better Democracy, Better Europe’ debate

The documentary series In the Eye of the Storm: Yanis Varoufakis' political odyssey premieres in Lisbon on September 28, followed by the debate ...

Read more

DiEM25’s Coordinating Collective is up for renewal: It’s time to vote!

The time has come to vote on our Coordinating Collective, with six seats up for election, and we call on all DiEM25 members to have their say

Read more

Greece wildfires: Responsibility lies with the government

What we experience every summer is not just an unfortunate incident, it is not a natural disaster, it is not by chance

Read more

The Cordon Sanitaire is lethal to democracy as well as people

As the political centre is only interested in maintaining the status quo, more voters turn to the easy-sounding populist ‘solutions’

Read more